RACECHIP BOX


Recommended Posts

Zdravo ljudi, 

 

da li neko poseduje RACECHIP za bmw-a ili da li znate nekoga ko je kupio za svoj auto racechip ? Razmisljam se da porucim za moj auto RACECHIP GTS BLACK dosta je skup povecava se snaga kako oni kazu za 34hp, ali po internetu sam nalazio da kada ljudi odu na dyno izbaci tipa povecanje za npr 20hp, pa bas i nisam siguran da li da dajem toliko para za taj box. 

 

Hvala

Link to post
Share on other sites

Ja sam na audiju sa 2.0tdi 170ks motorom imao Racechip Pro (srednji od tri, dakle otprilike kao sadašnji RS model).

Svojevremeno plaćen kod nas 230eur. I definitivno sam primetio više snage, ne neko veliko povećanje, ali se primetilo, hajde da kažem da se dobilo oko 15-20ks. Nisam išao na dyno, tako da ne mogu da kažem konkretne podatke.

Koliko kapiram, SVI ali baš SVI box-ovi presreću i lažiraju podatke sa senzora i takve šalju računaru. Varaju računar da je smeša slabija nego što jeste, pa računar pri nešto nižim obrtajima ubrizga više goriva i doda još malo vazduha, tako da dobiješ nešto više snage i obrtnog momenta. Pravi čip-tjuning menja komplet mapu u računaru gde postoji još ponešto što se može optimizovati pa tako krajnji rezultat može biti još bolji...

Po meni, dati puno para za box nema smisla ako za koji evro više možeš dobiti kvalitetan, individualan chip-tjuning sa sve dyno testovima - kod nas za 250-350eur max.

Edited by Sigtran
Link to post
Share on other sites

Pravi box sam gledao bas za moj auto i kosta samo 1700€

Imam ja na mom racechip onaj srednji model i onaj uredjaj za odziv gasa. Imam to vec preko 1god. Oseti se ozbiljno razlika.

Ali budi siguran da ako pise da ti daje 30hp budi srecan da imas i 15-20hp vise.

Zavisi od kola do kola. Nekome vise nekom manje.

Nikada to nije kao da neko uzme i posveti se bas tvojim kolima i mapira ih posebno.

Ali super zezancija.

Link to post
Share on other sites

Vazi hvala na informacijama, takodje sam video sa firma g power pravi svoje tuning box-eve za dizele i garantuju tu snagu koja pise konkretno njihov taj kosta 850e i sto sam gledao po internetu za njih svi garantuju, ali cifra bas dobra

Link to post
Share on other sites

Mislim da to nije realno kupiti za polovna kola koja vrede par hiljada euro.

Aj da kupis nov za 50000 pa kazes aj dacu 1000-2000€ za box

Ovako ili ovako nesto jeftina igracka za 100-300€ ili da ti neko remapira za isto toliko para i cao.

Link to post
Share on other sites