Recommended Posts

Evo ovako,vratio sam se s mora u četvrtak u noći,nije me bilo 2 tjedna,kilometara učinjenih oko 1700, sve +5,prekrasno bilo,autoput,magistrala ovo-ono,pun gas.U subotu navecer kad je prestala sunjara pržiti pripreme za SR402m u organizaciji "AK Slavonija",izvadio sve iz auta,sjedala,tapac. iz gepeka,rez. kotač,sve nepotrebno nebi li bio sto lakši.Stavio sam zimski set 15" 195/65 jer nema smisla na valjcima ici na trke i tako prvi krug kvalifikacija odvezem ukupno vrijeme 15,38 sec uz podosta loš start i idem jos jednom ali me je.. sto ne mogu izaci u 3. brzini kroz cilj i pokusavam unatoč sto vidim da će u blokadu i ponovno saltam u 4. ali malo sutra...neznam ni ja kako ali kao u sir bez krčanja i poteškoća uspio sam zavući u,možete misliti 2....kreten ne kuzim u tom trenu i pustam kvačilo ocekujuci jos blago stiskanje unazad ali u trenu kad sam pustio kvacilo skoro sam zagrizao volan i izletio kroz sajbu,na cca 6800 rpm-a u trecoj na cca 150-155 km/h sam ga vratio u drugu i zakucao obrtaje vjerujem iznad 8000-8500 rpm-a,diferencijal blokira,auto se zanosi i uspio sam stisnuti kvacilo ali bilo je kasno...Nije nista puklo,udarilo niti zazvonilo,temp. je ostala ok,dovezao se nazad i kad sam pustio gas se ugasio.Ostavio sam da se ohladi i probao ga upaliti i je ali malo teze, no nista ne lupa i ne zvoni ali radi nemirno i gasi se na leru.Sa mnom je bio prijatelj mehanicar koji ima podosta iskustva s bmw-ima cca 20-25 god. radi bmw-a i pregledao ga je i koliko se da zakljuciti,bit ce samo da su ventili dobili po lampi,mislim savijeni su,po njegovom misljenju najvise oko 4-6 kom,jer motor upali ne zvoni ali ne radi na svih 6 cil.,radi na 5 uz malo gasa pocne na svih 6.Nismo previse htjeli čačkati,danas smo ga odvezli na prikolici i ovaj tjedan skidamo glavu da ustanovimo stetu.Mislim da je glava u redu,kao i sve dolje u bloku ali nikada se ne zna dok se ne vidi.Ovo je primjer lose voznje,brzopletosti i jako nepromisljenih postupaka,stoga učite iz tuđih grešaka i dobro pazite na vaše ljubimce,zlo se ne događa uvijek drugima.

Dok ne skinemo glavu zna li netko od vas sto me ocekuje, da se nebi iznenadio kao dijete kad otvori Kinder suprise, lijep pozdrav i hvala na strpljenju pri čitanju.

Na race-u je bilo mnogo vaših ( cca 15-ak auta ) što beograđana, dobro poznata ekipa,Broz i gosp. s Porcheom što ostalih, kocka 318 turbo te lijepi e46 coupe s oznakom 323i mislim da je Subotica tablice,sve u svemu sve pohvale ovim putem i nadamo se ponovnom druženju.

Link to post
Share on other sites

Spremaj svih 12 izduvnih ventila a usisni su najverovatnije svi dobri ;)

Link to post
Share on other sites

Mislim da imam neke ventile u podrumu od M52, 2000cc, meni i onako skupljaju prasinu, ako budu trebali, ti javi da posaljem.

Link to post
Share on other sites

Sad sam gledao na realoem-u kataloske brojeve ispusnih ventila i dimenzije: M52b20 27,0x5.94 mm

M52b28 30,5x5,94 mm

M50b25 30,5x5,94 mm od 1993.god.

Sto ce reci da mi vjerovatno ne odgovaraju ventili od m52b20,kraci su za 3,5 mm iako im je debljina ista,znaci trebat ce mi od m52b28 ili m50b25 od 1993.god.Jos nije 100% sigurno,tek kada rastavim za koji dan cu tocno znati,ipak hvala ;) :)

Link to post
Share on other sites

Evo jutros skinuli glavu,sve je kako je BMW KLINIK rekao,12 ispusnih ventila je savijeno,ostali ožiljci na klipovima ali nisu klipovi stisli karike i leteci su ok.Zvao sam par ljudi koji bi mogli imati ventile ali nista ali nazalost nema nitko pa ako netko ima od vas neka mi javi,hvala

Link to post
Share on other sites

:clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :dance3: :dance3: :dance3: :dance3:

Link to post
Share on other sites
...Ovo je primjer lose voznje,brzopletosti i jako nepromisljenih postupaka,stoga učite iz tuđih grešaka i dobro pazite na vaše ljubimce,zlo se ne događa uvijek drugima....

...haaajde...iskopajte negde te ventile za ovog fenomenalnog momka...!!!

Nevezano za temu...Kad budes dolazio u Beograd, najavi mi se......Imam poklon za Tebe za onu "Najlepsu sliku auta" koju smo birali ... :clapping:

Link to post
Share on other sites

Nasao sam ventile,12 ispusnih 20€ od poznanika,a sto se tice dolaska u Bg,doci cu svakako prije zime nadam se,imam tamo nesto rodbine na Novom Bg,a i volio bi upoznati ekipu ;)

Link to post
Share on other sites