shirga

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About shirga

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Dejan Širgić
  • Automobil
    BMW e36 318tds compact
  1. Zna li neko ko može da programira ABS modul. U pitanju je Ate ABS+ASC modul za e36 318tds 1998 godište. Nabavio sam drugi sa istim brojevima kao original, ali su mi rekli da mora da se programira. Lampice i dalje upaljene.
  2. Hvala na savetima. Senzori i instalacija su pregledani, ne znam samo gde se nalazi relej od ABS i da li ga ovaj model uopšte ima. U kutiji gde su osigurači, mesto gde stoji relej je prazno. Ovaj moj model 1998.god., nema istu pumpu kao 1997 i niže. Našao sam šemu za ranije modele, i kod njih relej ABS je smešten u kutiji osigurača. Ne mogu da nađem šemu od 318 tds. Ako neko zna, neka javi.
  3. prvi put kad je upalio lampice, na dijagnostici je prijavio prednji levi senzor senzor promenjen i ništa, mada ne znam koliko je pouzdana ta dijagnostika, jedan drugar mi je to gledao ali je jedva pronašao moj model
  4. Već duže vreme imam problem sa upaljenim ABS+ASC lampicama na tabli. U pitanju je E36 318tds compact, 1998 god., sve je probano i ništa. Od senzora, provere kablova, čak sam i drugu pumpu ubacio koja je za ovaj model ista kao na e46. Na kraju mi je rečeno da ta druga pumpa ne može tako da se ubaci nego mora da se "preprogramira"(prekodira). Zna li neko da li je ovo potrebno, gde to uraditi i bilo kakva ideja je dobro došla.
  5. Zdravo svima, ja sam novi član i već duže vreme imam problem sa upaljenim ABS+ASC lampicama na tabli. U pitanju je E36 318tds compact, 1998 god., sve je probano i ništa. Od senzora, provere kablova, čak sam i drugu pumpu ubacio koja je za ovaj model ista kao na e46. Na kraju mi je rečeno da ta druga pumpa ne može tako da se ubaci nego mora da se "preprogramira"(prekodira). Zna li neko da li je ovo potrebno, gde to uraditi i bilo kakva ideja je dobro došla. Pozdrav!