mikicaja

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mikicaja

  1. Dobro nesto mu se zabilo u sajtnu i posle mesec ili neznam ni ja koliko izlete begovi, i to u voznji i bez suvozaca. Gde je tu senzor zauzeca i sva ostala prateca oprema? Pismo farici u pretecem tonu.

    Jeste da mi se nesto "zabilo u sajtnu" ali pazite ovo, covek u servisu me cak pitao da li sam zamenio plastiku odozdo posto se nikakvo ostecenje ne vidi. Naravno da je nisam zamenio, cak mislim da se slucajno zabilo u neku od fabrickih rupa na reljefu plastike. Znaci ostecenje se ne vidi ni malo, a kamoli kako mi rekose u servisu da bi patos morao da bude udubljen bar desetak centimetara da bi senzor odrteagovao.

    Misterija se nastavlja!!

    Obavestavacu vas cim nesto saznam, za sada vozim ovako, malo sam se oslobodio, ali zbog posla, a o finansijama da ne govorimo, ne mogu da se posvetim tom problemu, nisam kuci skoro po ceo dan a i skoro sam postao tata tako da mi vreme bas manjka.

    E da, shvatio sam da ja nemam para za odrzavanje, plus vozim svaki dan po Beogradu, kuca-posao 45 km. To je auto za duge relacije, napravljen je kao vrhunski za tu svrhu, a meni treba nesto manje da bih mogao da se provlacim kroz gradske ulicice i da ga parkiram normalno. Merili mi na poslu, duzi je od kombija citroena dzamper, trako da pola standardnih parking mesta po Beogradu ne odgovara. Zato sam i resio da prodam nesto sto me do sada najvise ispunjavalo, mog bendzolaja. Stavicu u sekciju oglasi da znate...

  2. Ovako (servis):

    Nas savet je da se sve vrati u fabricko stanje, cena prava sitnica.

    Jedan beg 300evra (priblizno), drugi 250 evra, a onaj tapacir koji nije vece povrine od 20 cm. * 20 cm koji je iskocio iz vrata kosta 700 evra. pa ti vozi bmw a 97 godiste.

    Dijagnostika na tim modelima ne pokazuje bas sve, zapravo ne pokazuje nista, zapravo pokazuje da je neispravan senzor ispod vozacevog sedista sto u ovom trenutku meni nista ne znaci. Znaci moralo bi da se sve vrati u fabricko (da se vrate novi begovi) stanje, zatim da se zameni senzor ispod sedista, pa tek onda ako i dalje pokazuje neispravnost izvrsiti dublju ekspertizu (sto je moguce a takodje mi je i ponudjeno) koja kosta vise od 500 evra okvirno. Takodje mi je receno da beg nije smeo da se upali cim je lampica svetlela sto pokazuje neispravnost. hahahhahahaah, e a pazite ovo, pitam jos coveka da li bi bilo pametno da iskljucim begove, on odgovara ne ne gospodine zbog vase bezbednosti hahahahahh reko kakve crne bezbednosti, ja zamalo ne pogibe zbog njih, toliko o bezbednosti te. E a pre nego sto sam dosao kazu mi znate mi moramo prvo da vidimo o kakvom se autu radi, da nije nesto udarano, budzeno, sto su se ono nadali, i naravno kad su videli mog bendzolaja, bilo je pa ovaj gospodine on nema vidljivih ostecenja, nije udaran i tako to. hahahhahahaha cuj kao ja nisam znao to.....

  3. Vidi, na semi koju sam prosli put gledao nisam mogao dobro da ocenim, senzori za bocne jastuke se kod tebe u stvari nalaze ispod sedista, ispod tepiha.. Da nije udarilo nesto odole ili nesto slicno?

    Javi sta si uradio :)

    Jesam, zabilo mi se nesto u sajtnu pre par meseci. U ogromnoj guzvi sam na poslu, auto je u servisu, obavesticu vas o svemu naravno, na pragu smo da sada nesto saznamo. Casper, senzori se nalaze ispod sedista, u pravu si... Cim auto izadje danas popodne nadam se, javljam vam se!!!!!!1 Sve je vrlo interesantno...

  4. Vidi, ne verujem da se to desilo zbog samog vazdusnog jastuka, postoje i mnogo stariji koji se ne aktiviraju sami od sebe

    To jeste, ali slozices se postoje i oni koji se nisu aktivirali prilikom udesa a trebali su, a ovaj moj sam od sebe.

    S obziro da se tebi aktivirao samo jedan bocni najverovatnije je da je zbog toga doslo zbog greske u senzoru bocnog jastuka-sudara koji bi koliko sam pogledao trebao da se nalazi u vratima, za svaku stranu ponaosob

    Definitivno ti ne preporucujem samo zamenu airbag-a jer neispravna elektronika ga moze ponovo aktivirati, a bilo bi dobro kada bi se mogmla utvrditi neispravnost bas tog bocnog senzora

    Ko to moze da utvrdi? Samo mi reci telefon servisa i idem odmah danas!

    Mozda ne bi bilo lose da kontaktiras neki ovlasceni servis, Deltu recimo, da traze misljenje ako je potrebno i sa strane, jer nije mala stvar u pitanju, ako pokusaju da te o'lade budi uporan..

    Na zalost vec su me otkacili jos pre par meseci, nisu hteli ni ulje da mi zamene, kazu rade samo automobile mladje od 2010 god.

  5. frendu se na pasatu aktivirao airbag u desnom prednjem sjedalu,na auto putu pri 170km/h cijela porodica bila u autu....htjeli svi izginuti...

    kad je vozac i savladao strah od detonacije bilo je problema sa dimom i prasinom ukabini....nedaj boze nikome...horror film jbt!!!

    E da, taj dim, gas neki valjda sta li je, zapravo bas izgleda kao dim, strasno smrdi, bas me zbunilo, kao neka paljevina, e i jos ima talka unutra, valjda da to sve nebi zaribalo sta li...

  6. E drugari slusajte ovako:

    Bio sam u servisu, nesto su mi nabudzili plus klemu koja ima nekakvu elektroniku na sebi, koja je prilikom aktiviranja begova prekinula dovod struje ka motoru, a struju u kabini i za zakljucavanje ostavila. Auto sada pali normalno.

    U servisu su mi ponudili da mi stave polovne begove sto sam za sada odbio, a evo i zasto:

    Pa ja uopste ne znam razlog aktiviranja begova, znaci: ja vratim begove a usled neispravne recimo elektronike oni se opet kroz neko vreme aktiviraju.

    I sad sto vise ulazim u problem, sve vise ne znam. Ako ista kapiram, to izgleda ovako:

    Postoje senzori udara koji nekakvoj "centrali" kazu da je doslo do udesa a ta centrala zatim aktivira begove. Da li neko moze da potvrdi ovu moju teoriju??

    To dalje znaci da mogu biti neispravni senzori, zatim centrala begova a mozda cak i sami begovi zbog roka upotrebe na koji su predvidjeni?? Da li neko ovo moze da potvrdi??

    To dalje znaci da sam ja ako se ne varam upao u problem od nekoliko hiljada eura, a tek o tome da li ce neko dati garanciju ako mi uopste uspe nesto popraviti, to jest ubediti me da ce moje dete biti ikada vise sigurno u tim kolima, o tome i da ne pricamo!

    Da li ce dijagnostika, samo konstatovati neispravnost begova, bez ijednog detalja?

    Izvinite sto davim, znam, svestan sam toga, ali, do sada sam se tako sigurno osecao u mom bendzolaju i bio toliko ponosan na njega a sada odjednom sve to pocinje da bledi, zapravo, pa mozda ce me moj voljeni jednog dana i ubiti ako mu padne na pamet da recimo odvali vozacev beg a ja se onako lepo zanesem u nekoj letnjoj voznji po grckoj obali. Pa sutra postanem atrakcija na crnim stranicama zute stampe i svi leepo kazu hihih gle kretena kako je zavrsio!!!!

    Jedva sam dosao kuci iz Zemuna, toliko je bilo....

    Da li postoji neki servis za popravku airbegova kod nas, moze li neko preporuciti neki u bgd u??

    Pozdrav i hvala na savetima, nadam se da cemo nesto svi zajedno izvuci korisno.

  7. Uzas sta ti se desilo, ali Bogu hvala da nije pri vecoj brzini. Nije mi jasno kako ti je sijala sijala desne strane air bag-a. Posto je jedna sijalica za ceo sistem.

    E pogledao sam, u pravu si, posto se ova za eirbeg nalazi skroz desno, dve lampice odatle stoji ona za pojas valjda, ta me je i zbunila, mada se nisam bas lepo nikada ni udubio. :)

  8. ispod tepiha kod suvozacevih nogu imas osigurace,malo su specificni,ali mozes da ih prespojis licnom ako je neki zveknuo,jedan od njih je za verglanje,probaj pa javi

    Ujutru cu da vidim ovo, pazi kad gadjam i ja na nesto tog tipa, kad se nesto tamo aktivira, to prekine neki dovod necega negde. Kao sto je recimo upalio sva 4 migavca, odmah po aktivaciji begova. Nije mi u garazi pa nemogu sad, javljam ujutru!!

  9. Pozovi nekog ko se bavi autoelektronikom, moguce da se zbog aktiviranja vazdusnog jastuka aktivirala i neka zastita u motornom racunaru koja sprecava da upalis auto.. Ne znam da li se moze na dijagnostici to videti, ili sta vec treba, ali ne bih ja sedao vise u njega dok se to ne resi :)

    Najpre ce to i biti, obzirom da sam probao i kablove i sva ostala elektrika radi. Samo se nesto pitam da nije doslo do nekog veceg "kurslusa" pa recimo crko alnaser ili tako nesto, ali bas mi neka blokada, meni laiku, bila na pameti. Ima li neko da ovo potvrdi?

    Inace zaboravio sam da pomenem da je auto 2009 godine usao iz nemacke, mozete zamisliti i kako je odrzavan po originalnim servisima sa 170.000 predjenih kilometara (sto mozda i nema veze sa ovom temom ali da ne mislite da je neki krs, npr. kao moj prosli e36)

    Ni ja nemam vise poverenja u njega i da znas da se sad i plasim svog auta. Kakav trip ne mogu ti opisati, a imam bebu od dva i po meseca...

  10. druze ako ce cuje samo da cvrkne kada probas da upalis ili ti je prazan akumulator ,probaj da te neko pojaca produznim kablovima,

    ili ako i tada bude samo cvakao ,onda je stradao automat anlasera.i jedino resenje je da ga uradis ili da gurnes i upalis pa da vozis kod majstora.pozz

    i sretna nova

    Probao veceras sa kumom na kablove, ni da cuje nece samo "cak" ili kako sam malo pre vec rekao "klik" . Ponovo probao brisace, svetla, sve radi full!!

  11. Pozdrav i srecna nova godina svima!

    Pre neki dan mi se dogodilo nesto nesvakidasnje. Naime, sasvim normalno sam upalio auto i krenuo desetak metara kad se zacula eksplozija poput ovih najjacih petardi koje se prodaju ovih dana. Reko aj pre nego sto mi cuka stane da pogledam sta je bilo i vidim da su mi se otvorili, aktivirali air begovi, tj. onaj iz stuba suvazacevog i onaj iz suvozacevih vrata. Znaci auto nije cukan nigde, ni sad ni skorije a bogami ni ranije. Znaci bez cukanja se otvorio airbeg, pa da li je to moguce. Jedino sto mi otkad sam kupio auto, svetli lampica za desni airbeg na tabli.

    E sad, problem koji imam je to sto sad vise ne mogu da upalim auto. Struje ima, sve radi, tj. radio,, brisaci, itd. ma sve radi osim kad probam da ga upalim cuje se samo kli kli, cak i ne vergla. Trebao bih jos da kazem da kad se airbeg aktivirao, auto je ostao da radi normalno, saam je upalio sva cetri migavca, sve dok ga nisam ja ugasio. Posle toga vise ni da cuje da upali. Najveci problem je sto ni do servisa ne mogu sada.

    Sta da uradim da bih upalio auto?????? e da u pitanju je model 520 e39 97 god.

    Ako neko moze da mi pomogne, bio bih mu zahvalana do neba...

    Eto i to se desava, samo da znate, mislim ne daj boze da mi je majka koju sam prethodno vece vozio bila u kolima, svasta bi se dogodilo, verujte mi. Posle sam razmisljao sta bi bilo kad bi se otvorio onaj iz volana pri brzini od 180... Ovo je bilo jako opasno i nebezbedno, sad cak razmisljam i da li uopste da ih vratim mada bi bilo krajnje idiotski da to ne uradim!!!

  12. E jebga ovo kod mene je standardni problem na ovim menjacima

    kazu majstori luft u snopu, a to kod tebe je mozda skroz duno menjac

    a jesi proveravo ulje ili probo da ga zamenis

    Nisam probao da ga zamenim, proveravao sam vise puta i ulje ne gubi nigde i ima ga dovoljno. A da li zna neko ima li neki aditiv koji bih mogao da sipam u to ulje, jel, koje je vec u njemu da smanji buku posto ovako sve ostalo radi normalno?

  13. druze ne brini i ja imam isti problem sa menjacom

    bruji kao blesav na leru

    pase sigurno od bilo kog M50,M52 motora

    do grcke nije problem samo ne znam za nazad :rolleyes:

    salim se ja sam sa mojim preso 35000km u zadnjih godinu dana i jos radi

    Cek cek, druze, ne cuje se meni na leru vec u trecoj i cetvrtoj, malo i na kraju druge pred saltanje. U petoj nista, ma ni najmanje. Takodje u trecoj i u cetvrtoj se cuje kad dajem gas, cim ga pustim (a takodje ne izbacim iz brzine) nista se necuje, ali bas nista. Da nije dijagnoza pogresna mamu mu..???

  14. Ne znam kako si uopšte uspeo manuelni menjač da uništiš jer su oni jedni od kvalitetnijih među svim markama automobila,elem to sad više nije važno samo bih i ja da ti potvrdim da kupiš samo polovan menjač nemoj neko da te nagovara da otvaraš tvoj jer će te mnooogo više koštati reparacija i dugo ćeš čekati dok pribaviš sve delove,neko postavi oglas da kupuješ menjač,e da i ja ću ti potvrditi da je menjač isti i od e36,e46 motori 2.0,2.3,2.5 ccm.

    E pa prvo da ti se zahvalim na odgovoru puno. Nisi prvi koji me je pitao kako sam uspeo da sredim manualni menjac od bmw a, cak mi svi kazu aaaa sigurno ti je automatski.

    Kupio sam auto u decembru od vlasnika kome je rodjak nas gastos inace prvi vlasnik dovezao 2009 iz nemacke sa predjenih 175000 km. Pri probi sam cuo nesto ali posto sam pre njega vozio e 36 na kome se sve culo i lupkalo pomislih, obzirom da je auto u ovakvom stanju, sigurno je neka glupost. Elem ne lezi vraze taj zvuk poceo je i da se pojacava. Okrenem bivseg vlasnika cisto informativno, i decko mi odmah rece ko iz puske bez ikakvog skrivanja da mu je majstor prilikom zame ne seta lamele rekao da taj zvuk dolazi iz menjaca i da ce se samo pojacavati ali da sa tom vrstom kvara moze jos dosta da se vozi (sto sam i saam uvideo). Nista, zahvalim mu se ali ipak za svaki slucaj posetim 2 ili 3 majstora specijalizovana za bmw i naravno ne pricajuci im nista, dobijem istu dijagnozu.

    Postavicu oglas ako se snadjem, malo mi je hica jer planiram put u greciju sa trudnom mi devojkom. Mora sve da bude kako dolikuje....

    Pozdravljam vas sve...

  15. Ljudi imam problem, crko mi menjac na 520 E 39 benzin 97 god., manualni, cuje se bas dosta, postaje neizdrzivo. Ljudi sa kojima sam se konsultovao kazu mi da ga ne remontujem jer je to previse skupo, vec da ga zamenim. Interesuje me sta vi mislite o zameni i eventualno ko bi to mogao da mi uradi. Zamena menjaca dolazi u obzir samo sa stranca i to totalno istog tipa, nikako recimo sa e 36, sto mi rece "jedan majstor jebo ga ti, isti su to menjaci", jer mi taj auto bas mnogo znaci i u top je stanju, fabrickom. 2009 usao iz nemacke!! Molim za pomoc, dajte mi neki savet gde to da odradim i imajte u vidu da sam vec bio i cuo se sa nekima koji mi nisu bas ulili poverenje. Hvala

  16. Temperatura mora da je uvek na sredini, tačnije milimetar "ulevo", bez obzira na model i tip automobila i kod serije 3 E36 i serije 5 E39. Razlog toga leži upravo u činjenici da je visko konkstantno u funkciji i da temperaturu održava na optimalnoj, ne dozvoljavajući naravno pregrevanje ali ni pad ispod optimalne radne, i tako sprečavajući štetne posledice rada pothladjenog motora. Cela poenta primene viska je upravo u toj činjenici da održava "radnu atmosferu" i temperaturu motora konstantnijom i optimalnijom, samim tim optimitujući i radne karakteristike i performanse motora.

    Dakle, ako ti temperatura motora nakon 5-15 minuta rada, zavisno od spoljašnje temperature, ne "dodje" do sredine ili koji milimetar ulevo i tu ostane, onda je to znak da sistem nije u redu a sudeći po tvom opisu prvo bi trebalo da proveriš termostat, a kad već odeš do majstora neka prokontroliše i visko kao i uopšte ceo rashladni sistem tek da budeš siguran...

    Pozz

    Hvala brate, trebala mi je potvrda da kazaljka ne sme da se pomera kad postigne radnu ali me zbunilo to sto mi nema centralne crtice koja ce da odredi gde stoji tacno.

    Poslusacu tvoj savet, hvala jos jednom!!

  17. Kada sam vozio e 36 koji je na skali imao crticu za temperaturu tacno na sredini, imao sam problem. Temperatura mi je padala skoro do plavog, pogotovo kad je napolju temperatura u minusu. To sam resio tako sto sam zamenio visko (ispravite me ako gresim mislim da se tako zove). Od tada mi je kazaljka (naravno od trenutka kad postigne radnu) bila zakovana za tu sredisnju crtu na skali, mozda milimetar udesno, ma kakvi vremenski uslovi bili.

    E sad, imam sledeci problem na e 39: On nema tu sredisnju crtu, sto ce reci valjda da kazaljka treba da se pomera, zavisno od vremena napolju, izmedju dve sredisnje crte.

    1. E sad kao prvo, nejasno mi je da na e 36 kazaljka od trenutka kad postigne radnu temperaturu ne mrda ni malo a da na e 39 treba da se krece izmedju dve sredisnje crte, posto nemam crtu onu skroz na sredini koja stoji vertikalno :(

    2. Kao drugo, primetio sam da mi slabije greje auto dok kazaljka ne dodje u vertikalni polozaj, premda tu nema sredisnje crte koja bi dala neku odrednicu gde treba da stoji.

    3. Primetio sam cak recimo ako idem nizbrdo negde, pod ovim trenutnim vremenskim uslovima znaci debelo ispod nule, kazaljka cak pada milimetar ispod te donje crte, koja je po meni odrednica za minimum radne temperature.

    4. Da li sam uopste u pravu da kazaljka treba da se pomera izmedju te dve sredisnje crte??

    Ako neko ima neko iskustvo neka mi javi, posto ne bih bas da idem nespreman u neki servis da me deru kao magarca tipa daj da zamenimo 10 stvari, pa na kraju jedna od njih ce biti sigurno!! Unapred hvala

  18. Cao svima. Zovem se Milan. Do skoro sam imao bmw 318, e36 a od skoro sam ponosni vlasnik bmw 520 e39. Veliki sam zaljubljenik Nemacke autoindustrije a bmw kao njenog clana posebno. Nadam se da cemo se lepo druziti mada je moje znanje skromno ali imam zelju da ga unapredim!!