mazli

Members
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mazli

  1. odlicno kolega.

    one bele, najbelje od svih belih,iste kao moje, samo u mnoooogooooo boljem stanju. sto nisi u bgd-u ili negde blizu pa da se nesto dogovorimo za moje felne.

    volim kad vidim da neko radi pedantno i kvalitetno. onda mi nije zao da dam kintu, ali kad vidim da se nesto radi, samo da bi nekom uvalio, uzeo pare i pobegao, e onda poludim.

    suki, jos jednom pohvala za rad, i uzmi u razmatranje predlog dejana ns za ovo sa karbon fazonom. to moze da bude jako dobro, mada ne volim kada se preteruje sa karbonom.

  2. prvo resio sam problem sa gusenjem na leru, problem je bio u protokomeru. pre nekog vremena sam ga menjao i stavio sam neki koji sam nasao i koji je bio "sredjivan" jer drugi nisam imao i radio je par meseci odlicno. kada sam ga parkirao te veceri, da li od toga sto sam dosao sa puta pa je bio topao motor ili bog zna od cega, spao je sa protokomera donji poklopac i tu je vukao falsh vazduh. sve ja to lepo skinuo, zadihtovao, vratio i sve je opet bilo ok do juce kada sam sisao do auta i probao da upalim medjum doslo je do detonacije i opet je taj isti poklopac spao. e sad, sta je uzrok detonacije?

    mozda razvodna kapa?

    u nedelju, kada sam ga zadnji put vozio, sve radilo extra. nije bilo oscilacija u radu, dobro je vukao, grejanje, temperatura, ma sve ok.

    parkirao i posle dva dana sednem, okrenem kljuc, on zavergla i bum?!?

    da napomenem da nemam plin, tako da svi problemi koje plin moze izazvati su iskljuceni.

  3. Hteo sam da te zovem da vidim sta ima ali sam izgubio telefon, pa nisam imao broj :)

    Ocisti onaj ler ventil sto je odgore na motoru, evo ovde na slici pod brojem 11, naspricas dosta wd spreja unutra, zatvoris i muckas

    http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4-doors/Europe/318i-M10/LHD/M/1986/december/browse/fuel_preparation_system/volume_air_flow_sensor/

    ako je i dalje mali ler odvrni malo sraf gore na usisnoj grani :) ovde na delu pod brojem 4

    http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4-doors/Europe/318i-M10/LHD/M/1986/december/browse/engine/intake_manifold_system/

    Jesi plin namestio?

    nisam jos nista radio sa plinom, skupljam pare pa odu na silene, pa na amortizere, pa ... znas kako ide.

    nego, meni je ler bio ok, a sad kad ga turiram radi ok, mada treba par puta da stisnem papucicu, pa onda primi gas, ali cim obrtaji padnu dole on se ugusi. kao da je nesto zapuseno, pa kad mu treba malo goriva, on ne dobija dovoljno nego se ugusi. videcu da uzmem novi filter pa da probam prvo njega da zamenim, mozda je samo on zaprljan, pa onda da vidim dizne, nego mi bezveze da se cimam do alonea, sa takvim autom.

    kako ide tvoja masina?

  4. za kolevku se obrati Mirku,nasem drugaru sa foruma ( http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showuser=5432 ),meni je letos menjao kolevku,naravno nabavio sam je od njega i odradio je posao extra,a mislim da moze i dizne da ti sredi,samo ti je on daleko,u NS-u.a inace kolevka ti je metalni deo ispod motora koji se proteze izmedju koseva i nosi letvu volana,balans stanglu,i jos neke sitnice,da ne nabrajam dalje.pitaj mirka u svakom slucaju,lepo radi,a nije skup :preved:

    hvala na info-u. inace znam mirka, samo kao sto ti kazes malo mi je daleko za dizne :)

  5. Cao drugari bmw-ovci. Evo mene posle dugog posta ovde. Vidim svasta novoga ima za citati :) sto je dobro.

    Za pocetak da kazem da se radilo, a nije se sedelo, pa je tako kocka postala 1.8i umesto 1.6 (mada je to davno uradjeno, zahvaljujuci drugaru Casperu :))

    Onda je na red dosao zadnji trap, koji je u medjuvremenu komplet sredjen, zavrsene kocnice (menjana creva i cilindri, ulje dakako, pakne i sve sto ide uz to), novi amortizeri (sva 4 bilstajnovi) i nazalost opruge (sve 4 fabricke), pa mi sada auto izgleda kao da nije moj (sto bi rekao drugar-napravismo dzip od bmw-a), i uz to jos neke sitne popravke, to je to za sada.

    U medjuvremenu je limarija pocela da pokazuje znake starosti ( a jos uvek proklinjem onoga koji mi je udario auto na parkingu i pobegao, ostavivsi rub ispod rezervoara udaren i isecen), tako da je prolece planirano za posetu limaru, ako skupim pare.

    e sad, imam i dva mala problema pa mi treba i savet i pomoc.

    prva stvar je da mi treba kolevka-rekose mi da se to tako zove, a druga stvar je problem sa motorom. pre neki dan sam ga vozio i sve je bilo ok, parkiram ga i posle dva tri dana sednem u njega i on upali medjutim odma se i ugasi. upalim ponovo i kad ga turiram radi, medjutim cim je na leru ugasi se. pretpostavljam da su u pitanju dizne koje su se zapusile, mozda filter, ali bih svakako ocistio dizne, tako da mi treba preporuka gde mi je najblizi servis za to. Ja sam kod piramide na novom bgd-u, alone mi je daleko da se maltrtiram sa motorom koji se gasi na leru, a ne bih bas svakom davao da prcka po njemu, pa sve preporuke su dobrodosle.

  6. Pre nekoliko godina (desetak, recimo) celni ljudi u BMW-u su dosli na ideju da angazuju ozbiljne rezisere da za njih snime promo filmove. Neki vid reklame za BMW, s'tim sto se ovo razlikuje od obicne reklame po duzini trajanja i nikada nije emitovano ni na jednoj televiziji, vec samo na nekim festivalima.

    Angazovani su ozbiljni i priznati reziseri i dali su im odresene ruke ( i kese pune para verovatno :)) i jedino sto su trazili je da se vidi automobil u sto boljem svetlu ( sto i nije tako tesko)

    Neki od vas su verovatno ovo vec gledali, ali za one koji nisu.... pa neka odvrnu potenciometre na pojacalima i neka uzivaju....

    star movie

    ovo su moja dva omiljena, mada ih ima jos sest.

  7. s'obzirom da su ti ga ukrali i da ti je predpostavljam jako hitno, ne kosta nista... for free :)

    e to bi mi znacilo (makar bio i ptt zuti:)), a ako kojim slucajem nadju moj, dobijas svoj nazad :)

    a taman bi mogli i da se upoznamo i da se dogovorimo oko branika, ako nisi nasao metalne.

    aj molim te vidi sutra da li imas poklopac gepeka, pa mi javi.

  8. Ne znam vise sta da mislim i sta da kazem. Danas mi je malo falilo da me infarkt strefi na sred parkinga. Vracao sam se sa posla i po obicaju bacim pogled na auto i imam sta da vidim. Tj. nemam sta da vidim. Auto je tu, ali su mu lopovi skinuli poklopac gepeka i odneli, zajedno sa m-technic 2 spojlerom :angry: . Obili bravu, podigli i lepo odsrafili i odneli. Bio u sup-u, oni napravili zapisnik i rekli "pa dobro, to je to. Vi ste uradili sta je vasa duznost, mozete ici kuci."

    I to je sve.....!!!!!!

    I sta ja sada da radim?

    Koliko uopste kosta poklopac gepeka?

    Bar da ga je uzeo neko ko ceni, nego je verovatno neko ko ce da proda u staro gvozdje. A drugar me pitao nedavno da mu prodam spojler i ja nisam hteo.......Bolje da sam i poklonio, bar bi jedan od nas dvojice bio srecan.....

    A povrh svega me panduri ispituju kao da sam ja osumnjiceni. U kakvoj mi zemlji zivimo.....