blonda

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by blonda

  1. e to mi je problem ne znam nikako kako radi arduino kod i sta .

    ma min je problem naci ibus liniju jedna za sve . Problem mi je ubacivanje koda da radi i povezivanje sa android uredjajem tj programiranjem . da li sta treba menjati da li je tsko i to

  2. Pozdrav 

    Kao i vecina sto se odluci za ugradnju tableta u auta i ja sam . Problem mi je sa povezivanjem komandi i android uredjaja. 

    Sam carpc joycon kosta dosta novca cak prelazi 80 eur direktno od proizvodjaca. 

    Video sam par ljudi sto su odradili sa arduino plocicama . Nasao sam neku vrstu koda ali daleko da znam napraviti taj kod da radi kako treba jer treba nesto izmeniti u njemu.  Imam semu sa par otpornika gde mi treba da samo primam podatke od ibusa a ne da citam . 

    Problem mi je sa kodom , ako je nrko voljan i zna neka pomogne ako treba i platiti nesto . 

    hvala . 

  3. Zdravo . 

    da ne otvaram novu temu 

    Dole su neka ucitavanja sa inpom live data 

    i dole su greske ali na njemackom ...

    problem je taj sto auto "baca" obrtaje kao da hoce da se ugasi pa vrati i sve tako , cim prebaci na plin vise toga nema ali se desi nekad u voznji da spusti i naglo vrati obrtaje . Pregledao sam sve moguce ..( creva , senzor bregaste, senzor polozaja klapne , senzor pored njega ociscen) ... Prikovcao prvi put i vidim da senzor sto jr u protokomjeru za temperaturu usisnog vazduha pokqzuje te plis 50 te minus 40 i svetako baca ... posle kad sma kopcao ne radi to ... ima nekih podataka sto su poviseni a ne razumem sta znace ......

    slike

    ttps://postimg.cc/gallery/32qjqayso/

     

  4. Prodao onaj bmw scanner sad cekam inpu... 

    Nasao sam oksidaciju na ploci asli skroz malo . Ovistio sam to prelemio hladne lemove prikovcao na auto ono opet blinka ugadim ga vcrs usao u njega ni tepnuo nije za 4h upotrebe ... Nesto je tu drugo dok mi ne stigne dijagnostika nista... 

    hvala svima za pomoc 

    Ima li kakva tema na forumu u vezi i bus citaca za komande volana sa arduino uno ili nano za android uredjaje

  5. Aha , Isto imam pozitivna iskustva sa contact sprejom, ispari brze nego alkohol a ocitsti normalno nije provodnik i plus ne prscem dok je u radu . Bas mi je to bilo cudno . Nemam ni jedan u blizini modul . Sutrq cu videti dal' ce sta pokazati na dijagnostici . 

    hvala svima na odgovorima

  6. Hvala . Da ne otvaram drugu temu ... 

    Izasao ja iz smene i hajd reko da ostavim prozore otvorene do pola sunce je i ja zaspim. Kad sam posle ustao i otisao do auta sve mokro od kise . Znaci glavni problemmi je taj da su svetla pocela da blinkaju primetno svako . Jel mogla kisa dipreti do unutrasnjosti modula za svetla ili sta ... 

  7. Zdravo

    Ne znam kako se na nasem kaze to tacno pa sam stavio na engleskom . 

    Imam problem takav da na tabli ne prikazuje kada su otvorena suvozacova vrata i iza njega . Danas ja skinem iz zadnjih taj mehanizam i polako i nekako ja njega rastavim. Prilikom rastavljanja sve se raskopalo i ne znam gde sta stoji . Plus ne mogu da skinem taj limeni deo sa toga jer ako ga ne skinem koliko sam skontao necu moci vratiti gornji deo . Ako iko zna sta oko ovoga bio bi mu puno zahvalan

  8. Pozdrav . 

    Radi se o modelu e46 318i m43 

    Pre neki dan mi je stigla dijagnostika iz kine ( bmwsanner 1.4.0) uredno je prikovcana preko adaptera na 20 pinski ispod haube . Ocitava sve samo ne mogu da ocitam trenutne (liv) podatke zbog probne verzije softwera ali samo u sekciji "dme" dok sve ostalo normalno radi . Ako neko ima full verziju "pa.soft 1.4.0.9 2011" posto je nigde nema na internetu postojao je jedan link na nekom stranom bmw forumu ali je uklonjen od strane kreatora programa.

    Greske ucita redovno pa mi je potrebna pomoc oko toga, tipa odakle da krenem sa resavanjem istih i sta tacno da gledam . Auto ima ugradjenu lovato plinsku instalaciju . 

    Problem kod auta je taj da kad se pali prvi put vergla i posle toga dok ne postigne vrlo malu temperaturu, sve dok ima te male temperature on pali ko mina a kad spadne on vergla jedno 5 sekundi. Pre dijagnostike sam sumljao na lambdu jer sam cistio klapnu, icv i protokomjer . Sa auta je iskljucen sistem sekundarnog ubrizgavanja vazduha pa i javlja tu gresku . Koliko zaista taj sistem pomaze u toku starta posto sam vidjao dosta modela sa izvadjenim . 

    Auto kad se upali obrtaji variraju opadaju skacu i sve tako, kad se prebaci na plin toga nema znaci samo na benzinu . Kopcanjem na dijagnostiku od plina kod nekog "majstora" video sam da su iskljuceni podaci sa lambde . Kasnije mi je i taj majstor rekao da moram ici kod drugog jer ni sam ne zna u cemu je caka. 

    Sad nisam siguran koja je slika pre paljenja plina a koja posle . 

    Link slika :

     https://postimg.cc/1VqwZ9kG
    https://postimg.cc/568L72q1

     

  9. Skoro sam dosao u posed automobila pre mozda mesec dana . Auto je ocuvano sto se tice eksterijera i enterijera ali kao i svaki polovnjak sto se tek kupi dosao mi je sa problemima . 

    Auto je sa m44 318 i motorom sa seqvent plinom . Prvo sto sam zapazio je to da pusta ulje i to bas fino , uvek ujutro ostane mrlja mala . Otisao sam do mehanicara i rekao mi je da je otisla gumica kod dekle tu negde sad cekam njegovo vreme da narucimo to i da mi sredi . Kada se pali auto (pali se na benzin pa posle prebacuje naravno) auto se otezano pali vergla 6-7 sekundi pa onda upali  i u zadnje vreme sve duze , kada se upali auto nema snage kako stisnem papucicu od gasa obrtaji padnu pa se dizu pritiskom papucice ..znaci kad je stisnem prvo opadnu pa se dignu i onda posle pola minute auto radi normalno kad predje na plin . Kad hocu da prebacim na benzin auto predje i pocne da trokira pocnu poadati obrtaji ispod 500 da ne stisnem papucicu ugasio bi se. Kada motor postigne radnu temperaturu mogu ga gasiti i paliti do sutra upalice odmah istog trena.

    I nesto uz pomoc interneta .. pregledam sva creva i ona su ok, ocistim  icv sredim vratim filter od vazduha drugi ubacim itd. Filter od goriva ne znam kakav je . 

    Danas ja dok sam to radio vidim kako je nesto samo zatureno ispod plastike za to ne znam ime tacno ali se radi o ovome https://www.google.ba/search?q=pierburg+pa6-gf30+bmw+m44&rlz=1C1GCEA_enBA811BA811&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=IcBvRaQZNv7dYM%3A%2CtNHBXR6sVBo-OM%2C_&usg=AI4_-kTj7JpW_Te6IMD4GSrLdS6hB15mlg&sa=X&ved=2ahUKEwio1u37pd7dAhWJBSwKHYACDpAQ9QEwA3oECAYQCg#imgrc=IcBvRaQZNv7dYM:

    To je stojalo bez i jednog creva povezanog a prikovcano je na elektroniku samo onako zabaceno cisto da ne bude na vidnom mestu . Gledao sam okolo ima li kakvih creva ali nista .