Probelm sa paljenjem nakon gasenja


Recommended Posts

Pozdrav svima, 
Potrudio sam se da nadjem nekog sa ovim problemom al mi nije poslo za rukom. Ako neko zna gde se pisalo o ovome neka vice. 

Model BMW E46 320d 110kW 2004god. (karavan ako i to znaci) 
Problem:
Automobil pali bez problema kada je hladan odnosno kada duze vremena stoji. Tokom voznje nema nikakvih problema, ne gubi snagu, potrosnja je odlicna sve radi kao sat. Moze da se predje bilo koja kilometraza bez problema. Nema pravila da li je kraca ili duza relacija, da li je pun rezervoar ili na rezervi. Problem se javlja u vremenskom periodu bez pravila, ponekad ga nema par dana ponekad se desi par dana za redom. Pumpa za gorivo se cuje kako odradi posao pre paljenja. Nije problem ni do kljuca, probao sam drugi kljuc. Vozen je u ovlasceni BMW-ov servis, nisu uspeli da uhvate kvar, svaki put se palio bez problema. Zamenili su mu modul pumpe I nista se nije promenilo.
Ne mogu da izvalim kada je nastao probem jer automobil upali bez greseke kad krenem na posao i isto tako kad krenem kuci posle 8 sati stajanja. 

Generalno ovaj problem se najcesce pojavljuje (ako se pojavi) na kracim relacijama (do prodavnice) ali nije strogo pravilo. 
Kada se problem desi, automobil se upali nakon 1h do 1.5h. 
Bio je slucaj kada nije hteo da upali, ostavio sam ga na 1h vremena vratio se pokusao par puta nisam uspeo, 
i bilo je slucajeva kada sam sedeo kao slepac u davao kontakt i svaki 5 ili 6 put pokusao da upalim. Uspem posle 1h zezanja


Kako ta muka izgleda mozete pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=a-QelBlL0RM

Ako neko ima neku ideju, savet i sl neka vice :D
 

 

Link to post
Share on other sites
On 9/18/2019 at 12:20 AM, crni82 said:

kakv modul pumpe si menjao, relej ili regulator pritiska? Meni sve to smrdi na regulator..

Pozdrav crni, hvala na odgovoru.

Pominjao je da se nalazi u kaseti ispred suvozaca. Iskreno nisam znao na sta je tacno mislio kad je rekao modul, a da to nije relej. 

Da li bi regulator pritiska mogao da daje ovako povremeno kvar? Kao sto sam napisao, vozim par dana bez problema i onda se desi. 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Ne znam da li ce znaciti nekome. Problem je bio u senzoru bregaste. Kako mi rece majstor, na nekim modelima ovaj senzor moze da se raskaci i motor bi upalio ali u mom slucaju sa ovim motorom to nije slucaj. 

Link to post
Share on other sites