POGUNUO KOLIN MEKRE


Recommended Posts

POGUNUO KOLIN MEKRE

Bivši prvak sveta u reliju, britanski automobilista Kolin Mekre, poginuo je kada se njegov helikopter, kojim je sam upravljao, srušio u jednoj šumi u Lanrkširu u Škotskoj, u neposrednoj blizini njegovog imanja, saopštila je lokalna policija.

U saopštenju se navodi da je u helikopteru bilo èetvoro ljudi èija identifikacija nije bila moguæa na licu mesta, jer su leševi gotovo ugljenisani. Mekreov agent Žan Erik Frodiže potvrdio je, medjutim, da je slavni automobilista bio u helikopeteru sa svojim petogodišnjim sinom i dvojicom prijatelja.

Tridesetdevetogodišnji Mekre, sin petostrukog šampiona Velike Britanije u reliju Džimija Mekrea, ušao je u anale britanskog automobilizma kao prvi Britanac koji je 1995. godine osvojio titulu prvaka sveta.

Karijeru je poèeo 1986. godine na lokalnim relijima u Škotskoj, a godinu dana kasnije debitovao je u prvenstvu sveta na reliju u Švedskoj. U prve èetiri godine nije beležio zapažene rezultate, a njegov uspon je poèeo od 1991. kada je prešao u Subaru. Prvak Velike Britanije bio je 1991. i 1992, a 1993. na Novom Zelandu je ostvario prvu od ukupno 25 pobeda u prvenstvu sveta.

Titulu prvaka sveta osvojio je 1995, a obezbedio je u poslednjoj trci sezone koja je održana u Velikoj Britaniji. Naredne dve sezone u šampionatima sveta je osvajao drugo mesto, a taj uspeh je ponovio i 2001.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 11 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.