Recommended Posts

radi se o modelu BMW-a e39 520i 24v 150ks 1998g kad je hladan ili vruć motor ravnomjerno radi oko 600 o/min na leru prilikom vožnje ne prima gas jednostavno se guši moram napomenuti da je auto na plin lovato nije sekvent nego obični takoreći najjeftinija verzija . Poslušao sam savjet za ccv tj.separator ulja kad je motor hladan da otvorim čep od ulja na motoru da vidim hoće li biti neke promjene u radu motora motor nije povečao obrtaje niti je nemirno radio . Prvi put imam BMW-apa neznam jeli normalno kad otvorim čep od ulja na motoru , motor usisava vazduh u motor a ne obratno !!!

Link to post
Share on other sites

Probao sam kad je motor vruć,mirno radi dok ne skinem čep onda počne da trese.Da nije lambdna sonda isto greška kao i ccv,ccv tražim po svim prodavnicama autodjelova niko čuo za to ! Dok se ne snađem,može li se ccv otvoriti i očistiti ? Kad danas ili sutra skinem plin idem na dijagnostiku,poći ću kod Bulatovića u Kotor momak je na mjestu pa se javljam kako se završilo da neko ko bude imao sličan problem odmah sazna o čemu se radi .

Link to post
Share on other sites

Mozes skinuti CCV i ocistiti al ako je pukla membrana kupuj novi (60EUR) Meni se auto gusio i nije imao snage pri kretanju samo kad je otkazao MAF, vidi negdje da posudis MAF samo da uporedis jel to..

Kod mene na autu je vakuum kad skines cep, to ti je normalno kod M52.

Kad skines cep, motor ce lagano (gotovo neprimjetno) da podigne okretaje tako kad vratis cep osjeti se da motor spusti okretaje...naravno ako je CCV ispravan.

Link to post
Share on other sites