Recommended Posts

Da li ima neko da se bavi kodiranjem, tj kastomizacijom opcija. Imam X6 F16 2017, pa bih hteo da podesim sitnice. 
Našao sam ISTA+ i dokumentaciju, ali mi deluje previše posla za jednokratno podešavanje.

Link to post
Share on other sites

Ne radi se to sa ISTOM na F seriji, to se radi sa ESys programom. Ako si spretan, mozhesh to i sam, ako nisi, radi Kacimbash te stvari.

Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovorima. Ja sam bio razumeo da ISTA+ može da radi sve, pa i kodiranje, pa rekoh kada se već bavim onda da imam kompletno.

Probaću sa Bimmercode-om, ali koliko zhavatam OBD-Ethernet adapter onda treba da začakim preko wireless bridge-a (acces point).

Od ranije imam BlueDriver OBD scaner, koji ima svoju app, ali tu ne vidim da ima kodiranje i deluje da adapter nije kompatibilan sa Bimmercode.

Link to post
Share on other sites

Može i sa istom ali je dosta komplikovano i sporo. Skineš bimmercode sa play store-a i konektuješ se preko bluetooth-a,većina BT adaptera bi trebalo da ima podršku za taj program. Ništa te ne košta da probaš pošto već imaš adapter. A šta konkretno hoćeš da kodiraš? Pretpostavljam da hoćeš da aktiviraš "zaključane" opcije?

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Link to post
Share on other sites

Ja sam sve sam kod sebe iskodirao sa ESys  na F10 bivshem i na F06 sadashnjem, ukljuchujuci i dodavanje novih opcija, kao npr retrofit prepoznavanja znakova,  dozhivotne besplatne mape, disablovanje pedestrian protectiona i slichno. ESys je free, samo trebate ENET kabel koji koshta 10EUr na aliexpressu. ESys je puno mocniji od bimmercode, jer imate bash sve unutra.

Imam ISTU, a koliko znam sa njom se ne mozhe raditi personalizacija auta, npr ukljuchivanje video in motion i slichne stvari. Nek me ispravi neko ako grijeshim. Znam da mozhe kodiranje, ali ne u smislu personalizacije, vec update softwarea.

Edited by mzex
Link to post
Share on other sites

Sve si u pravu za e-sys. Vrhunski program. Predložio sam bimmercode jer je sve bukvalno na klik(touch[emoji16]),jeste da ima manje mogućnosti ali za neko osnovno trimovanje je sasvim ok. E-sys traži bar malo poznavanja rada sa softverom za kodiranje-programiranje(mada sad sve imaš na YT),nije baš za igru.

 

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Nisam planirao ništa posebno - malo igranja sa podešavanjima. Tipa da se uvek zaklope retrovizori i slično.
Uzeo sam Biimercode, planiram da povežem iPad preko lightning-ethernet adaptera i OBD-ethernet kabla. Kabl sam kupio, ali realno može da se napravi za par stotina dinara.
Samo da nađem vreme da probam to, pa ćemo onda da vidimo i za dalje.
Uzgred, kada sam već tu, da li ima neka fora da pokazuje u kojoj je brzini menjač -- pokazuje mi samo u sport modu, a ja bio voleo da to imam stalno.

Link to post
Share on other sites

Koliko znam za to pokazivanje u kojoj je brzini mjenjach ako nije u sport modu, nema. Proguglal BMW F10 coding cheat sheet, naci cesh lako,  90% ti je sve isto za sve F serije, tu mozhesh da vidish shta sve mozhe da se personalizuje.

Link to post
Share on other sites

Evo sada sam uspeo da se organizujem za probu kodiranja sa Bimmercode. Koristio sam OBD-Ethernet kabl (imam raspored ako nekome treba) i iPad i Lightning-Ethernet adapter. Malo sam se poigrao sa kodovima, deluje sve OK. Ekspet mod nisam probao.
Jedna stvar koja mi nije uspela je da se retorvizori zatvore čim zaključan auto. Standardno radi ono kada par sekundi držiš (imam Comfort Access), ali mi se svidelo da ih zatvori svaki put bez odlaganja. Probaću dodatno.

Link to post
Share on other sites

Nemoj to da radis, zimi oce da blokira kad ledi. Samo smanji vreme dodira na 0.5 sec i sam odlucis da li sklapas ili ne. Drugarski savet.


Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Link to post
Share on other sites