E46 318i za pocetnika?


Recommended Posts

Pozdrav imam jedno pitanje, imam 18 godina i polozio sam vozacki pre par meseci, zanima me vase misljenje da li vredi uzimati e46 318i kao prvi auto, zanima me potrosnja po gradu, cena delova, servisa itd.. Ima dosta tema na forumu na ovu temu ali su od pre 8-10 godina. 318 bi uzimao samo iz jednog razloga a to je konjaza zbog zakona koji ne dozvoljanja 109 ja mislim, dok 318 ima 116 sto nije velika razlika pa verujem da me ne bi smarali za toliko. Hvala unapred svima svaki komentar ce mi mnogo znaciti

Edited by Choda02
Link to post
Share on other sites

@smg fala bogu ne drogiram se i ne pusim hahaha, ali da li cu imati dosta kvarova s obzirom na godiste? A to kada si rekao da se bar necu drogirati mi je kao da mi govoris da cu imati bas dosta ulaganja u njega

Link to post
Share on other sites

Povedi nekog ko se razume da pogleda taj auto koji te zanima. Za kupovinu tog, vaze ista pravila kao i za sve ostale> detaljna provera svega sto se da proveriti. A sto se tice samog auta...pa naravno da je dobar za tebe - ako se pitas oko voznih karakteristika itd. Bolji od 98% ostalih... :)

Link to post
Share on other sites

Moj 316 troši oko 8l u proseku. Održavanje nije preterano skupo,delova ko za golfa imaš,na svakom ćošku. Ako ga budeš gledao obrati pažnju na kućište filtera ulja koje kad popusti hoće da umusavi ceo motor,ostalo gledaj kao na svakom autu...I još bi gledao sa što manje kilometara,menja se lanac na 300k km mada još nisam čuo da je nekom pukao.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Link to post
Share on other sites

Znači da nije za sirotinju ali nije ni Rolls Royce. Jbg,ako hoćeš bendžu možda ćeš morati za neke delove da platiš više nego za "obično" sokoćalo. A redovan servis ti je kao za bilo koji auto u toj nekoj klasi.
Ja sam imao plin u jednom autu i više nikad,to bog ne može da našteluje da radi kako treba,uvek neki problem a i nije neka ušteda.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Link to post
Share on other sites

Plin je itekako usteda, Ubacis sekvent plin kod poznatih majstora i bog da te vidi... 8l benzina ti je oko 1200din a 9l plina oko 750din trenutno. Sad je plin skocio dosta ali ice on dole jos malo.Recimo moj e36 je trosio 600din na 100km  dok je plin bio 73din sad je 84din :) Samo dobar majstor i plin ce te sluziti odlicno. Ja evo vec vise od god imam plin i nikad nista sa njim osim sto mi se filter zaprljao jer sam sipao los plin jednom. Zamena filtera sa rukama 1000din...

Link to post
Share on other sites

Nema veze godiste... Vazno je da je odrzavan redovno i da je limarija dobra. Mehanicki nema mnogo stvari sto odlazi tako da gkedaj limarijski da bude top ostalo se da popraviti... I gledaj m43 motor da bude. Jako jako zahvalan motor i super radi sa plinom

Link to post
Share on other sites

BItno je godiste ... zbog tipa motora. Ako je m43 dosta je jednostavnija prica i mnogo manje glava boli. Noviji, ozloglasen motor treba kod ozbiljnog plinadzije koji zna sta radi.

Ja imam e36 6-7 godina, uzeo sam ga sa plinom, vozimo ga sa plinom i nikada ni jedan jedini problem nismo imali. Kroz gorivo smo isplatili 2-3 ta e36 kroz godine. Sam odluci ;)

Ja se licno ne obazirem na price na sta se ore, na sta se kuva i na sta se vozi ... jer zacentici tih prica uglavnom ni ne voze kola. Vecita polemika, zavisi sta ti je bitno u celoj prici ;).

Link to post
Share on other sites