pomoc oko boje


Recommended Posts

Imam jedan problem.Na ivicama vrata je boja okrnjena na 3-4 mesta i cale genije nije imao nista pametnije da radi nego izlepio trakom debljine3 cm ivice vrata i crnim sprejom prefarbao te tackice.Sad je problem sto je kada je skinuo traku na nekoliko mesta ostao sprej koji odudara od metalik boje i izgleda ruzno.Sada da ne bi ubio caleta,recite mi da li postoji neki nacin da se skine taj sprej,a da ne ostetim farbu na kolima?

Link to post
Share on other sites

ako je u pitanju najobicniji auto sprej , polir pasta pomaze , probao licno i otelio se dok nisam skinuo .... ali je operacija bila uspesna

Link to post
Share on other sites
  • 4 years later...

Prvi put cujem da polir-pasta skida boju... Ja koliko znam, polir-pasta sluzi da povrati boji izgubljen sjaj, a za skidanje boje moze da ti posluzi skid za boju ili benzin, ako ti je auto metalik ( a verujem da jeste ) onda mozes i nitro razredjivacem to da skines sto je zafarbano, mada preporucujem ti benzin, on skida sve sa laka, a ne nagriza ga, dok nitro hocje da nagrize lak ako preteras s trljanjem. Samo da tvoj cjale nije matirao te ivice na vratima pre nego ih ofarbao, skida to benzin caskom.

Link to post
Share on other sites

Benzinom moze samo guzicu da obrise, skini SVE sa nitrom, izmatirace malo lak ali nema veze, lako se poliranjem vrati, onda nadji boju, uzmi mini cetkicu i zatackaj ta ostecenja sto je matori pokusao da sanira a ustvari ukakio... ;)

Miki88

Poliranje ti je neka vrsta smirglanja, samo fina, fina, da bi vratio sjaj, moras da skines ostecen povrsinki sloj, kada je na autu ostao trag od speja, moze da se skine poliranjem, zato sto ga polir pasta prakticno smirgla sa laka koji je da kazem dosta otporniji i jaci od boje koja se nalazi u sprej varijantama...

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...