Recommended Posts

E ovako, Upomooooc :e30:

ne znam sta da mu radim, na autu je menjan spaner tj nosac spanera klackalica jer je pukla i auto nabio temperaturu.

Ociscen i vracen hladnjak, Visko se ponasa normano, a donje crevo hladno hlano i greje se, pomislih termiostat, za probu izbacim termostat skroz, ali opet crevo donje hladno, a nabija temperaturu i nema grjanje u kabini, hladnjak nije zapusen, nema kompresije u crevima i slicno, jedino sto mi pada nepamet je vodena pumpa al mi nije jasno kako da u opste ne vrti vodu???????

Link to post
Share on other sites

najbolje da ga parkiras na neku uzbrdicu,da bi hladnjak bio najvislji,dospi vode,daj mu malo gasa,i odvrni mu cepic za ozracivanje koji se nalazi na hladnjaku pored chepa za sipanje vode,i kada prestanu mehurici da izlaze onda vise nema vazduha,zavrni cepic i dospi vode,malo provozaj pa za svaki slucaj ponovi operaciju ako je ostalo jos gde vazduha

Link to post
Share on other sites

Da, tako se to radi. Ali nekoliko dana za redom.

I u toku odzracivanja grijanje mora biti upaljeno na maximum.

Ono sa pumpom...hmmmm....svaki auto ima vodenu pumpu, a ona moze imat plasticne a i metalne peraje. Ja sam zamijenio vodenu pumpu prije 5-6 dana, stara ja imala metalne peraje a nova plasticne.

Prvo odzracivanje sistema pa drugo.

Link to post
Share on other sites

E to je bas super samo sto na hladnjaku nema nikakv cep a posuda za sipanje je na drugoj strani tj na pozarnom limu odmah ispred soferke. Ok je ova prica ali kod mene je izgleda otvoren sistem jer je posuda za sipanje antifriza odvojena i ima prelivno crevce. A ne mogu da ga vozim jer se ponasa kao da nema u opste protok tecnosti, sto znaci kada bih ga vozio tako par dana da bi auto kuvao jer solidno brzo dize temperaturu i kad radi na leru.

http://bmwfans.info/original/E34/Lim/525td...11/ill-11_1160/

http://bmwfans.info/original/E34/Lim/525td...17/ill-17_0112/

http://bmwfans.info/original/E34/Lim/525td...17/ill-17_0111/

Link to post
Share on other sites

neznam u cemu je poenta price o ozracivanju M51 motora, taj motor nema zracnice i ne ozracuje se, otvoreni sistem ima, prelivnu posudu.

brate poslusaj me, ne kidaj sebi zivce, kakvo crno ozracivanje danima, skini pumpu, uveri se u ono sto ti pricam, stavi dobru pumpu i gas.

Sve to pod uslovom da ne duva creva, ako duva creva onda tu ima mnogo cega drugog.

Link to post
Share on other sites
ti motori imaju vodenu pumpu sa plasticnom turbinom, tako da se moze desiti da je ista spala sa osovine pumpe

i samim tim se ne desava protok vode kroz sistem.

99% ti je to

Upravo ovo je bilo, mora nova pumpa, definitivno nema ozracivanja!!!!

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...