BMW E46 320 D GAŠENJE BEZ NAJAVE


Recommended Posts

Pozdrav, imam problem sa e46 iz 2003 godine, 110 kw, auto se gasi bez ikakve najave u vožmji ili na leru, hladan ili zagrejan svejedno....zamenio sam i senzor i regulator pritiska goriva na rejlu, podnu pumpu, zeleni relej u kaseti podne pumpe, plavi DDE relej koji je blizu ECU, i uvek auto izbacuje grešku DDE...auto normalno radi (dok radi), da li je neko od vas imao ovakav problem?

Hvala puno unapred :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Ja sam zimus imao identičan problem, isti motor. Auto 5 dana radi normalno i onda se samo ugasi. Upalim ga i dalje normalno. Kod majstora sve ok. Posle 20 dana opet se ugasi iz čista mira pa opet normalno i tako me zezao jedno 2 meseca.

Zamenio sam regulator pritiska gornje pumpe i nisam imao problema više od tada. Oko 100 eura polovan sa zamenom.

Link to post
Share on other sites

Pa nemam pojma. To mi je majstor nesto objansnjavao. Kao ne zna ni on tacno jer dijagnostika iščitava slab pritisak goriva u motoru a može da bude do nekoliko uredjaja pa kao menjamo jedan po jedan,probam vozim pa dalje menjamo medjutim uboo je iz prve. Receno mi je samo da je zamenio regulator pritiska gornje pumpe.

I znam da je morao celu usisnu granu da skida da bi došao do toga.

Link to post
Share on other sites

Jeste, to je regulator na rejlu koji sam ja zamenio, i ista stvar...kleme nisu, tonje PRVO sto sam proverio...zvao sam i jednog elektronicara koji minke doslovce rekao da je to TAKOZVANI KURTONSKI KVAR🤣

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Samo da javim da imam, nadam se, pozitvne vesti u vezi ovog problema.Posle svih zamenjenih delova, ispostavilo se da je problem bio u konektoru na regulatoru pritiska na rejlu, kontakti su bili rasireni i povremeno je regulator ostajao bez kontakta...pa videcemo na dalje

Link to post
Share on other sites