BMW E46 ///M Mystic Blue


Recommended Posts

Enterijer nikako da slikam. :D  Ako budem radio folije biće to Llumar najverovatnije. Nešto sam načuo da više neće biti atesta za stakla ako je folija sertifikovana, pa čekam neku proverenu informaciju. Pa ako stvarno tako bude (što čisto sumnjam) odradiću sigurno. Ovih dana ću da zalepim žutu foliju na maglenke i da ofarbam čeljusti u žuto. Trebam i zadnje stubove da sredim, popucale žabice od sunca.

Još uvek čekam novu rikverc kameru što ide sa led svetlom za tablicu, nisam hteo onu što treba da se buši branik.

BWWidWg.jpgAoDB8KO.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Danas stigla rikverc kamera. :D

I nešto mi nije dalo mira pa sam rešio sam da je namontiram.

Uglavnom dosta posla i ostalo je nezavršeno jer se ispostavilo da multimedija i kamera nemaju iste džekove. :D Baš sam se smorio....

Tako da sutra idem kod električara da mi poveže to. Nadam se da će uspeti nešto da skarabudži. 

glU5JP8.jpg

XShHQOV.jpg

OfU7tEx.jpg

spxpZ0K.jpg

5IAjZUM.jpg

Link to post
Share on other sites

Jedan savet, lakse je da skines kasetu ispred suvozaca i iza nje provuces kablove od kamere, vdatis kasetu i nista se ne vidi. A kablove iz gepeka zavuces samo ispod plasticnih lajsni pragova iznutra od dole.

Ta "reverse" zica ti nije za kameru konkretno. Ako ti sama medija preko iBus ne prebaci ekran na kameru kad ubacis u rikverc, onda se ta zica poveze kao pobuda na rikverc svetlo.

Moras da imas činčeve nazad na mediji za spajanje kamere.

Link to post
Share on other sites

Provukao sam kabal do suvozačevog sedišta i odatle kroz pod ispod sedišta sam provukao do tunela, pa pored menjača i taman je ostalo još 20-30cm kabla.

A što se tiče dela sa gepekom tu sam provukao uz crevo za ostale instalacije jer nije mogla buksna da prođe kroz njega. Pošto se kamera kači na mesto za osvetljene tablice nisam imao drugog rešenja. U suštini izgleda dobro, nemam nekih zamerki.

Nemam nikakve činčeve na multimediji za kameru, a imam u softveru prečicu za paljenje kamere. :D Još se na šemi vidi da ima rear camera-in (plava žica) ali te žice ili nekog priključka i nema (sem žice koja izlazi iz multimedije i ide u džek sa pinovima). Nije mi baš najjasnije to.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
On 6/13/2020 at 5:59 PM, filip11314 said:

Imam jedno pitanjce. 😅

Menjao sam pre par meseci oba termostata i od tad je auto držao konstantnu temperaturu kako treba, na sredini. 

U zadnjih par dana mi varira temperatura između 60 i 90. Kad se lagano vozi ide 60-70, dok kad se malo agresivnije vozi drži na 90 i kad se opet vozi lagano padne između 60 i 70. 

Proverio sam da li možda ima vazduha negde (između hladnjaka i gornjeg termostata sipanjem vode u posudu) ali nije ga bilo. 

Interesuje me šta bi sad mogao da bude problem? :d

Sem toga hvala Bogu nemam drugih problema, auto ide super, gume odlično drže. Baš sam zadovoljan. Neka prosečna potrošnja mi je 7.5l što mi je i ok. Ispada da troši isto kao stari 318i s tim što ide neuopredivo bolje (i naravno zvuk motora je neuopredivo gori 😅). 

Ponovo mi varira temperatura. 😅

Kad ga ne pritiskam temperatura varira od malo iznad plavog do prve crtice. Kad ga malo oštrije vozim drži na pola. I kad ga nakon toga normalno vozim opet temperatura opada. 😁 

Ne znam da li da menjam ponovo gornji termostat. 😅

Inače imam neki problem koji se povremeno događa. Kad ulazim u malo oštriju krivinu i dodam pun gas i auto se onako malo zanese u tom trenutku upali mi se greška za grejače i uđe u safe mod. Je l su to grejači kaput? Imam nove u gepeku, najmanji problem mi je da ih zamenim. 

Link to post
Share on other sites

Brate ciji si termostat stavljao? Ja sam Behr uzeo i veliki i mali, tj mali je od egra valjda cak i ako je kod mene egr zatvoren menjao sam oba i nikad problem evo vec godinu dana. Jednostavno upali auto nek odradi 10ak minuta i pipni gornje i donje crevo dal je toplo ili je samo jedno. Resavaj to pre zime svakako. A ovo kad ti se nagne pa grejace pali da nije bmw u pitanju prekrstio bih se, meni vise deluje da ti je dole relej grejaca gotov ili nije fixiran pa kad se pomeri istripuje se olabavi dzek ili nesto. Ne moze tebi da pravi problem nesto sto je u blok motora stegnuto tolko da je do sad vec zapeklo :D

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Baš umrEo forum nešto. :)

Inače imamo prinovu u porodici, konačno u pravom smeru. :D

X3 2008. LCI 2.0d 177ks automatik.

Od opreme ima: elektro kožna sedišta sa grejačima, parking senzore, bixenon, mahagoniju :D, navigaciju sa blututom i cd šaržerom, aktivan gril, mf kožni volan, 2 seta alu 17ica (jedne od novijeg X3). Registrovan godinu dana, nov akumulator, servis menjača urađen itd itd svašta nešto. Ko prati oglase verovatno će ga prepoznati.

Baš ga dosta vozim, moj kad stignem, obično jednom nedeljno. :)

mbVU7F8.jpg 

IIgQDn2.jpg

fkLPhTh.jpg

Naravno prešao sam na zimski set, sad opet izgleda kao bicikla. :D

R9Gy8lT.jpg

Link to post
Share on other sites

Cestitam kolega, bas lepo izgleda, sad ti je zanimljiv jer se drugacije sedi zato i peglas toliko. Drago mi je da si opet ubo krem kozu kanda ti to pase. Oprema bas lepa za njega. U zdravlju da se vozi :)

Link to post
Share on other sites