Zamena svih ulja, koja su najbolja za bmw?


Recommended Posts

Pozdrav, još malo pa idem na odmor i rešio sam da promenim ulje u motoru, menjaču, servu, diferencijalu, i još negde ako treba još negde menjati. 😅 Auto je X1 E84 18d xdrive. E sad mi vi recite koja ulja su najkvalitetnija i najpogodnija za bmw, pretpostavljam da je to otprilike za većinu modela isto...

Edited by stefan.bmwxdrive
Link to post
Share on other sites
9 hours ago, stefan.bmwxdrive said:

Ljudi, pričajte šta da sipam? 😁 Ravenol ili ovo što je BMW preporučio? https://images.app.goo.gl/Vyi8igvwQj5M42H49

Ako nisi siguran u ulje, odes u BMW salon i kupis servo ulje za auto ili uzmes to sa slike ako se preporucuje. U sustini, na cepu od servo boce ti pise koji tip ulja ide, obicno pise ATF jer BMW oduvek sipa ATF ulja za menjace u servo sistem.

Link to post
Share on other sites

Bitne su ti specifikacije ulja. Pise na pakovanju. A proizvodjac... Imas "siguricu" koju fabrika preporucuje, a imas i opciju da proizvodjaca odaberes sam... Za odabir moze da te vodi sila, providjenje, glasovi sa one strane ili nesto deseto, ali specifikacija mora da se postuje. Ovaj Pentosin ima sledece specifikacije:

s-l1600.jpg

Jedna od ove tri BMW je tvoja. Isto kao sto ti je za motorno ulje bitno da na flasi stoji LL-04, tako gledas i ovo. Sta ces da kupis, to zavisi od vere u BMW-ovu preporuku, poremecaj sile u svemiru, moze se odrediti nekim tibetanskim metodama i sl.

https://bimmercat.com/ je korisna adresa jer za svoj auto mozes da nadjes po broju sasije odgovarajuci deo\ulje. Da li ces da kupis to, ili "isto to ali...", to je vaac na tebi...

Link to post
Share on other sites