zex73

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zex73

  1. moguce je manuelnu klimu zameniti digitalnom, s tim sto je kod bmw-a ona dvozinska pa to iziskuje malo detaljnije i opseznije zamene i naravno visu cenu sto ne znam koliko ti se isplati, ali racunaj na 1000 eur...Sto se navigacije tice, mozes i nju staviti, ali onda komande klime idu iznad navigacije i menja se kompletna tabla...Pogledaj slike koje sam ja postavio za svoj auto pa ces videti o cemu ti govorim...Iskreno, nisam siguran da ti se to isplati...

    Ja sam zeleo da stavim ksenone i kad su mi rekli da to treba da kosta preko 1000 evra, odustao sam...

  2. naravno da mozes da je uzmes sa m vesanjem i sportskim ili m sedistima...ubio sam se trazeci takvu ali su jako retke i kad ih nadjes toliko skupe da odlicna serie 3 moze da se kupi, a to sutra u zemlji Srbiji niko ne gleda. Jednostavno, ljude ne zanima oprema. Ima klimu? Onda je full!!!! :prankster2:

  3. Ne znam sta bih napisao, meni je ovaj model ekstra. Dugo sam ga trazio, jos pre 2 godine kada sam umesto njega kupio A3 sportback 2.0 tdi 125 kW sa dsg menjacem i brdo opreme...audi sam zamenio u februaru ove godine, neletela mi ekstra ponuda koju jednostavno nisam mogao da odbijem.

    Auto je presao u momentu kupovine nepunih 78.000 km...Vuce i ide odlicno, posto jeovo moj prvi bmw, i sve vreme sam ga poredio sa A3 mnoge stvari su mi bile jako neobicne...Recimo linearnost ubrzanja, kod a3 toga nema, zvucna izolacija kabine je mnogo bolja, osecaj na volanu bolji...naravno, a3 je imao neke prednosti...imao je sportska sedista koja u mom stilu voznje znace, nije bio konforniji pozadi u smislu vise mesta, i jedan i drugi su pozadi za dvoje. U a3 se pozadi lakse ulazi, ali kad sednes, krov je jako nizak pa ja sa svojih 175 cm dodirujem glavom krov...Ovde toga nema...sedista pozadi su nekako prirodnije namestena, dok je kod audia taj ppolozaj mnogo uspravniji. Audi je imao nesto veci gepek, ali kako moja porodica ima tri clana, nama to nije presudni faktor. Jos jedna stvar naovom BMW me je zacudila. To je potrosnja. Na otvorenom putu, odnosno na relaciji Sabac-Trst-Kranj-Sabac pri brzinama sve vreme 130-140 km/h potrosnja je bila 5.3 l/100 km. Audi je imao potrosnju na putu na more 6.3. Po gradu je trosio 9.5-10 l/100 km dog BMW trosi oko 8.5.

  4. vidim da je tema stara, ali posto od pre dva meseca vozim 120 d e 87, voleo bih da iznesem neke komentare.

    Pre njega sam vozio A3 2.0 tdi s tronic 170 ks...

    U poredjenju sa A3, auto bolje ide, ravnomernije, nema trzaja, motor je elasticniji, verovatno jer je common rail dok je tamo bio pd motor.

    Iako je audi bio napucaniji opremom, s line vesanje, 17" tockovi, skoro podjednako drze krivinu, na bmw je prisutnije loseije bocno drzanje, ali to pripisujem 16" tockovima i visem profilu guma. Motor je u unutrasnjosti znatno tisi, na brzinama 140-150 manji je sum vetra. Potrosnja je na istim rezimima voznje znatno manja. Bmw mi na autoputevima, na brzinama 130-140 trosi 5.3 dok je audi trosio 6.3.

    Ja sam visok 175 i iza mene sedne odrasna osoba, ali pozadi ne moze da sedne troje, cak ni dece (mozda po gradu moze da se vozi, ali van grada ne). Posto je nas u kuci troje meni to ne smeta. U A3 pozadi kad sednem, udaram glavom u krov, ovde toga nema. Mislim da je osnovni problem serie 1 mala zadnja vrata i pomerena zadnja klupa unapred tako da je otezan ulazak i izlazak iz kola sto daje osnovnu notu da je tesan.

    Sto se tice vozackog mesta, ono je meni odlicno, osecam se kao u bunkeru, kao da je ceo auto obavijen oko mene, verovatno zbog mallih prozora i visokog metalnog dela vrata.BMW ima znatno tvrdji i direktniji volan iako su oba sportska i meni licno to vise odgovara, dok je zeni audi bio bolji :lol:

  5. citao sam to uputstvo, i ono sa i drive koji ja imam i tamo toga nema.

    juce sam bio dokon pa sam se igrao sa polugama i tasterima BC...naravno, nasao sam kako se ukljucuje...ako nam ovlasceni servisi uzimaju novac na ovome, onda je to zaista sramota. Jos veca je sramota da ne znaju napamet kako se to ukljucuje.

    Postupak je naravno jako jednostavan. Pritisnete taster BC i drzite i onda onaj klizac za pomeranje gore-dole koji sluzi za podesavanje osvetljenja, proveru intervala servisa pomerate gore dole i to se ukljuci.

  6. Posto sam nedavno kupio svoj prvi bmw a nadam se ne i poslednji, imam jedno pitanje za vas, mozda neko moze da mi pomogne jer u user manualu ne pise nista, a ovlasceni servisi su me elegantno otkacili.

    Pitanje je sledece:

    Kada sam kupio auto, na board kompu je bila ukljucena asistencija za prebacivanje brzina u vidu broja na display-u board kompa. Kako su kola bila ugasena a deca se igrala i cackala svasta to je iskljuceno i ne mogu to da upalim. Konacno pitanje, zna li neko kako se to radi?

    U servisu su mi rekli da je to neka kombinacija tastera, da ni oni to ne znaju na pamet ali da dodjem i da ce to uraditi oni.

    Hvala unapred. :rolleyes: