MartinBMW

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MartinBMW

  1. Vozim 320d e46 2001. god.

    U zadnjih par dana osetio sam da slabije vuce, zamenio sam mu filter vazduha jer je bio jako prljav i auto kao da se vratio u normalu. Posle predjenih 100km od kako sam mu promenio filter vazduha stignem kuci i parkiram auto. Sutra dan sednem u auto da ga upalim, a one samo vergla i ne daje nikakve znake. Mislio sam da ne dobija gorivo, skinuo sam filter goriva, dao kontakt i video da se posuda gde filter stoji puni, znaci dobija gorivo. Danas mi je bio neki majstor, prikacio dijagnostiku i kaze da je crkla bosch pumpa. Citao sam da su se neki zalili na bosh pumpu ali da su mogli da upale pa makar i teze. Kod mene je sve bilo normalno, parkirao sam auto i sutra dan jednostavno nisam mogao da upalim. Jel neko imao slican problem pa da mi pomogne. Bosh pumpa je skupa pa ne bi da bacam pare ako slucajno nije problem u njoj. Jel moze neko da me posavetuje sta da radim? Kako to da proverim?

  2. Prvo proveri mali termostat ili ti egr termostat. Skini ga i duni kroz njega. Ako vazduh prolazi lako onda taj ne valja. Kosta 4500din. ako je brza spojka i ide iz originala, a ako je na selnu ima kopija za oko 2500din. A glavni, veliki termostat kosta oko 5500din. Ali obavezno prvo proveri mali, skines ga za 2min. To je bar lako.

  3. Ljudi zamenio sam grejace :) Sva cetiri grejaca su se zalomila, a majstor ih je specijalnim alatom izvukao bez skidanja glave. Platio sam vadjenje tri grejaca - svaki po 3000din. i jedan 5ooodin. tako da me je vadjenje grejaca izaslo 14000din. Da sam morao da skidam glavu ko zna koliko bi me kostalo. Majstor je iz Futoga, auto servis Krivokuca.

  4. Meni se desava kada iskljucim auto, da se cuje ventilator, ali negde, kako mi se cini, iz komande klime. Poradi desetinu sekundi pa onda stane par minuta, pa onda opet tako. Zna li neko o cemu je rec?

    Problem je u "Jezu" kao i kod mene 99%. Tako je i meni radio oko 10meseci, a onda je poceo sve cesce da se pali i na kraju je izvlacio struju iz akumulatora tako da posle par dana nisam mogao ni da zaverglam. A onda sam uradio ovo sto sam uradio. Mozes ti to isto da uradis ako ti sve komande funkcionisu. I to ce da radi sve dok "Jez" ne crkne skroz tako da ne rade brzine ili blokira na nekoj brzini, a onda kupis novi i pici dalje :)

    Ja necu menjati nista dok funkcije rade.

  5. Resio sam problem, mozda ne zauvek ali za sad jesam :)Oterao sam kod drugog majstora i kad sam mu ispricao sta se desava odma je znao.

    "Jez" me je zezao i zato je palio ventilaciju (brzina duvanja jos uvek radi), nesto mi je prespojio tako da "Jez" dobija struju tek kada dam kontakt, a kad izvadim kljuc ne dobija struju pa ne moze da pali ventilaciju. E sad, kaze ako ti ne smeta mozes da vozis tako bez problema jer sve radi, jedino ako se "Jez" skroz sjebe pa pocnu zajebavati komande onda moram novi. Tako je za sad resen moj problem. :)

  6. Poz svim clanovima. Treba da zamenim grejace na e46 2001.god. ali su zapekli i ne mrdaju pa se majstor boji da se ne zalome.

    Zvao sam servis u NS i pitao ih...kazu da oni zovu nekoga ko se samo tim bavi i da dodje da ih izvadi pa se jos njemu plati usluga mimo servisa.

    Nisam mogao njih da pitam ko to radi, a i ne verujem da bi rekli. Kazu da ima poseban alat za vadjenje, da ne mora da se skida glava. Ako neko zna ko to radi i ako ima neki kontakt telefon bio bih zahvalan.

  7. Pozdrav svima. Ovde sam novi i imam mozda veliki problem sa autom...voleo bi da me neko posavetuje...

    Ovako stoje stvari. Kad god dam kontakt klima mi je ukljucena (taster za klimu svetli), mogu da iskljucim ali cim ponovo dam kontakt klima je ponovo ukljucena. Nije bitno na koliko stepeni sam je ostavio, ni da li je na auto ili na manual. I kad ugasim auto ventilacija i dalje radi, cuje se ventilator. Posle odredjenog vremena (dan, dva) isprazni akumulator i ne mogu da upalim. Bio sam kod nekog elektricara i rekao mi je da mi je crkao kompjuter klime i kompjuter elektronike (ili se polupao, kaze da salje pogresne informacije i zato se to desava)

    Da li postoji nesto drugo sto bi trebao da pogledam? Ako neko nesto zna...bio bih mnogo zahvalan. poz