Sasa0906

Members
  • Content Count

    100
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sasa0906

  1. Da iznesem moje neko iskustvo sa zapada (Francuska) sto se tice servisa menjaca. Bmw ovlasceni ne menja ulja ako auto ima vise od 150k i radi se samo na zahtev vlasnika inace nema interval. Recimo, kontaktirao sam ZF. Po njihovoj logici servis se radi od 90-120000km, menja se karter sa filterom, drzac konektora za mehatroniku i cep dolivanja ulja. Ne vrse nikakvo ispiranje menjaca, jer po njima menjacu treba deo starog ulja da bi sve to radilo kako treba jer posle odredjenog intervala stvara se zazor na solenoidima i zaptivkama i nece imati dovoljnog pritiska ili cega vec. Tako da “cisto” ulje nebi vrsilo posao kako treba. Nego njihova preporuka je prvi servis na 90k pa sledeci na 140k i treci na 200k. Uvek za 7L ulja i karterom. (Sto po meni ima logike)


    Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

  2. Zlatno pravilo kad se pazari polovan auto, bolje i od carverticala.
    Nikad ne kupuj auto ako je:
    -China tuning
    -felne gangngam style ili farbane u crno
    -cipovan stikerima (s line/m itd…)


    Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

  3. Ja samo ne razumem zasto bi to sve radio, karabudzio u nedogled. Prosto kupis drugo polovno sediste, ako nadjes isto samo usrafis ako je prepakujes senzor tezine. Bar njega nije toliko tesko promeniti kad je sediste izvanjeno iz auta. Fabrika je fabrika…

     

     

    Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

  4. Ja pre god dana uzeo 320d f30 sa luxury opremom, 82000km, automatic, 2 para felni, bio jos u garanciji, velika navigacija, u BMW Meaux za 16000€.


    Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk