Problem xenon farovi (angel eyes)


Recommended Posts

Pozdrav,

Kao što je većina vas mogla da vidi u mojoj temi, pri kupovini automobila imao sam problem sa originalnim xenon farovima koji su bili u očajnom stanju. Iste sam zamenio drugim (kao novim) xenon farovima ali sa automobila koji je 2008 godište (moj je 2005). E sad, sam xenon radi bez problema (probano na oba fara, čekam nove balaste da stignu sa ali expressa), dok se angel eyes ponašaju čudno:

1) Pri paljenju svetle nekih 20ak sekundi i onda se ugase uz grešku
2) Nakon toga se uopšte ne pale
3) Tek nakon stajanja automobila (određeno vreme) se ponovo upale i tako iznova

Gledao sam instalaciju starih i novih farova, razlikuju se u tome što je na starim farovima pin 1 slobodan, a pin 6 zauzet dok je kod novih farova obrnuto (pin 1 zauzet a pin 6 slobodan). Probao sam da rotiram ove dve žice na priključku koji ide do farova ali bezuspešno. Na samom priključku su svi pinovi osim broja 7 zauzeti. 

Dodatno, postoji zasebni konektor na obe strane (dve žice) koji je napajao markere (na starim farovima su postojali). Da li je ovo fabrički ili je neko izvlačio naknadno, nemam pojma. Čak sam probao da uključim i markere i angel eyes i ista priča (svetle 20ak sekundi i ugase se).

Ima li neko ideju šta da uradim da se ovo reši tj. da angel eyes prosijaju.

Slike ispod:

Konektor
IMG-4333.jpg
IMG-4334.jpg

Dodatni konektor
IMG-4336.jpg

Aktivni markeri
IMG-4331.jpg
IMG-4332.jpg

Konektor iz starog xenon fara
IMG-4329.jpg
IMG-4330.jpg
 

Hvala unapred za savete ?

 

Link to post
Share on other sites