deki28

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About deki28

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 06/28/1980

Contact Methods

  • ICQ
    0
  • Skype
    dejan-zivanovic1

Profile Information

  • Ime i prezime
    Ž.Dejan
  • Lokacija
    Beograd
  • Automobil
    BMW 318i, e36
  1. Auto nema lambda sondu, skinuta je kada sam menjao auspuh pre 4 godine. Majstor je menjao senzor za temperaturu ulja i kaže da je ovaj novi sigurno ispravan. Što se tiče pumpe i ja mislim da treba da radi na 3 bara. ali majstor kaže da bolje radi na 2,7 nego na 3,2, ali zašto varira rad nemam pojma. Mislili smo da je slučaj da kada se zagreje onda opadne pritisak, ali ona ima isti i kada je motor hladan i kada se zagreje.
  2. Prijatelji pomozite, izgleda da nema leka. Problem sa radom na benzin se javlja kada se motor zagreje, odnosno kada kazaljka izadje iz plave zone, motor počinje da se guši i da obara broj obrtaja sve dok se ne ugasi. Dok je hladan radi perfektno, ali kasnije ne samo da se guši, nego neće ni gas da primi, pa počinje da trokira. Inače na plinu radi dobro i kada je hladan i kada se zagreje. Plin je običan. Promenio sam protokomer, očistio i promenio dizne, promenio ceo nosač dizini sa ventilom, promenio filter za gorivo, stavljao drugi step motor i radi isto. Takođe sam promenio sondu na bloku
  3. Da li neko zna gde se nalazi relej za grejač zadnjeg stakla. Ja još uvek tragam za tom skivenom spravicom :(.
  4. Rešen problem. Relej za lambda sondu slao na komp grešku i motor zato nije radio kako treba. Takođe crkao motor za ler gas. Hvala svima
  5. Ne bi bilo loše da objasniš kako je instalacija otišla. Ako je struja u pitanju, taj motor nema kompjuter, pa mi je nejasno kako je instalacija otišla. Tada bi se auto zapalio, ako je riknula struja? Molim te pojasni, jer imam sličan problem, samo što kod mene više neće ni na plin da ide, a na benzin radi kada otkačim struju sa protokomera. Hvala unapred
  6. Ok, treba samo da proverim, da li je možda do protokomera, ako nije on onda je instalacija. Inače koja bi cena bila za tu instalaciju?
  7. I ja predpostavljam da je usisna grana, ali da li misli na instalaciju koja ima izlaz za protokomer, a na koju dolazi inastalacija sa alnasera i alternatora, i koja se nalazi spakovana u kutiji. Hvala unapred.
  8. Ako ti nije problem objasni o kojoj instalaciji ispod grane je reč. Imam sličan problem, pa bi mi puno značilo. Hvala
  9. Leone hvala na pomoći, ali na pomenutim emama nema eme grejača zadnjeg stakla, tako da nisam nita uradio. U pogledu problema ističem da struja ne dolazi uopte do kutije koja se nalazi na stubiću kod zadnje oferke, te da mi je autoelektričar proveravao instalaciju i utvrdio da je dobra, te rekao da je 100% otiao relej, ali nema vremena da ga trai, pa ja sada pokuavam sam da ga pronađem. Moram da istaknem da nisam menjao šoferku, i da nije grejač u prekidu, već da je jednostavno prestao da radi, takođe osigurači su u redu.
  10. Izvinite nisam naveo koji je model u pitanju. Znači, da li neko zna gde se nalazi relej za grejač zanjeg stakla kod 318 i, e36? Proveravao sam u kutiji ispod haube i nisam uspeo da nadjem, da li je možda ispod volana ili ispod maske koja je ispred suvozača? Hvala vam puno.
  11. Prijatelji imam i ja jedno pitanje vezano za ovu temu. Da li neko zna gde se nalazi relej za grejač zadnjeg stakla?
  12. Ljudi ima li neko moda ideju za ovo magično ponaanje. Danas mi je kazaljka za broj obrtaja ponovo poludela. Pomozite molim vas.
  13. Kablove sam menjao pre godinu dana, a kapu nikada nisam menjao. Pogledaću i kapu, pa ako nije to idem dalje. Hvala na pomoći.
  14. Običan, ide preko usisne grane. Inače pumpa za gorivo radi odlično kada kazalja za broj obrtaja ne brljavi, odnosno skače. Bio sam kod pet električara i svi pregledaju auto, kao nešto zamene i nakon nekog vremena ista priča. Jedino što meni sada kao laiku za struju pada na pamet da nije neki problem sa razvodnom kapom. Hvala na zalaganju.