iZnoGouD

Members
  • Content Count

    104
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by iZnoGouD

  1. Druze ubacio sam dizne od 3.0d. Sve dizne su na nuli u live parametrima kao cilindri koji su ujednaceni kao i dizne. Auto znatno lepse radi za razliku od ranije. Lepo ide i sve ostalo. Sada me interesuje da li bi ti ili neko drugi mogao da mi preporuci nekog da mi uradi to neophodno kodiranje u Beogradu ili okolini?
  2. Ima drug i dis i inpu samo mi kazi sta da uradim? Da pratim live parametre za dizne i cilindre, ili nesto drugo?
  3. Imam ja skener, samo sta da radim sa njim kad ubacim dizne? Da proverim u live kako rade ili nesto drugo?
  4. I motor 2.5d i motor 3.0d nose istu oznaku M57 i to je to. Dizne izgledaju identicno s tim sto od 2.5d je oznaka 985 a od 3.0d 984. Ja konkretno hocu da ubacim od 3.0d jer sam prosle godine taj okrenuo na krov a dizne su pre toga rodjene svih 6, u medjuvremwnu sam kupio 2.5d na kojem su jako lose dizne pa sam mislio da prebacim sa tod 3.0d zato sam pre svega hteo da proverim da li je to isto, da li se samo dizne ubace, da li treba kodiranje ili se ne preporucuje? ?
  5. Dobro jel treba kodiranje, da li uopste mogu da se kodiraju i da li te od 3.0d ce nesto stetiti autu, ili su iste kao sa 2.5d?
  6. Leone da li znas nekog u Beogradu ili okolini ko bi to mogao da mi uradi?
  7. Ja imam isto informaciju da se samo ubace i to je to, ali sam hteo da cujem misljenje of nekog ko je u toj prici
  8. Drustvo ako moze pomoc. Da li mogu dizne od e39 530d da se montiraju i da rade bez problema i mana za motor na e39 525d. Tacnije dizne koje imam od 3.0 su 984 a na 2.5 su 985. Hvala unapred.
  9. Kako zasigurno znati da li je hidro spaner ili nepovratni ventil u nosacu motora? Oba posla zahtevaju dosta vremena i novca pa zbog toga pitam
  10. Kada odstoji 10 min kada je auto veće paljen i vruc i nakon toga ga upalim, onda to traje dosta krace, kao da za senundu dobije ulje, dok ako je duze stajao onda je isto kao da je hladan traje i po par sekundi. Kako znati da li je u pitanju hidro spaner ili kuciste?
  11. Jel moze da ze zameni samo taj ventil? Jel moze da bude nesto drugo ili je to jedino?
  12. Ljudi Da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju, auto kada se upali par sekundi dok gori lampica za ulje ima zvuk kao da radi bez ulja jel ima on neki nepovratni ventil za ulje koji neda da se svo ulje slegne? Jel ima neko ideju sta je problem?
  13. Pozdrav svima. Kupio sam e39 I sada sam uzeo da ga malo sredim, uradim servis, I td. Pojavio se problem sa ABS-om, tj upaljene su lampice za ABS I ASC, kada smo auto stavili na dijagnostiku pokazao je problem u 3 ABS senzora, a kada smo greske izbrisali ostao je samo sensor zadnjeg desnog tocka, majstor kaze da je problem u tom senzoru, mada znam da problem hoce da bude I do elektronike ABS-a, pa rekoh da Vas pitam za misljenje pre nego sto bacim pare za senzor. :) Inace ne radi mi ASC, ABS, Tempomat, ostalo sve radi, brzinometar je ok, kao I ostalo. Unapred zahvalan na pomoci :)
  14. Jesam. Uzmem sa nekog od osiguraca koji imaju stalni napon i vezem na el ventil na kome stoji filter plina, onda se cuje onaj na rasprsivacu kako cakne, u auto svetli zelena lampica kao da je prebacen na gas, verglam tako, i opet nece. Juce bas krenuo preko dana nesto da zavrsim, kad on opet nece da upali, i tako ga verglao jedno par minuta, i na kraju upali iz nekog 6 puta, a na primer sinoc kad sam krenuo u nocnu, upalio iz prve. Ne znam sta bi vise mogao da mu proverim. Kad upali on lepo ide bez problema ide u visoke obrtaje, totalno normalno radi, jedino to prvo paljenje nakon duzeg vremen
  15. Desilo mi se mozda 2 puta. jedino sto nisam promenio to je ventil sto ima na rasprsivacu, ako je to ventil. Npr kada izvucem zivu struju i prespojim na taj ventil cuje se kako cakce. Ali npr onaj ventil na kojem stoji filter plina njega ne cujem kako cakce, i kada na njega izvucem zivu struju opet se cuje kako cakce onaj na rasprsivacu, i normalno onaj na samoj boci. A sto se tice plinadzija vozio sam auto kod njih troje i niko ne zna sta je kazu da je "najverovatnije" sve u redu. Kada sam oterao auto kod mehanicara, on mi je rekao da je sto se tice struje i svega oko motora ok, i da je jedini
  16. Nakon nekog vremena posle prvog paljenja pali na pola kljuca. ne bitno ako ga upalim posle pola sata verglanja i odma ugasim on odma pali, isto tako pali i posle nekih sat - 2 - 3. Pa sto se tice prekidaca cuje se da cakne ventil na boci predpostavljam da otvara, jedino da kad zavrsim sa voynjom ponesem prekidac kuci pa da tako proverim. :) A sto se tice nocne voznje, sreca pa pretezno nocu vozim, inace bi ga svaki dan palio na gurku :D
  17. Molim vas da mi pomognete. Kada je napolju visoka temperatura kao sto je zadnjih dana, auto nece da upali. Inace promenio sam bocu, creva ventile, zamenio membrane na rasprsivacu filter vazduha filter plina. Ne znam sta bi moglo da bude? Hvala u napred. Inace u pitanju je e32 m30 motor. I da napomenem da auto vec duze vreme palim samo na plin (2-3god) jer od kad mi je crkla pumpa za bezin nisam je ni menjao, i do sada nikakvih problema nisam imao sto se tice paljenja, ni kada je -15, a ni kada je +40, a sada preko dana dok je vrucina nece da upali, a kako padne vece i malo bude hladnije pali n
  18. E ovako. imam problem. Juce pokusam auto da upalim na plin i nece. danas ga upalim i bas kad sam trebao da se parkiram ugasi se i mrtav. Uredjaj u kabini gde se prebacuje sa plina na benzin prestao da svetli. E sad interesuje me jel neko moze da me uputi sta bi moglo da bude? Problem mi je sto mi je u medjuvremenu crkla benzinska pumpa, pa ne mogu ni na benzin da ga upalim da bi ga oterao kod majstora?! :(
  19. Ja sam imao slican problem na mom e32, tj to je bio jedan od problema. meni je vibrilao u 2 brzini, bila je u pitanju guma kardana. kada sam je zamenio, totalno druga prica, iako sam stavio polovnu.
  20. Iz kog na primer? jel moguce da je gornji cilindar zakucao, pa da zbog toga se to desava? U pocetku kad sam drukao pisalo je ulje malo i onda je prestalo, i nije bilo kao zelatin, bilo je retko. :-) sta mi je za ciniti?