BMW 318 M40 Povišena temperatura motora


Recommended Posts

Pošto se motor pregrevao u mestu i na usponu kada je više opterećen svi rekoše - visko ventilator. Kako trenutno nisam imao rezervni, blokirao sam postojeći. Dobio sam da se motor ne pregreva i da radi kao da ima turbinu ali i dalje na povišenoj T i to ne malo. Uvek je na prvoj sledećoj crti od sredine, milimetar iznad ako vozim u visokom stepenu prenosa na otvorenom i toliko ispod ako vozim u nižem stepenu. Inače probao sam dva hladnjaka, zamenio termostat i vodenu pumpu. Majstor mi je rekao da nije u pitanju dihtung glave jer motor mirno i stabilno radi. Ne pravim pitanje da zamenim još nešto ako bi to rešilo problem samo mi recite ŠTA?

Unapred hvala!

Link to post
Share on other sites

aj ako nije frka obavi predstavljanje u rubrici " predstavljanje clanova " i napisi ko si sta si , sta vozis odakle si i slicno , a i bilo bi extra da okacis slike auta

sto se tice odgovora, kazi nam da li gubi vodu??? i kako si ti uverio sebe da je bas visko otisao ..... osim sto su drugi to rekli??? jesi li probao da ga ozracis??? i na kraju nam reci ko ti je majstor??

Link to post
Share on other sites

probaj da isperes ceo sistem za hladjenje ko zna sta sve ima u njemu ako to vec predhodno nisi uradio i dobro ga ozraci jer za to je potrebno mnogo vremena. imao sam isti problem i resio sam ga tako sto sam isprao kompletan sistem za hladjenje, poskidao sva creva i nabio vodu pod jakim mlazom gde god je prolazila voda. Izaslo je svakavo djubre iz motora, dobro ga ozracio i sada je temperatura normalna kako i treba, visko pali na vreme. I obavezno kada ispustas vazduh iz sistema otvori grejanje u kabini. probaj pa javi sta si uradio.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Hvala na predlozima. I ja sam isprao blato i ostalo djubre iz sistema za hladjenje ali je gubljenje rashladne tecnosti ukazivalo na dihtung glave.Problem je resen zamenom dihtunga na glavi motora i novim visko ventilatorom.

Link to post
Share on other sites