Recommended Posts

Od juce ujutro auto nece da upali. Vergla ali da pali - nece. Pun je razervoar goriva, kad se da kontakt sve deluje normalno i OK. Sta moze da bude problem - da li je elektronika ili neki mehanicki kvar? Ima li neko ideju?

Hvala...

Link to post
Share on other sites

Provjeri osigurace.

Moze biti da je do pumpe u rezervar, pa ima jedna druga pumpa oko sredine auta koja pumpa do 3 bara, provjeri sva crijeva i sve dzekove oko motora. Moguce da je senzor bregaste, senzor radilice...

Ali most likely, pumpe.

Link to post
Share on other sites
Kako vergla? Jel ravno bez znaka da ce da upali -samo obrce, ili ono kao "evo ga sa'ce, aj' jos malo"?

Auto podjednako vergla, dakle bez znaka da ce da upali...

Link to post
Share on other sites

Ja sam ubedjen da je struja onda, pogledaj osigurace...i to sto mozes sam. Mislim da senzor bregaste i radilice ne moze od jednom, osim ako je instalacija u prekidu. Ja mislim da oni pocnu prvo da zezaju pre nego sto vrisnu skroz ali nisam siguran. Vidi dijagnostika sta ce da kaze.

Link to post
Share on other sites

E da pokusaj kad, pregledas osigurace i to, da skines klemu na 30sec - 1min pa vrati. Mozda je zabugovao nesto zbog lose nafte. On nece izbrisati sve greske, ali pokusaj mozda pomogne kao prva pomoc.

Link to post
Share on other sites

To za brisanje gresaka ne znam dali moze na BMW u ali na nekim drugim kolima prolazi: skines negativnu klemu i okrenes kljuc kao da ces da palis i drzis tako desetak sekundi, vratis klemu i sve greske izbrisane.

Link to post
Share on other sites

Hoce, u slucaju da je oslabio neki od senzora. Ono nije vrisnuo skroz al je skoro mrtav. ECU vidi gresku na njemu i nece da upali, skidanjem kleme ponistis mu greske. On ce da upali posle toga ali pitanje je koliko puta, i koliko ce ostati da radi dok ECU ne provali opet vrednosti koje daje senzor. Senzor retko crkne odjednom, zavisi od tipa. Gubi vrednosti postepeno.

Kod druga je skoro otisao senzor radilice, palili smo ga par dana tako sto smo mu skidali klemu i vracali. Nekad ostane da radi i po celi dan uz vise paljenja. Na kraju smo ga zamenili , saznali smo za njega preko dijagnostike i sada nema problema.

Link to post
Share on other sites

Preuzeo sam auto danas u 5 sati. Otisla je jedna dizna, promenjena ista.

Auto je opet onaj stari.

Dakle nije bila pumpa visokog pritiska, na srecu.

Hvala svima na interesovanju...

Link to post
Share on other sites