garchev

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by garchev

  1. On 3/24/2021 at 9:46 PM, mzex said:

    Zdravo

    Taj problem mozhe da se pojavi ukoliko ti je akumulator slab. Ako si siguran da imash dobar akumulator, pokushaj da uradish "software reset", izguglaj kako se to radi, isto ulazish u tajni meni sa onim trip resetom. Ukoliko ni to ne pomogne, probaj da odspojish klemu sa akumulatora i pusti pola sata tako da stoji. Ukoliko ni to ne pomogne, onda morash da updatujesh software na najnoviju verziju, to radish u ovlashcenom servisu ili nekom boljem, koji znaju to da rade.

    Da se zahvalim na pomoći, problem rešen kod kuće, skinuo sam klemu na pola sata i sve se vratilo u normalu. 

    Hvala 👍🏻👍🏻

  2. Pozz društvo,

    pre deset godina je počela moja priča sa bmw-om, vozio sam e46 model, diesel agregat od 150hp i bio sam prezadovoljan. Kako je došlo vreme za zamenu, rešio sam da nastavim sa bmw tradicijom pa sam se “ponovio” sa bmw x3 f25, 2.0d, 2011. godište, sa automatskim menjačem. Sve je ok, služi ok... nisam stručnjak ali mi se čini da je vozilo za svoje godine u stanju 8/10. Jedino što mi bode oči je problem koji mi se pojavi po uključivanju, naime, na instrument tabli mi izda upozorenje “service due since 01/2000”, nakon par sekundi to se isključi i sve radi ok. Probao sam da ga ručno resetujem (youtube škola), ali bezuspešno. Takođe, greška je vidljiva i na centralnoj konzoli u opciji Service required/vehicle chek. Lokalni majstori nisu znali da mi pomognu, verovatno moram u ovlašćeni servis. Zanima me da li se neko susretao sa ovakvim problemom i koji je eventualni način rešavanja problema (ukoliko postoji neka caka) 😉

  3. Pozdrav ljudi!

    Od nedavno sam vlasnik BMW-a 320d restayling, 2002 god. Za sada me sluzi, i imam samo jedan problem (dace Bog da tako i ostane :rolleyes: )

    Pre neki dan odkljucam auto, koji sam prethodu noc i vozio i parkirao u garazu, stavim kljuc u kontakt bravu, dam mu kontakt, sve normalno kao i svaki put, samo sto nece da startuje motor, ni da zavergla... Prvo sam pomislio da je akumulator, stavim na punjac, on pokazuje da je sve OK. Slucajno sam probao sa drugim original kljucem da ga ukljucim, i sve je bilo OK. Pali normalno... Nisam puno eksperimentiso sa ovim kljucem koji ne radi, reko da vidim na forumu da li je neko imao takvo iskustvo, i da li mozda neko zna u cemu je problem.

    Hvala unapred.

  4. ... i ajd' sad već kad pitam, onda da pitam :) Jel zna neko da li i gde može da se proveravaju kilometraže na osnovu broja šasije? Da li ovlašćeni BMW servisi rade takve stvari, da li žele? Pričam to jer sam imao iskustva sa francuzima, jer sam to do sada vozio, konkretno ''Master group'' u NS je 'ladno davao podatke o vozilu, koji su me interesovali, Renault je bio u pitanju.

  5. Pozdrav svima iz Novog Bečeja. Ponovio bih se, ali sada sa pravim automobilom. Do sada sam vozio samo francuze, na moju žalost. Imao sam Lagunu 2, 2001. god, elektronika mi poludela, uložio puno para, i prodao, sa gubitkom od 3.500 eura. Kupim 206 xs, bez mane, služio me dosta, ali mi je postao mali i nepraktičan, jer sam malo proširio svoju porodicu sa ženom i sinom :) Prodam i njega, naravno, ponovo sam u gubitku 2.000 evra... Sve u svemu, svestan sam da cene vrtoglavo padaju polovnjacima. Sada sam bez auta već mesec dana. Rešio sam da uložim pare u nemački kvalitet. BMW 320d mi se jako svidja u svakom pogledu. Listao sam net, i načitao se svega, koliko ga ljudi hvale, toliko ga i kude. Nisam pametan šta da radim. Treba mi kvalitetan, porodičan, a opet sportskog izgleda automobil. Gledao sam na netu modele, cene.... Treba mi vaša pomoć oko odabira, jer nisam toliko upućen u detalje i cene održavanja. Postoje motori od 135ks, i 150ks, manuelni i automatski... Oko paketa opreme da puno ne diskutujemo, ima svega i bogati su istom. Treba mi konkretan predlog dobrog modela, koja je razlika u održavanju automobila sa automatskim menjačem i manuelnog menjača, koji je suplji. Na šta treba da obratim pažnju pri kupovini automobila, koje su im mane... Kupio bih auto godine proizvodnje od 2001-2003, pošto toliko para imam. Cene su im približne, ali godište je godište.... Pošto nisam znao gde ovu temu da ubacim, pa molim modelatore da istu prebace na mesto predvidjeno za to, ako postoji. Očekujem vašu pomoć :) :)

    PoZZzZZ