Recommended Posts

Pozdrav 

Kao i vecina sto se odluci za ugradnju tableta u auta i ja sam . Problem mi je sa povezivanjem komandi i android uredjaja. 

Sam carpc joycon kosta dosta novca cak prelazi 80 eur direktno od proizvodjaca. 

Video sam par ljudi sto su odradili sa arduino plocicama . Nasao sam neku vrstu koda ali daleko da znam napraviti taj kod da radi kako treba jer treba nesto izmeniti u njemu.  Imam semu sa par otpornika gde mi treba da samo primam podatke od ibusa a ne da citam . 

Problem mi je sa kodom , ako je nrko voljan i zna neka pomogne ako treba i platiti nesto . 

hvala . 

Link to post
Share on other sites

Ja sam ubacivao tablet u moj e46 jos pre 7-8 god, moze korektno da se spakuje i da izgleda. Ali sam posle ubacio android multimediju i bio prezadovoljan. 

Tako da ti preporucujem da ubacis miltimediju, em sto izgleda 10 puta lepse, em sto imas bukvalno sve opcije (blutut, micro sd, usb, aux, kamera za rikverc, izlaze za pojacalo itd). A nisu sad ni skupe, oko 250e nove. 

Link to post
Share on other sites

imam sve sredjeno samo komqnde . Sve sam i imqo sem blende i nekih kablova . Problem mi je oko komandi samo ... Ne razumem se u arduino . Ako neko nekog zna da je uspeo povezati arduino i isprogramirati za android mozemo se dogovoriti u pp

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, blonda said:

Imas dosta gotovih jakih modula na aliexpres. 

Zar niko nije radio sa arduinom ?

Napravio sam dosta uedjaja koji rade sa arduinom, cijela pametna kuca mi je odradjena sa arduinima.  Mozhe se reci da sam expert za njih. Kakva pomoc ti konretno treba? Shta ti nije jasno u tom kodu koji imash? Da bi dekodirao canbus, treba ti pored arduina i canbus modul, neshto kao ovaj: https://www.aliexpress.com/item/32385765132.html

Bilo bi jako pozheljno da nabavish osciloskop od nekoga da bi se zezao oko ovoga, tako da bi sa njim jasno mogao da vidish koje canbus podatke treba da prochitash, dekodirash i na koji nachin da ih prevedesh u komandu za tvoj tablet. Arduino kod nije problem nikakav, to su prilichno jednostavne stvari, najveca zajebancija ti je oko toga da shvatish i razumijesh shta treba da prochitash iz canbusa. 

Link to post
Share on other sites

Zdravo hvala na odgovoru i odmah izvinjenje na mom kasnom odgovoru . 

Na e46 fanatic sam pronasoa temu sad cu upload cjeli file sto imam . 

Na semi sto sam nasao tu stoji samo nekolicina otpornika da bi se napravilo 5 rednih volti za arduino. 

Kod mene je uno plocica .

https://gofile.io/?c=Q2TW0o

povezivanje

https://ibb.co/c8LCQjL

 

Ja sto se tice arduina nemam ni osnovno zato sam se obratio 

Link to post
Share on other sites

Aha, OK, ovo je chitanje preko IBUS, to je dosta jednostavnije, to je serijski protokol. U tom primjeru koji si attachovao, imash "Ibus" library, i imash jedan od primjera kako se chitaju komande vezane za audio uredjaj. 

Znash li gdje bi se povezao sa ibusom, tj koja ti je to zhica na E46, i gdje se nalazi?

Kako si mislio da iskomunicirash tablet sa arduinom? U tom kodu imash primjer kako se chita koja komanda, ali kako da iskomunicirash sa tabletom, to je druga potpuno.  Kako si mislio povezati arduino i tablet?

 

Link to post
Share on other sites

e to mi je problem ne znam nikako kako radi arduino kod i sta .

ma min je problem naci ibus liniju jedna za sve . Problem mi je ubacivanje koda da radi i povezivanje sa android uredjajem tj programiranjem . da li sta treba menjati da li je tsko i to

Edited by blonda
Link to post
Share on other sites

Arduino je tata svih povezivanja, mozhe da se poveze sa svim i svachim, samo trebash library i kabl/elektroniku. Mozhesh npr povezati arduino preko usb-otg sa androidom, i da arduino shalje preko usb sve to shto je dobio od komandi na volanu. Onda treba na androidu da imash program koji ce da chita usb, i da zna da parsira sve to shto mu je arduino poslao i prevede u komandu za recimo volume up i slichno. Ako si u Bgu, mozhesh se javiti meni ili chevu90 nick tu na forumu, obojica ti mozhemo pomoci oko toga, nije to puno programiranja. 

Link to post
Share on other sites

Nisam iz bg vec iz bosne 

Ovako imam barem neko znanje oko "elektronike " hahha 

Uzeo sam ja i otg i sve 

sta ja tacno ubacujem od koda odatle u plocu i sta trebam na andoridu instal ??

Link to post
Share on other sites

Ima dosta tu u tome file . Znaci mebi treba neko da uputi i kaze e ubaci to tu u to od koda i fajlova . Posle cu napraviti temu i sastaviti sve u jedno da svi mogu uraditi .. 

 

Link to post
Share on other sites

Ne mozhe tako, u tom kodu imash prazne funkcije koje treba da se izvrshe kad pristisnesh dugme na volanu. U njima treba da se napishe kod koji ce se poslati na usb. I onda treba da se napishe program za android, koji ce da chita to, i u skladu sa tim, recimo da pojacha zvuk na tabletu. Znachi trebash 2 programa, jedan za arduino, drugi za android. Nemash gotov program, mora da se napishe.

Taj kod koji si prilozhio je prazna ljushtura, pripremljen je da reaguje na komandu sa volana, ali ne uradi nishta, tu treba da se dovrshi program.

Edited by mzex
Link to post
Share on other sites

Prijatelju, nije stvar u lovi, ne trebaju meni pare :)

Stvar je u tome, da to treba korak po korak, spojish arduino na IBUS preko onog razdjelnika napona,( ona 2 otpornika), pa vidish, reaguje li na komande, a ako ne, onda zashto.

Onda, kad se sredi to, smisliti neki protokol koji ce preko usba da shalje sve to. Pa onda spojiti tablet, viditi, jel se vide arduino i on, pa onda  napisati program za android koji ce da chita to.

Nema tu gotovog rijeshenja, to se radi korak po korak i tako da se koraci provjeravaju na autu. 

Edited by mzex
Link to post
Share on other sites