Recommended Posts

Da se i ja predstavim.

Prešao sam sa drugog foruma malo na ovaj - vozio Hondu Accord 2006 god. Prodao drugaru, a od drugara preko puta ulice kupio trenutno vozilo: BMW 320d, takođe 2006 god, 163ks. Za sad sam više nego zadovoljan, videćemo kako će me služiti sledećih 50,000km. Ja inače uvek kupujem auto od čoveka koga lično poznajem i znam kako ga održava. Takođe ga i prodajem onome koga znam, i onda se stalno raspitujem o njemu :) Kupujem auto sa 200,000km i vozim ga još 50,000km.

Sad moram da naučim specifičnosti održavanja ovog auta kao što sam znao i za Hondu. Drago mi je da postoji ovakav forum. Nadam se da sam na pravom mestu što se tiče saveta.

BMW.jpg

 

Link to post
Share on other sites

Accord> uzet sa 180,000km kupljen ovde u Delti, ja sam bio treći vlasnik prodao ga sa 260,000km. Tvrd za vožnju, dobar za duga putovanja, jako mnogo prostora unutra, nikad se ne može desiti da "nešto crkne" i kola ostanu kraj puta. Ogroman auto za grad, izudaran je bio sa svih strana. Crknute stvari kod mene: letva volana po drugi put, puma za vodu po drugi put, crevo servo pume po drugi put, kvačilo po drugi put, silen blokovi prednji menjani dva puta, gumece zadnje spone 5 puta (na svaki mali servis), radio, kompletna elektronika menjana (zato što su je izgrizli pacovi) itd. Inače dosta pouzdan auto :) - ide 220km/h bez ikakvih problema.

 

BMW> uzet sa 200,000km treći vlasnik. Udobniji za vožnju, udobnija sedišta, udobnije prihvata rupčage. Manji auto, mnogo čvršći i kompaktniji, u krivinama bar 20% bolje leži. Menjano kvačilo i plivajući (original), remenica radilice. Održavan odlično, ali mahom nije vožen nego je stajao parkiran. Probao sam do 160km/h, nisam sa Winterom hteo da divljam. Letnje su mi neke 17" videću sa njima jel može ozbiljnije da ide. Leži "prilepljeniji" za autoput bar 20% nego Accord. Ako mi pokvari i taj kvar ne bude od 1000Evra, onda sam ok. Svi su mi rekli da je održavanje BMW papreno.

 

 

Link to post
Share on other sites

Jel accord bio type s ili 2.0 klasika?

 

Imao sam priliku da se vozim u accord type s 2.4 190ks 2004god, i u e90 320d 2008 177ks mpaket fabricki, doduse prednji amorti za zamenu. Neuporedivo je Honda bila stabilnija, mada opet kazem type s varijanta. Sto se udobnosti tice, meni su oba auta kruta mada ja to volim. Ta "cvrstina" auta kao auta je vise na strani bmw-a moram da priznam, o performansa necu da pricam jer nisu uporediva. Unutra kvalitet izrade i "ozbiljnost" enterijera je na strank bmw-a definitivno. 

 

Vozio sam oba auta, osecao sam se sigurnije u Hondi. Bmw jeste cvrst i tacan auto, ali je honda bila prilagodjenija mom stilu voznje. Secam se da sam Hondu vozio pre 4 godine, i nekako odmah je "skapirao" posle par kilometara, dok sam bmw-a vozio skoro i tek posle nekih 20-30km sam "usao" u auto ali i dalje nekako unapred razmisljao sta cu i kako cu, ako me razumete. Sve u svemu, Honda je predobar pouzdan auto, Bmw mnogo ozbiljnije napravljen  ako se to moze i uporediti. :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...