Ocitanje problema sa dijagnostike i jos problema :)


Recommended Posts

Pozdrav . 

Radi se o modelu e46 318i m43 

Pre neki dan mi je stigla dijagnostika iz kine ( bmwsanner 1.4.0) uredno je prikovcana preko adaptera na 20 pinski ispod haube . Ocitava sve samo ne mogu da ocitam trenutne (liv) podatke zbog probne verzije softwera ali samo u sekciji "dme" dok sve ostalo normalno radi . Ako neko ima full verziju "pa.soft 1.4.0.9 2011" posto je nigde nema na internetu postojao je jedan link na nekom stranom bmw forumu ali je uklonjen od strane kreatora programa.

Greske ucita redovno pa mi je potrebna pomoc oko toga, tipa odakle da krenem sa resavanjem istih i sta tacno da gledam . Auto ima ugradjenu lovato plinsku instalaciju . 

Problem kod auta je taj da kad se pali prvi put vergla i posle toga dok ne postigne vrlo malu temperaturu, sve dok ima te male temperature on pali ko mina a kad spadne on vergla jedno 5 sekundi. Pre dijagnostike sam sumljao na lambdu jer sam cistio klapnu, icv i protokomjer . Sa auta je iskljucen sistem sekundarnog ubrizgavanja vazduha pa i javlja tu gresku . Koliko zaista taj sistem pomaze u toku starta posto sam vidjao dosta modela sa izvadjenim . 

Auto kad se upali obrtaji variraju opadaju skacu i sve tako, kad se prebaci na plin toga nema znaci samo na benzinu . Kopcanjem na dijagnostiku od plina kod nekog "majstora" video sam da su iskljuceni podaci sa lambde . Kasnije mi je i taj majstor rekao da moram ici kod drugog jer ni sam ne zna u cemu je caka. 

Sad nisam siguran koja je slika pre paljenja plina a koja posle . 

Link slika :

 https://postimg.cc/1VqwZ9kG
https://postimg.cc/568L72q1

 

Link to post
Share on other sites