Dim ispod haube


Recommended Posts

Pozdrav ljudi, imam mali problem da se tokom regeneracije dpf-a kad se zaustavim da izlazi dim ispod haube i miris kao iz auspuha. Ranije sam imao problem sa curenjem ulja i tada je smrdilo katastrofa ali uvijek ne samo tokom regeneracije i nakon investiranja "značajne" sume novca sve je to popravljeno i nema ulja više nigdje i sve je to očišćeno. Takođe bi htio da napomenem da je EGR nov stavljen prije 3 mjeseca, auto nikakvu grešku ne prijavljuje i mirno radi samo se to pojavljuje na svakih možda 400km sad i manje kako smo ovdje j Španiji u izolaciji pa auto koristim samo na kratkim relacijama do posla i nazad.

Link to post
Share on other sites

Regeneracija zahteva više temperature kroz izduvnu granu nego normalno, pa ako bilo gde na njoj imas ostatke ulja ili kapa rashladna tečnost i sl. eto opisanog efekta.

Takođe treba proveriti stanje samog DPF-a jer on nije večan i pored regeneracija, malo po malo on se začepljuje sve više i više, a intenzivnije ako je gorivo loše ili auto čipovan pa dimi. Tipičan životni vek je od 150-300k kilometara. U većini slučajeva može se profesionalno očistiti.

Kratke relacije uslovljavaju češću regeneraciju, to je normalno. 

 

Edited by Sigtran
Link to post
Share on other sites