stefansd79

Members
  • Content Count

    265
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by stefansd79

  1. Gledao sam ja tu kocku kabrio negde između januara i marta ove godine, jer mi je nuđena solidna doplata za moju peticu. Zapažanja su bila sledeća. Isključena lampica za pritisak ulja, al to nebi ni primetio da nisam skinuo čep motora i video da motor uopšte nije u vakumu. Vizuelno mi se više sviđao nego sad na slici, jer je imao mt1 branik pozadi, lepše felne mislim da su bile borbet A, al nisam 100% siguran, krov je sad dosta bled u odnosu na februar-mart. Osim tog motora auto je stvarno bio perfektan.

  2. Detaljno sam proverio te slike na bimer forumu, bas taj topick i nisam video da to ima na slikama kod njega. Nesto sam cackao i nasao sam jos jedno crevo malo deblje koje vuce vakum, a koje je bilo zastopano srafom, pa sam ih spojio nepovratnim ventilom. Trebalo bi da je to-to jer ovo crevce koje sam juce nasao se spaja t racvom na liniju od usisne grane do regulatora pritiska goriva.

  3. Moj drugar je na m43 318IS imao sper dig. Ne znam kako ali je imao i bio je mnogo startniji od sestaka e36 150KS. :)

    Inace, sper diferencijal nije toliko tesko napraviti.. Nije ni lako, ali hocu da kazem da je izvodljivo i da se malo raspitas i da ti taj tvoj dif pretvore u sper-izvodljivo je :)

    Jedino sta bi moglo "lako" da se napravi na otvorenom difu je da se zavari i da se uvek isto kotrljaju obe strane. Dobra fora za drift, al to nije za svakodnevnu voznju.

  4. Pa hocu da pitam sledece da li mogu bez nekih prepravki i zamene kardana da stavim sper dif od automatika na manuelni menjac. Druga stvar koja me interesovala koji prenos difa je na automatiku b20 ne znam dal je m20 ili m50, jer decko koji hoce da proda ne zna dal je m50 ili m20 niti zna kako da sracuna prenosni odnos, samo zna da je serijski, nije posle ugradjivan i da je sa automatika. Pitanje je koji sper na m50b20 a koji na m20b20(ako uopste ima u seriji). Znam da tu moz` da se ubuta bilo sta, nego ne bi bas da bacam pare ako to nece da odgovara, pa da posle jos moram da bacam.