Suki

Members
  • Content Count

    883
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Suki

  1. sa kojom sivom najcesce fabras ? da lici na fabriku,boja sifra nesto ? :)

    svaka cast za radove

    Hvala

    imam vise varjacija sive....

    recmo na ovim mercedes felgema su cepovi ganjc novi i nisu farbani, ja sam farbao felge

    xrsu.jpg

    također i na ovima Style 5 su poklopci novi iz vrećce a felge sam radio...

    sdc14159q.jpg

    ali na zalost nepraktikujem dijeliti Silver kodove boja koje koristim.

    Kodove za ostale boje rado dam...

    Hvala na razumjevanju.

  2. svaka cast, tako se to radi. . . lepo je kad imas gde to sve da odradis

    ispred kuce, pod vedrim nebom...od svih sastojaka u receptu najvaznija je volja!

    evo zena me uslikala kad sam privodio radove kraju....auto je bio odma iza mene..

    578921_423152934371025_803861250_n.jpg

  3. taman sam imao neke prijedloge ali sam onda citajuci temu dalje kroz postove shvatio da se i ovaj put radi samo o krpljacini da auto bode mobilan sa sto manje ulaganja.

    ako je tako dobar primjerak kao sto kazes, zao mi je sto je dosao u takve ruke.

    LP

  4. sama pletena grana nedaje ama bas nista,kao ni sam K&N filter/panel ili nesto drugo sam chip tu i tamo daje neke rezultate.

    najbolji je kombo svega ovog...

    ja sam nedavno odradio port&polish, port match, trokutno upustanje siceva, spustanje glave,skracivanje vođica ventila, HARTGE pletene grane, cat delete, stavio srednji protocni lonac, m50 dizne i sad jos cekam Wild chip iz UK od Speedtoucha pa cu prenijeti rezultate...

  5. Pa i ne moze ako je u savrsenom balansu, kao kad je nov auto.

    Ali cim ga zavaris, dodao si mu masu na jednom delu, i vise nije balansiran.

    ne..

    visko se razleti jer kad je zavaren on onda dostize brzine koje nikad nemoze dostici kad nije zavaren..i kad je najvreliji motor visko ima proklizavanje i neprati brzinu remenice....

    msm da nikad ne postigne 50% vrtnje remenice.

  6. Ne ljudi taman posla de da ih stavim,nego ima tu jedno malo problemce,koje ne moze stati na put,jer je resivo,ali ima tu dosta da se radi,jer cela instalacija paljenja motora mora da se menja.

    Mora da se steluje paljenje i da se koristi laserska dizna hidroksi gasa,mozda deluje malo smesno,ali je tako.

    U procesu rada motora,imamo vreme podizanja i spustanja klipova u cilindru.

    E sad benzin prosto zapali se iskrom svecice,a ali vodonik posto je mnogo zapaljiv moguce je da i do tri puta eksplodira u jednome ciklusu klipa,sto rezultira pucanju radilice.

    Na taj nacin mora da izradim elektroniku sistema koja ce tacno proracunatu kolicinu vodonika da ubacuje u cilindre kada je za time potreba,da ne bi se desile povratne eksplozije.

    Pitao sam imejlom jednoga rusa proizvodi 100% HHO u rusiji,on kaze uspeo je da napravi sistem za uspesno skladistenje HHO gasa na 5 sekundi,opet nije to problem.

    Celije moram poruciti iz amerike,jeftinije su nego ja da ih pravim,a izrada celija ne bi mogao ja da uradim,jer to je heksavalenti vrlo otrovan hrom,ali su to oni uradili.

    Pokazao sam im moj projekat,ali nisu nikada probali 100%.

    Sto sam pitao oko 10 alternatora,pa imam jedan sistem u rukavu,za neke dizne za usmeravanje cestica vodonika i skoncetrisanje na jednom mestu unutar dizne koja se mora napraviti,a ujedno je svecica i dizna.

    Cekam jos neke seme za iskoriscenje sistema 900%,moj uredjaj ima 300% iskoriscenje,ima vodene pare i ima i vodonika za potpuno sagorevanje.

    ovo nije problem dok god se prva detonacija ne dogodi nekih 20 stepeni prije GMT-a i dok se zadnja zavrsava prije DMT-a.... visestruke detonacije su nesto sto odavno vec forsiraju svi proizvođaci :)

    kod nekih vozila se gorivo ubrzigava i do tri puta za vrijeme jednog takta izgaranja....

    prva inicijalna ekssplozija inesto prije GMT, druga nesto poslije GMT i treca najjaca nesto prije nego je koljeno radilice u horizontalnom polozaju odnosno klip na pola puta,tad se ostvaruje najveci NM na radilici....

  7. zar ti niej prakticnije da napravis convertor 24-12, da ne budzis jos akumulator od 50 kila.

    sto se tice samog rada motora, bice ti verovatno problem knock senzor a ne znam kako ces zaobici lambda sondu, mislim da ces morati smanjiti i kompresioni prostor.

    praticu projekat do kraja, a kad dodjem u BG docicu do tebe, koji je tvoj neki rok do prvog testa?

    pozdrav

    nee biti problem knock senzor jer ce on automatski retardirati paljenje i drzati onaj ugao koji je najpogodniji za trenutnu oktansku vrijednost smjese....

    ono sto ce zajebavati je lamda sonda koje ca davati signal presiromasne smjese pa ce ecu to pokusati nadoknaditi dodavanjem goriva,no jednostavnim iskljucivanjem lamda sonde ecu prelazi na srednu vriejdnost od 0.45v i no problemo....