Recommended Posts

Pozdrav drugari, jedna sugestija ako nije problem. Inace, u pitanju je 316i, n46b18. Juce je mom ocu u voznji pukla posuda. Auto je digao Temperaturu skroz u crveno, i tako je vozen nekih 5 do 10 minuta. Sta se moze ocekivati, i koje su najbolje solucije za posledice. Auto pali i radi normalno, ali jos nismo stigli da zamenimo posudu, da vidimo sta se dalje desava. Hvala. 

Link to post
Share on other sites

Da je letnji period pozdravio bi se sa njim, ovako su dobre sanse da nije nista nastalo kao posledica, kad zamenite posudu i sipate nov antifriz odradite i mali servis jer je ulje svakako za zamenu ako je otislo u toliku temperaturu i voziti pa onda pratiti stanje :) Obzirom da je zima verujem da ce sve biti ok :)

Link to post
Share on other sites
Temperatura je bila tu oko 0,tako da mogu samo da se nadam da ce biti ok. Videcemo sta se desava kad se zameni posuda. 

Ulje je svakako pretepelo veliku temperaturu tako da obavezno filter ulja i samo ulje, kao i nov antifriz i videti da li je sve kako treba. Javljaj nam da znamo i srecno


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to post
Share on other sites

Ne bi trebalo ulju da smeta ta temperatura u crvenom. Makar ne neko vreme dok ne utvrdis da li je dihtung zviznuo ili ne, da ne bi posle opet menjao ulje ako glava mora da se skida jer ce se tad sigurno malo izmesati sa antifrizom. Ja ne bi menjao ulje.

Link to post
Share on other sites
  • 11 months later...