BELI M54tu

E46 320i M52tu problem sa paljenjem

Recommended Posts

Pozdrav svima,

nov sam clan i od februara i vlasnik e46 sedana m52tu 2.0 150ks :) . Vlasnik od kog sam ga kupio bio je i vise nego nemaran sto se tice odrzavanja vozila.

Stoga sam ja promenio do sad i sam sam zaboravio koliko stvari na automobilu, od kompletnog rashladnog dela do poluosovina i diferencijala.

Pre mesec dana desilo mi se to da automobil upali i posle 5 sekundi samo se ugusi problem je resen time sto sam promenio oba senzora bregaste.

Ali i dalje mi obrtaji u leru od 600 do 900 skacu, danas e pojavio novi problem sa paljenjem, naime seo sam posle 8 sati u vozilo pokusao da ga upalim i posle 4,5 sek. verglanja nista, ponovio sam i automobil je upalio. sve je bilo ok, posle 20 min voznje i 30 minuta pauze ista stvar vergla u nedogled i nista, ponovim postupak upali, ALI imam osecaj kao da ga nesto toliko gusi da je bukvalno mrtav do 2000 obrtaja i posle samo poleti. Ovaj problem sa paljenjem mi se desavao i ranije ali ne ovako. 

Sto se tice mehanike promenjeno je sledece:

1. sva creva, hladnjak, termostat

2. oba senzora na bregastoj

3.diferencijal i obe polu osovine sa lezajem,nosacem i kardan gumom.

Da li je neko imao slican problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj ocitati lepo na dijagnostici, ovo sto ne ide do 2000 moze biti protokomer, a verglanje moze biti zbog senzora polozaja radilice, na dijagnostici ce prikazati da li brljavi dok je samo kontakt dat pa ne zna kad da okine. Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites