Matijaub

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Matijaub

  1. Kad se zagreje, da li drzi konstanto radnu temperaturu??  Je l pali neku gresku?? Ja sam skoro kod mene zamenio termostat hladnjaka jer nije drzao radnu temp. na autoputu i slabije je grejao. Sada dosta bolje greje. Mada ne znam zasto kod vas greje "polovicno". Proverite i nivo antifriza, to je najlakse.
    Pozdrav

  2. Zdravo. Sto se tice Castrola, znam da je bio 'Edge M' 5w30 sa LL04, ali izgleda da ga vise nema. Ja cu u moj x3  da sipam, od narednog servisa, Castrol Magnatec C3 5w40 LL-04
    Da, Motul X-clean ima LL04 odobrenje, pa mozes koristiti. Motul je mozda i najskuplji ali je svakako u top5 ulja.

    Negde sam procitao da Shell HX8 ima LL04, ali izgelda da nema. Shell Helix ultra ima LL-01. Za LL-01 ima vise ponude, npr. Mobil super X1, ali ulja sa LL-01 dugorocno nisu dobra za nase DP-FIltere.  Mada u jedom-dva intervala servisa nece stetiti.

    Mobil Super 3000 XE 5w30 ima LL-04 odobrenje, bar tako pise uvde u ponudama. http://www.ulje.rs/shop/product.php?productid=17652         https://www.silux.rs/proizvodi/dodatna-oprema/motorna-ulja/170715/motorno-ulje-mobil-super-3000-xe-5w30-1l

    I naravno BMW twin power Longlife04. Neke kolege su preporucivali da se uzme u ovlascenim servisima, npr. u Delti, ne znam kakve su cene. U tim BMW pakovanjima je valjda Shell ulje, jer su od 2015. partneri, mada u to nisam siguran, sem da jesu partneri svakako. Ranije je dugo na tom mestu bio Castrol, kao sto svi znamo. :)

    Pozdrav