Novi BMW Z4


Recommended Posts

BMW planira da otkrije konceptnu verziju svog modela Z4 naredne generacije na salonu u Los Anđelesu u novembru, iako je aktuelna verzija modela još uvek aktivna u prodavnicama širom SAD.

Poslednji primerak od više od 9300 automobila koji su sišli sa pokretne trake Spartanburg fabrike je to učinio prošlog utorka, obeležavajući kraj američke proizvodnje i životnog cicklusa aktuelnog automobila.

Proizvodnja predstojećeg Z4 će se vratiti u Nemačku i počeće taman na vreme da se automobil nađe na ulicama 2009. kao model za 2010. Spartanburg fabrika neće ostati bez posla, međutim, jer će se u njoj nastaviti sa proizvodnjom modela X3 i X6 sledeće generacije, koji se bolje prodaju u SAD.

Bobi Hit, portparol za BMW-ov manufakturni odeljak, je za lokalne vesti GreenvilleOnline rekao da je u pitanju odličan automobil za fabriku, ali da su za život iste bitniji novi modeli jer oni održavaju energiju. "Uzbudljivo je praviti automobile sa velikom potražnjom, koje ljudi zahtevaju", dodao je.

Nov proizvodni ciklus u fabrici zahteva proširenje vredno 750 miliona dolara, jer će se izgraditi novo odeljenje za asembliranje automobila ogromne površine. Konstrukcija proširenih objekata je već počela, a proizvodnja u punom obimu će početi iduće godine.

Z4 roudster i kupe sledeće generacije će biti veći, i po veličini i po performansama, jer će se iz duplog turbo šestocilindričnog agregata crpiti snaga 350 "konja". Početni kontigent automobila će u Evropi imati samo četiri cilindra, a svi modeli za američko tržište imaće ih šest.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Eve ga...

10580_171208103410_6.jpg

10580_171208103410_7.jpg

10580_171208103412_11.jpg

U smislu dizajna jos jedno razocaranje. Ponovo te nelogicne "brze" linije i deformisana karoserija. Iz nekog razloga BMW se odrice svog vizuelnog nasledja i polako sve vise lici na Mercedese...

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Ne tako srecna vest :big_boss:

BMW odustaje od Z4 u M izdanju

Iz bavarske kompanije je stigao izveštaj u kome se kaže da trenutna ekonomska situacija ne dozvoljava proizvodnju M verzije BMW-a Z4.

Ono na šta će se u BMW-u staviti akcenat je plasiranje verzije sa osnaženim 3,0 litarskim twin-turbo motorom.

Govori se i o M paketu za 135i, koji će uključiti novi aero paket, veće naplatke i dorađen sistem oslanjanja.

Ono što je u svemu ovome nelogično je svakako činjenica da BMW razvija M verzije X5 i X6, koji po svojoj konfiguraciji nemaju trkački DNK, mada postoje glasine da su i ovi projekti otkazani.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Stari je mnogo interesantniji. Ovo ne lici na bmw.

Izgleda ce i bmw tradicija i M izumreti. Zadrzali su jedino znak.

Ne kazem da je los i nesto specijalno ''ruzan'', nego nije to to, a nece ni biti.

Ovi automobili se voze dok se ne pojavi novija generacija, onda kupujes novi itd.

Nijedan nece ostaviti pecat kao svima nama dobro poznati stariji modeli! da ne nabrajam izostavicu neki

fensi sranja.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 1 month later...