Nemački BMW BPS used car warranty - važi li to u Srbiji?


Recommended Posts

https://bps.bmw.de/DE/de_DE/nsc/Garantie

Znači, kupiš polovan BPS auto u Nemačkoj i 24 meseca garancije važe i u lokalnim servisima - da/ne?

Spominju "Europe wide services" i čak i "Asian part of Turkey" pa ono, ima nade...

Zvaću i lokalni BMW da pitam, nego me zanima ima li ko iskustva. Razlog je vrlo prost – nemački BPS ima 100-e automobila a srpski jedva tuce i ni jedan (meni) nije interesantan.

Link to post
Share on other sites

Na toj strani koju si okačio, imaš link na PDF u kome je valjda detaljno objašnjeno trenutno stanje BMW Premium Services garancije, a na nekoj strani na švapskom piše i ovo:

Quote

The purchaser permits the vehicle within the contracting states of the european economic area (within europe in the geographical sense) as well as in andorra, monaco, san marino, switzerland, the united kingdom (uk) or on cyprus.

PDF ima password protection koji pokriva i copy/paste funkcionalnost, pa sam ovo prečukao na brzaka na Google Translate. Obavezno provjeri i Radulovića i Deltu po ovom pitanju, a bez pisanog odgovora ja ne bih ulazio u ovaj "izazov"...

 

EDIT: Ono što je posebno dobro je što se kroz godišnju doplatu garancija može produžiti do 200k km ili čini mi se 12 godina.

Edited by castor
Link to post
Share on other sites

Kažu iz Delte:

Quote

 

Fabrička garancija za vaše vozilo je validna u bilo kom centru, osim ako ugovorom prilikom kupovine vozila nije precizirano drugačije.
Za detaljnu proveru je neophodno da nam pošaljete broj šasije vozila.

 

Deluje sasvim korektno.

Link to post
Share on other sites

Neka te ne mrzi, pošalji im i PDF ili iskopaj prevod pa im pošalji i neka se izjasne prema tom PDF-u, jer je tamo navedeno ono gore - EEU i navedene zemlje van EEU, eksplicitno, što bi trebalo da znači da van tih zemalja garancija ipak ne važi. Pitaj i naše opet, ali pitaj i švabe direktno.

Link to post
Share on other sites

Vazi kod nas. Imao sam f10 koji je bio u BMW Premium garanciji. 12 meseci je trajala kod mene i za to vreme odradjen mali servis i zamenjen sistem ad-blue. Sve o trosku fabrike.

 

Edit: Auto uvezen iz FR

 

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites