Recommended Posts

Drugari, menjali dihtunge komplet (nazalost cupali 2 diznu tegom uspesno) sve spakovali pre mesec dana, ali sta se desava. Do tada auto nikada ni u jednom trenutku nije imao dima bilo koje boje, ali sada se desi kada upalim ujutru dq ima malo vise belog dima i onda nestane i u toku voznje mi kaze drugar (vozio iza mene) sad smo dosli do CG desi se da povremeno izbaci pomalo belog dima?(bez obzira na ubrzanje ili normalnu kontinuiranu voznju)? Sta mislite o ovome? 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Koliko se uopste isplati generalna na tom motoru? Koliko kosta da se sve uradi kako valja?

Link to post
Share on other sites

800 eu možda može da zaveže za nekakvo osveženje motora, ako ono ima smisla i ako stanje to dozvoljava.

Ako ide full generalna, mnogo više... Treba platiti klipove sa karikama, lezajeve radilice, hilznovanje, obradu glave, pa kad si već otvorio eventualno lanac i lančanike... Itd.

Ja nisam mehaničar i ne znam to baš tačno. Ne znači da sam u pravu. Samo uključujem logiku. Da se razumemo, podržavam tvoju odluku da uradiš taj auto jer sam čitao koliko si uložio u njega i jasno mi je koliko ga voliš. Na tvom mestu i ja bih radio generalku! Tražio bih što pouzdanijeg majstora jer su kod nas majstori stvarno katastrofa i platio bih koliko treba (mora). Pitao sam samo iz radoznalosti.... Zanima me koliko košta dobro uraditi takav motor...

Link to post
Share on other sites

Klipovi bi trebalo da su dobri, ali imamo u rezervi 6 kom sa stranca i sa pravih 145.000 km, komad dobijam za 30e ako zatreba. Karike, hilzne i sve ostalo cemo novo, glava je urajdena, ici ce opet novi dihtung glave, dizne sve ipak odlicne, ventili isto uradjeni, alnaser pre 2 god nov iz originala, alternator uradjen, nova vodena pumpa, hilznovanje oko 250e (imamo veliki popust preko kuma mehanicara koji i radi auto), lanac i lancanici i dalje u odlicnom stanju. Tako da bi trebalo da se uklopimo u cifru. I sve te delove sto cemo uzimati u (bmw line, wint, mece, euroauto, kit komerc, sanel i tiki vent) imam cene koje ima kum kao servis. Tu se stedi oko 15 - 20 % po delu ? iii ruke ce biti npr ne 300e bice za sve 100e.

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, marko13 said:

Ko god vozi BMW mora da ima kuma majstora ili vec nekog dobrog druga ? Drugacije ne bi ni izdrzao. A ipak se vidja vise sa njim nego drugarima iz zivota pre kupovine BMW-a ?

Zavisi koji BMW. ;)

Za E30 ne vazi bas ta prica. :D

Link to post
Share on other sites
On 2/25/2019 at 11:57 PM, Nismo said:

Naravno da ti kum ima servis, nisi valjda toliki hazarder da kupis alfu, a da ne okumis servisera. ?

Hahahaha...Ma brate, zenina je alfa, to joj je prvi auto, 10 god je kod nas, ne da da prodamo. Kum je popizdeo od alfe, naucio me sve da radim sam sem velikog servisa. Ne znam jel neko moze brze od mene da skine bobine i svecice, skidao sam ih xy puta.

Link to post
Share on other sites