fabricki alarm i parking senzori u E46


Recommended Posts

dakle imam fabrickialarm u e46, ali mi onaj senzor pokreta ne funcionise, pa me interesuje dal je neko imao slican problem i gde stoji taj modul alarma?

a drugi problem su parking senzori, kad ubacim u R cujem dugo jedno zvono i to je to, pridjem zidu u rikverc al on nista ne reaguje ne daje nikakve znake osim to kad ga ubacim, dal zna neko kako mogu ispitati senzore?

Link to post
Share on other sites

To što čuješ dugo zvono kada ubaciš u rikverc je znak da ti je crkao neki od senzora. Daj kontakt, ubaci u rikverc i priđi senzorima. Stavi uvo na senzor i videćeš koji radi jer onaj koji je ispravan će ispuštati zvuk poput nekog čangrljanja. Naravno, onaj koji ne radi neće ispuštati nikakav zvuk.. :)

Drugim rečima, kada ti crkne jedan od 4 senzora, ceo sistem ti je blokiran. Pozz

Link to post
Share on other sites

deo problema sam resaio, odnosno alarm radi, al je sirena slaba pa kontam da stavim neki megafon da cuje celo naselje :)

a unutra je u prekidu nesto onaj senzor na nebu, skinuo sam ga i cas radi cas ne radi, odnosno proradi kad ga malo promuckam i onda radi par puta pa ne radi ali kad npr otvorim haubu onda se upali.

Sto se tice parking senzora kaze momak da izmerim otpor ja izmerio jedan samo ne radi zamenili jedan taj senzor i opet isto, kaze da je sigurno modul, tako da cemo posuditi modul pa da proverim

BG singer hvala ;)

Link to post
Share on other sites

alarm resen, rastavio sam senzor instrument za ispitivanje i lagano krenuo od jednog do drugog lema i naidjem na lem koji nije u spoju, golim okom bi se zakleo da jeste

i lemilica i lagano lemi lemi lemi montirao malo cas radi nema sta, s tim sto se aktivira tek nakon jedno 15-ak sekundi, znaci otvoreni prozori i zakljucam auto, i 15 sekundi guram ruku nista i tacno nakon 15 sek krene svirati

e sad ovo bi mi znao reci ko ima fabricki alarm

kakva je sirena alarma kod vas? kod mene nije nesto extremno jako, kontao sam mozda da nabudzim neku od kamiona da se ori celo naselje :)

Link to post
Share on other sites