Bmw 730d, Luksuzan, Štedljiv I Mocan


Recommended Posts

bmw730dtest1ng3.jpg

Luksuzne limuzine poput testirane BMW-ove sedmice namjenjene su najzahtjevnijoj klijenteli, ljudima koji od automobila jednostavno oèekuju savršenstvo. I naravno, za to su spremni izdvojiti pozamašnu svotu novca. U ovoj je klasi, samo najbolje dovoljno dobro. Konkurencija nije spavala i predstavila je nove modele, opasno ugrozivši bavarski top model. Upravo zbog toga, BMW-ov je top model sredinom protekle godine, doživio prvi ozbiljniji redizajn.

Promjene su uglavnom zahvatile vanjštinu. Za ozbiljnije zadiranje ispod lima nije bilo potrebe. Ipak, i u tom pogledu ima nekih novosti. Prije svega nekoliko novih agregata te temeljito doraðeni postojeæi. Jedan takav nalazi se i ispod prednjeg poklopca, a ujedno predstavlja i osnov motorne ponude. Model 730d najjeftiniji je i najslabiji, i upravo zbog toga, nama i najinteresantniji, nameæuæi pitanje - može li luksuzna limuzina zasjati u punom sjaju i u svojem osnovnom izdanju.

Krenimo redom.

bmw730dtest2ng8.jpg

Unatoè poèetnoj skepsi tradicionalno konzervativnih kupaca bavarske marke, aktualna sedmica najuspješnija je u povijesti

Iako je pojavljivanje prethodnika 2001. godine, zbog nekonvencionalnog, futuristièkog dizajna izazvalo velike polemike i ogroman šok meðu ljubiteljime te marke, taj je model postao najprodavanija sedmica svih vremena. A taj je dizajnerski smjer, unatoè snažnih kritika javnosti pri predstavljanju, postao prepoznatljivim dijelom svih kasnijih modela ovog proizvoðaèa.

bmw730dtest3jk4.jpg

Izvanredna vozna svojstva navest æe vlasnika zavaljenog na stražnjem sjedalu da zamijeni mjesta s vozaèem

Aktualna izvedba znatno je elegantnija, a uz to, može se pohvaliti dinamiènijom i moænijom pojavom. Posebno ako je, kao u sluèaju testiranog primjerka, krase atraktivni aluminijski naplaci pozamašnih dimenzija te crna boja kod koje do izražaja dolaze brojni kromirani detalji. Smirivanje vanjskih linija u odnosu na prethodnika nedvojbeno æe približiti ovaj model veæem broju kupaca, no time je sedmica ujedno izgubila dio svog šarma, odnosno ekstravagantnosti koja je krasila original.

Unutrašnjost sedmice gotovo da i nije mijenjana. Njen dizajn prvotno je takoðer izazvao dvojake reakcije, no na njegov su se oblik, vrlo brzo, svi navikli. Koliko je uspješan, najbolje otkriva pogled na konkurente, koji su u svojim novim izvedbama krenuli vrlo sliènim putem. Armatura svojim klasiènim linijama i izdašnom upotrebom drvenih obloga podsjeæa na antikni namještaj. No tehnologija i ugraðena oprema podsjeæaju kako je ovo i dalje jedan od najnaprednijih i najluksuznijih automobila današnjice. Naravno, za potpuni je dojam potrebno posegnuti za dodacima s liste doplata. Klasièan dizajn spaja se s modernim u središnjem djelu armature, gdje dominira veliki multifunkcionalni displej u boji.

bmw730dtest4cy7.jpg

Unutrašnjost skoro da i nije mijenjana, a predstavlja spoj tradicije i najmodernije tehnologije

On služi za prikazivanje svih informacija, od klima ureðaja i telefona preko audio ureðaja i televizije do navigacije i postavki samog automobila i njegovih sustava. Možda i najznaèajnija novost je pojednostavljen i-Drive sustav, sustav koji je uz vanjski dizajn izazivao najveæe kritike kod prethodnika. Za one koji ne znaju, to je okrugli kontroler smješten na mjestu gdje se kod veæine automobila nalazi ruèica mjenjaèa, kojim se upravlja s preko šest stotina raznih funkcija. U novom izdanju znatno je pojednostavljen, no i dalje zahtjeva odreðeno vrijeme za upoznavanje s njegovim funkcijama. Komfor putnika je na najvišem je nivou, a i prostranost zaslužuje sve pohvale. Onima najzahtjevnijima BMW nudi i produženu, L izvedbu.

bmw730dtest5yj6.jpg

i-Drive sustav upravlja s više od 600 funkcija i doživio je najviše kritika, pa je u ovoj izvedbi pojednostavljen

Na raèun interijera imamo i nekoliko zamjerki. Prije svega na položaj za upravljaèem, koji æe zbog nedovoljno izdašnog podešavanja od viših vozaèa zahtijevati odreðene kompromise. Uz to, zasmetalo nas je i komplicirano rukovanje s nekim potpuno jednostavnim sustavima poput podešavanja sjedala.

Agregat ispod prednjeg poklopca testiranog automobila najslabiji je u ponudi aktualne sedmice. Njegova ugradnja u limuzinu najviše klase u teoriji nam je djelovala kao stvorena za debakl. Trolitreni dizelaš sa 231 konjskom snagom u limuzini teškoj gotovo dvije tone! Ne zvuèi obeæavajuæe, zar ne?

bmw730dtest6jt9.jpg

Udobnost putnika na najvišoj je razini, meðutim postoji i L izvedba za one s posebnim prostornim prohtjevima

No, praksa nas je u potpunosti demantirala. Dovoljno je bilo tek nekoliko kilometara. Ovaj motor ne samo da je dorastao zadatku, veæ je po našem mišljenju i optimalan izbor za sedmicu. Naravno, u sluèaju da automobil ne kupujete zbog imidža ili zbog smanjivanja poreznih obveza. Neuvjerljiv podatak o snazi, u ovom je sluèaju nebitan. Znatno je važnija vrijednost okretnog momenta, koja iznosi èak 520 Nm. Brojka je to koju ne dostiže ni pet litreni V8 benzinac. Moderni pogonski agregat ostavlja uvjerljiv dojam u vožnji i omoguæava suverena ubrzanja i pri višim brzinama.

bmw730dtest7dm0.jpg

Višim vozaèima teže æe biti pronaæi idealan položaj za upravljaèem, a tome æe pridonijeti i složen sustav podešavanja položaja sjedala

Iznenaðujuæe dobrim karakteristikama pridonosi i ugraðeni automatski mjenjaè sa šest stupnjeva prijenosa. Jedan od najboljih koji se trenutno ugraðuju u neki serijski automobil. Vozaèu su na raspolaganju tri moda rada, klasièna automatika, sport i manualno mjenjanje brzina koje je moguæe pomoæu prekidaèa na upravljaèu.

Iako potrošnja kod ovakvih automobila nije jedan od bitnijih faktora, jednostavno bi bilo nepravedno ne spomenuti je. Naime, na testu se ona kretala oko 11 litara, što je za ovako teško vozilo i nimalo laku nogu na papuèici gasa, fantastièan podatak.

Doraðen ovjes i upravljaèki mehanizam unaprijedili su ionako vrhunska vozna svojstva. Segment u kojem sedmica ponovo postavlja nove standarde, i jednostavno tjera vlasnike da zamjene mjesta sa svojim vozaèima i sami sjednu za upravljaè. Unatoè velikim dimenzijama i pozamašnoj masi u vožnji se ponaša kao znatno manji automobil, osiguravajuæi dinamièna svojstva na razini sportski orjentiranih limuzina. I to sve bez posljedica na udobnost i komfor putnika. Elektronski nadzirani ovjes nudi dvije postavke, Sport i Comfort, koje drastièno mjenjaju svojstva automobila. Tako je kod Comforta podešen na maksimalnu udobnost, dok se kod Sporta uèvrste amortizeri i upravljaè. Tada se automobil može voziti iznenaðujuæe brzo i na zahtjevnijim cestama.

bmw730dtest8em6.jpg

Ispod poklopca motora nalazi se pravi dragulj sa 231 KS i 520 Nm, koji gotovo 2 tone tešku limuzinu tjera kao od šale i uz to malo troši

Raspravljati o cijeni, kod ovakvih je automobila gotovo nepristojno. Njihovi kupci u pravilu ne pitaju za iznos koji je za njihovu kupovinu potrebno izdvojiti. Ne zbog neke bahatosti ili zato što ne brinu o svojim novcima, veæ zbog toga što znaju da modeli poput BMW-ove sedmice opravdavaju svaki uloženi euro. Testirani 730d to na najbolji moguæi naèin potvrðuje. S osnovnom cijenom od 81.789 eura predstavlja najjeftiniji model u ponudi, no po svim karakteristikama utjelovljuje sve ono što limuzina najviše klase mora biti.

TEHNIÈKE KARAKTERISTIKE

Motor: turbodiezelski 6-cilindrièni redni motor s izravnim ubrizgavanjem (common rail) smješten sprijeda uzdužno, 4 ventila po cilindru, turbo punjaè promjenjive geometrije, intercooler, elektronièko ubrizgavanje DDE 5

Obujam: 2993 ccm

Provrt x hod: 84 x 90 mm

Omjer kompresije: 17:1

Snaga: 170 kW/231 KS pri 4000/min

Moment: 520 Nm pri 2000/min

Mjenjaè: automatski, 6 stupnjeva

Ovjes: sprijeda: popreèna ramena, spiralne opruge, teleskopski amortizeri i stabilizator; straga: multilink osovina (popreèna, uzdužna i kosa ramena), spiralne opruge, teleskopski amortizeri i stabilizator

Koènice: sprijeda: samoventilirani disk (348 mm); straga: disk (345 mm)

Gume: 245/55 R 17

Dimenzije: 502,9 x 190,2 x 149,2 cm

Meðuosovinski razmak: 299 cm

Prtljažnik: 500 litara

Spremnik goriva: 88 litara

Masa/nosivost: 1975/580 kg

Najveæa brzina: 238 km/h

Ubrzanje 0-100 km/h: 7,8 s

Potrošnja: grad 11,3 / otvoreno 6,4 / kombinirano 8,2 l/100 km

CIJENA: 81.789 EUR

Preuzeto sa www.autogodine.hr

Link to post
Share on other sites

Evo da predstavimo dva luksuzna,a stedljiva auta.Crnog smo radili od pocetka do kraja i u njega ubacili 2.4TD,a u sivu smo samo usluzno ubacivali 2.5TDS inace crna je bila 750IL,a siva 735i 6iu5.jpg15ha1.jpgabcd0004ec2.jpg

Link to post
Share on other sites

ova stara 7je jedan od naljepsih bmw-a koji je ikad napravljen,jos da negdje vidim dobar body (njoj ne treba tuning ;) - bra bi meni sasvim dovoljano bilo fabricki :) )kao na ac snitcher (valjda se tako pise) verziji,jao sa dusom bih se dijelio (:

ao sto sve zitrtljah stidim se

Link to post
Share on other sites