boris28

Members
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by boris28

  1. Blizi mi se tehnicki kraj oktobra , uspesna kupovina e46 kupe-a 325ci nakon skoro 2 godine trazenja , i auto ima neke aftermarket xenone i angel eyes .

    Otisao sam danas do 2 tehnicka cisto da provere i receno mi je da ne moze proci sa tim xenonima ....

    Da li moze da se ubaci obicna sijalica umesto tog xenona i kako , posto ta h1 sijalica je poprilicno "uska" .

    I da li prave problem na tehnickom u koliko je auto na gewindama ? 

  2. On 8/11/2021 at 3:18 PM, Simon69 said:

    Kakvo resenje imas za mrtve piksele na Profesional-u?

    Na Aliexpres displej 70-tak dolara..

    Pa ja nisam nasao za 70dolara nego je bilo 90-100 . Pa sam uzeo sa auto otpada u Beogradu  za 80e ispravan to dok bi docekao taj displej i dok bi mi neko zamenio izadje skoro isto 

     

  3. Da se pohvalim sa svojom kupovinom prvog Bmw-a .

    Rec je o Bmw 120d ,163ks , M47 . Po Vin-u je 2006 god ali ga je Amss skinuo na 2005... 

    Auto ima 280.000 predjeno , servisna knjizica , proveren na car vertical pre provere sve se poklapa. 

    Poprilicno dosta opreme : Bi xenon farovi , Siber , grejaci sedista , parking senzori , senzor za kisu , aktivna balans-stangla...

    Pohvala za prodavca ako ikada bude pogledao temu . Fer i korektan covek . 

    Za sada uradjen mali servis :

     -Shell Helix 5-30 i Mahle Filteri ukljucujuci i filter goriva i separator uljnih para (Febi) . Presao sam 4000km i za sada ni gram ulja nije potrosio , i dalje stoji na max liniji.

    - Komplet Diskovi,plocice ,senzori , i zamena kocionog ulja (Marka Diskova i kocnica je Galfer , po preporuci Cubija) http://www.slajer.co.rs . Prezadovoljan sam iskreno sa trenutnim kocionim setom , jako dobro hvata za razliku od starih Metteli. Kada sam to radio sam ofarbao i kociona klesta i deo diska u crno , sve sa farbom i prajmerom za preko 790 stepeni.

    - Zamenjen Pdc Modul za parking senzore jer se stari gubio , kada sam ga izvadio bio je pun vode i blata ... (Ubacen novi , spojevi popunjeni toplim lepkom i zamotan u foliju da se to vise ne desava. 

    -Trenutno ostalo da se sredi Pleyer Bmw Professional (Gube se pikseli , ali to cu jos videti da li ubaciti redovan 1 din plejer sa blendom ili ubaciti multimediju), i nebo da se presvuce u crno i ofarbaju sve plastike .

    - Da li se menja lanac na ovom motoru m47 ? i ako se menja jel se moze utvrditi vidno . Koliko sam kroz poklopac video , sve deluje okej bez habanja ili nekih pukotina . Jedino sto se cuje je da lanac klizi po klizacima nekako , nista strasno , bas se mora pribliziti lancu da bi se culo , kada se zatvori hauba ne cuje se kao ni u kabini 

     

     

     

                                                    

    IMG-20210302-171240.jpgIMG-20210302-171301.jpgIMG-20210302-171318.jpgIMG-20210302-171335.jpgIMG-20210302-171408.jpgIMG-20210302-171420.jpgIMG-20210302-171039.jpg

     

  4. Da se javim , Uspesno kupljen 120d m47 2006 god . 

    Proveren u Cubiju inace to mi dodje tetak pa jedino u njih imam poverenja . Pohvalili su auto da je u jako dobrom stanu i napisali sledece sta treba da se radi

    -Mali Servis (to radim za vikend sa drugarom . komplet fileri ulje i separator uljnih para)

    - Diskovi i plocice 

    - Ulje u kocnicama 

    - Lamela - Prosli vlasnik je menjao zamajac korpu i druk lezaj , navodno mu je majstor rekao da je lamela dobra i da se ne treba menjati , po meni malo vislje hvata , ali sredice se . 

    - i nosac menjaca 

    Moram da pohvalim prodavca na iskrenosti , spustio je cenu za sve sto se treba raditi (Mali servis , Plocice , poliranje farova , radio sto je izgubio piksele ...)

    Da li imate neku preporuku za nekoga ko mi moze srediti parking senzore jer ne rade , i hocu da ugradim tempomat , po mogucnosti da je iz Novog Sada , moze i dalje ali ako resava kroz kratak vremenski period da ne moram ostavljati auto.

     

    Saljem slike cim operem auto , uzasno je vreme ceo je prljav , i kisa vise nikako da se odluci hoce li pasti ili ne 

     

     

  5. 7 hours ago, miloss said:

    @boris28 Koliko ti je zapravo bitna ta snaga? Ja ću sad 26 godina, može se reći da sam još uvek mlad i iskreno pre bih uzeo onaj očuvani 320i i držao ga u fabričkom stanju nego seriju 1 osim ako nije neki 130i. E sad, koji će ribama više da se sviđa ne bih znao da ti kažem. 😂

    Razumem te što se tiče snage, hteo sam i ja jači M54 ali kad nema... Sad kad ga vozim i nije toliko bitno jer svakako ne jurim maksimalnu brzinu ili se trkam od semafora do semafora. Ako ti je to bitno uzmeš neki S3/Golf R i bićeš najbrži. 😄

    Pa volim stisnuti iskreno gde mogu , ali taj e46 sivi je nekako trom jako , u prvoj kad sam nabio pun gas bukvalno gledam u obrtaje kako se polako penju , palio se senzor za proklizavanje ali nije se nista osetilo . Jedino me to odbija . 

     

    Sto se tice odrzavanje nije mi problem platiti i original deo za ono sto mi se svidja , npr. sto je Hermes naveo za  E87 120i mi je skupo jer mi se taj auto ne svidja, a da nadjem e46 330i u pristojnom stanju , koliko sebe poznajem ulozio bi jos sigurno 80% vrednosti auta , sto se tice i mehanike i estetike. 

  6. Poprilicno sam skeptican sto se tice dizela , ovaj mi je delovao zanimljiv zbog full M paketa opreme i 15 minuta je bio udaljen od mene , pa reko sto da ne pogledam , nemam sta izgubiti.

    Gledam da ih izbegavam zbog skupog odrzavanja i  delova , jer ja godisnje predjem 15.000 i to ako imam puno terena na poslu . inace bude oko 8-9000 km , a da nadjem bas nekog dizela u extra stanju je kao igla u plastu sena. 

    Inace nisam sedio i vozio keca nikada , ali pozicija sedenja vozaca je fantazija . "Momacki auto"

    Kakvi su im benzinci . da li imaju problem sa lancem kao dizeli iznad 2007 god ? 

     

  7. Gledao sam oglase , i odem pogledati bmw 120 2006 godina.

    izgleda okej auto , kakvih sve ima . i nije mi vrag dao mira da ga ne proverim na car vertical , imao sam sta i videti .

    Informacije su po meni tacne , jer i u servisnoj knjizi ima zapisa do 118.000 km , i taj neko je debelo prelazio kilometara sa njim . 

     

     

     

    Link do automobila

    https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17562819/bmw-120-dm-paket2setat0p?ref=search-normal&position_ref=7

     

    Screenshot-2.pngScreenshot-3.png

  8. On 1/23/2021 at 9:31 AM, Sigtran said:

    Ja kad kupujem se nabijem stpljenjem, nikad prvo ne prodam pa da onda na brzinu kupujem i da mi je frka...  Dakle laganica tražim, pa i više meseci, i dok ne nađem šta želim, da je baš dobar i da mi se baš sviđa, pare ne dajem... A kad nađem takav, brzo reagujem.

    Previše je onih koji samo gaze i nedovoljno ulažu pa otuda puno lomina. Da ne spominjem vraćene kilometraže i masu prevaranata i lažova sa oglasa, muka mi je od njih, svako bi bre svakog da zavrne, jadno i tužno.

     

    Ova prica za potragom je pocela sigurno 2 meseca pre nego sto sam otvorio temu , i dalje sam strpljiv , cak iako sam prodao svoj auto , cekam isti trenutak kao ti da ispadne nesto dobro i brzo da reagujem. 

    Taj sivi 320i sa 118.000km sam uspeo spustiti na 4300 sa 4700 , navodno kaze covek da je i on bio mlad i kao eto dao bih ga za tu cenu. 

    Samo sto se ne razumem bas u cene bmw -a i ne znam dal vredi dati tolike pare za 2000 god auto , plus kad bi ga sredio kako bih voleo da bmw izlgeda , dosao bi do 6000 sigurno 

    Oprema vise manje , danas se sve moze uklopiti i multifunkcionalni volan i tempomat sve zivo .

    ali ne bih bas m52tub20 , nije mi sad nesto vau da kazem kako ide , ide on ali nisam odusevljen nesto , Bolje mi je isao audi b4 116ks .

  9. On 1/20/2021 at 12:41 PM, Djoksa530i said:

    Svi se razmisljaju oko prodaje neckaju se kao da imaju zlatnu polugu, a prodaju neopevane leseve! Nabedjeni likovi strasno.... Pozeleo sam ti vec srecu, a vidim da ce ti trebati stvarno :) 

    Bukvalno to , hvala na pozeljenoj sreci , trebace je na izvoz .

    Blagi uzas je , pogledao sam jedno 10 komada , i jedini koji vredi je sivi iz teme , ima ga na polovnim automobilima . 

    Stvarno je auto ocuvan , sve radi , motor se ni ne cuje kako lepo radi , ali nisam odusevljen kako ide 2.0 150ks , ocekivao sam malo vise ipak je 6-ak. i nema nista opreme skoro ...

    od ulaganja ima jedino plocice , da se poravnaju diskovi , i nesto sitno oko trapa , viljuska npr. 

     

    Da li ima neko informaciju sta je sa ovim autom ?    https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/17384373/bmw-330?ref=search-normal&position_ref=24

     

  10. Koliko su tacni ovi podaci koje sam nasao sa stranog foruma 

    Stroker can truly come in handy if you need to increase the power of your 2.0-liter engine a bit. Of course, you will to be able to turn M52B20 to M52B28. However you can proceed with upgrade that will make your motor really close to M52B26. In other words it is possible to turn it into 2.6-liter engine. You will need new crankshaft, 135 mm connecting rods, M52B28 injectors. You can use stock pistons. However you will need intake manifold from M50B25 and performance exhaust system. When the upgrade is completed, we will have a brand new engine with 190-200 HP and acceleration that will become much more aggressive.

    Jel se menja blok motora u ovom slucaju ? 

  11. Vratih se iz Coke , Bmw Crveni 325 koji sam naveo gore .

    Decko kaze da je kupio auto , i krenuo kuci , hladan start je jako los bio , nije imao ler . Predpostavka da je zato napisano gore da je motor brljavio . 

    Upalio ga je hladnog , ceo motor je bio leden ,i radi poprilicno okej. 

    Kaze da je prvo menjao lambda sonde , i dalje je bio problem sa hladnim startom , svecice sve nove , ciscene dizne , i na kraju je pumpa benzina pravila problem koja je davala pritisak 2.1 bar , a kaze da je fabricki preko 3 bara .

    Estetski je stvarno auto ocuvan , trap nista ne lupka , vidi se da je radnjeno sve sto je napisao kada mi je slao slike  , probao sam i po losijem putu , lezecim pol.

    Problemi :

    1.Nivo antifriza je bio nizi , i palio je povremeno lampicu , dok je decko rekao da se stalno to pali ali da ima antifriza 

    2. Kvacilo kaze da je radnjeno kod predhodnog vlasnika i da je stavljeno novo , i kazem reko kako novo , ovo odvaja na samom kraju , bukvalno naslonis nogu na kvacilo prekine hvatati , i to mi je bilo sumnjivo , jer i kad se pusti kvacilo kao da je korpa losa pa udari onako , cuje se , a navodno to sto hvata na kraju je zato sto su strugali zamajac i previse su skinuli... PItanje je vremena samo kad ce proklizati . 

    3. Kad se drzi gas npr. na 1500 ili 2000 obrtaja , motor se cuje kao dizel , sumljiv mi je vanos , jer kad se bas priblizi vanosu , cuje se neko cekicanje . i kad se pusti gas sa tih 2000 obrtaja , on spusti obrtaje na tipa 450-500 i onda vrati na ler . 

    Posto decko trazi 6000e mislim da je stvarno previse , jer navodno je rekao da ce spustiti za "put"' samo cenu . 

    Najvise me obradovao onaj sivi , tako da jos se razmisljam jer je ipak 2.0 

    Pitanje ovako uopsteno , da li se na svaki e46 moze ugraditi onaj multifunkcionalni volan sa tempomatom i da se spoji da funkcionise normalno , jer taj sivi nema komande na volanu 

     

     

  12. Skupi su i preko, jos plus carina i ostalo, to mi je stvarno puno dati preko 10.000e. 

     

    A bio sam gledati onaj sivi u bg 4700 je na oglasu, pogledaj iznad pisao sam u njemu on mi deluje isto okej! Cak je spreman dati auto za 4200

  13. Da, da ima 4 cevke pozadi, bio je na oglasima i sklonjen je, nadjem nekako broj, i decko kaze da je odustao od prodaje da je ulozio cca 1500e za manje od godinu dana,pa se jos razmislja oko prodaje! 

     

    Svakako cu ici pogledati pa saljem dalje kako je proteklo sve 

  14. Pronasao sam crveni e46 kupe 325i 

    Ostavljam linkove od slika sto mi je decko slao 

    Sutra idem da gledam , pa se javljam sa vise detalja , nadam se da ce proci sve okej i da je stvarno odrzavan perfektno .

     

    Koja je neka vasa realna cena po ovome sto je napisano i generalnog stanja sa slika 

    poslat mi je snimak od enterijera , ali nisam uspeo da ga okacim , enterijer je jako ocuvan , i dosta opreme poseduje 

    132582553_768682723730755_19738413632507132314056_1009737652845060_5495279987764132556756_205036971230078_52001607647150132952978_2496950140598800_7438475242194132409353_807297243450972_15452484252914132426496_236559551186640_19469540240212
    https://ibb.co/9pSmmd8

  15.  

    9 hours ago, Djoksa530i said:

    Ima jedan 325ci automatik dobar je, prodavac je malo tezak lik i ispao je neozbiljan, ali ako ulovis taj mislim da je OK kupovina. Za 5000 okruglo bi ga dao , a m tech je fabricki ali ima da se radi oko auta. U svaki bukvalno ima da se ulozi par hiljada da bi bio top, a svi traze 5-7000 , samo treba naci onaj u koji se isplati uloziti . Pricam ti ovo iz iskustva skorasnjeg. Srecno

    Hvala u svakom slucaju , ali zaobisao bih automatik , ostavio bih ga kao zadnju soluciju .

    Razmisljam se mozda uzeti 320i pa razbusiti blok na 3.0 , imacu donekle nov motor i pouzdan , samo ne znam kakvo je stanje sa delovima od 3.0 

    Svakako kada ga kupim , ne planiram ga menjati minimum 10 godina , i spreman sam uloziti u njega da ostane i posle mene u najboljem stanju sto moze 

  16. Nije mi ni cilj igrati se sa tim , bolje sve po zakonu , jebiga ja gledam na to ako imam 40 hiljada za reg , nakupicu i 50 . 

    Danas sam bio obici ovaj Bmw u BG   https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12664649/bmw-320-ci?ref=search-normal&position_ref=25 

    Za sad najbolji koji sam pogledao , sto se tice generalnog stanja . 

    Ne svidja mi se jedino sto je 320 i sto nema neke opreme , ali mogu da zivim sa tim. 

    Uspeo sam da zapazim sledece : Prednje viljuske se cuju , poklopac ventila pusta malko , iznad izduvne grane , inace motor je suv ,tipicna gradska prasina . 

    Nisam toliko iskusan da procenim kvacilo  kod bmw , malo je tvrdje , odvaja negde malko posle polovine . 

    Diskovi su relativno novi , ali potrebno ih je poravnati , verovatno su neke kineske plocice na njemu . 

    Motor jako mirno i ujednaceno radi , pali na 2 okretanja , palio sam ga hladnog , spustio je leer posle nekih 5 min 

    Ispod 3.500 obrt. je skoro mrtav , i slabo poteze za moj ukus (mozda sam navikao na dizela pa mi s samo cini , zbog 310nm ) 

    Menjac jedino nije hteo u prvu brzinu , nisam hteo da silim , pustio sam kvacilo , ponovo stisao , i upao je lepo posle u svaku brzinu . 

    Nosaci su perfekti , tracio sam da pali bez kvacila , ni milimetar se nije zatresao motor 

    Da li treba da je tvrd na volanu? 17ke flne  , kao da mi je delovo tvrdji od onoga 330i koji je imao 18ke 

     

    ps. da li moze da se izvuce nesto od zvuka iz tog 320i , tipa pirketov izduv i jel zna neko okvirnu cenu za izduv 

    E sad sto se tice kilometraze , vlasnik kaze da je nosio kod Bmw Bate u Bg , i da je on proverio kompjuter i kljuc na kome se isto cuva kilometraza i da je ona zaista prava . 

    Kakva su misljena od tog servisera , jel mu s moze verovati jer nemam iskustva sa njim . 

    I najvaznije cena za koju se prodaje . planiram min 200e spustiti za te viljuske i za dihtung poklopca ventila . 

    Da li vredi u tom slucaju auto 4500e ,posto je klot , oprema 0 bodova ? 

     

  17. Bice ovo teska prica, gledam ih tokom cele godine , i tesko da ima nesto donekle u dobrom stanju .

    Sve mi je jasno da auto ima i godina , i da se mora ulagati , ali ovo je uzas. 

    Izgleda da su me kasno napravili  😂😂😂

    Salu na stranu , koliko prelaze 325i i 330i hiljada kilometara , koja je neka normalna kolicina ulja koju potrosi od servisa do servisa, i da mi se neki svidi , svakako bi platio servisu nekom da pogleda auto , bar kompresija da se izmeri da sa tim mogu biti miran , a ostalo jebiga sad , i da ode po koji deo sredice se . Trenutno svoj auto odrzavam najbolje sto mogu , otislo je i na njega koji je 2008  oko 1500e s tim da je kupljen nov u srbiji , ja sam drugi vlasnik .  

    Znacilo bi mi onako okvirno koje su neke cene delova neki "srednji kvalitet" za 330i , trap , set kvacila , hladjenje , zamena lanca ... 

    Planiram naci jedno 3-4 komada pa ih pogledati tokom sledece nedelje pa cisto ako i ima neki problem da znam koliko mogu pregovarati .

    Nisam tip koji divlja , volim jednostavno automobile , stisnem tu i tamo negde do ogranicenja , vise uzivam u laganoj voznji i da mi prede redni sestak a ne cekicanje dizela (btw nemam nista protiv njih , i sad imam jednog).

    Pozdrav.

  18. Pozdrav svima , relativno sam nov na forumu , interesujem se oko kupovine Bmw e46 330i , 

     

    Pronasao sam jedan , i navodno je 323 sa ubacenim m54b30 motorom . najvise brine dal je prekucavano ili ne . I da li meni moze predstavljati problem u koliko sam ga ja kupio takvog . 

    Pogledao sam auto uzivo , malo mi je suludo da kosta cca 5000e , a motor je masan do panja , menjac mi je sumnjiv ,  ne oseti se da li je upao u brzinu ili ne . Takodje check engine lampica gori stalno ...

    Trenutno je registrovan , i vlasnik kaze da nema problema oko toga , da ga je on kupio takvog isto i vozi na punomoc ...

    Da li se gleda na tehnickom broj motora posto je dole ispod usisne grane i nije bas pristupacno . 

     

    ako neko ima e46 325 ,328 ili 330i da proda neka se javi . 

  19. Pozdrav svima , relativno sam nov na forumu , interesujem se oko kupovine Bmw e46 330i , 

     

    Pronasao sam jedan , i navodno je 323 sa ubacenim m54b30 motorom . najvise brine dal je prekucavano ili ne . I da li meni moze predstavljati problem u koliko sam ga ja kupio takvog . 

    Pogledao sam auto uzivo , malo mi je suludo da kosta cca 5000e , a motor je masan do panja , menjac mi je sumnjiv ,  ne oseti se da li je upao u brzinu ili ne . Takodje check engine lampica gori stalno ...

    Trenutno je registrovan , i vlasnik kaze da nema problema oko toga , da ga je on kupio takvog isto i vozi na punomoc ...

    Da li se gleda na tehnickom broj motora posto je dole ispod usisne grane i nije bas pristupacno . 

     

    ako neko ima e46 325 ,328 ili 330i da proda neka se javi .