zlatkomusa

Members
  • Content Count

    74
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zlatkomusa

  1. -0,35bar je veci pritisak od -0,5bar odnosno podpritisak 0,5 je veci vakuum od 0,35. Probaj da malo otvoris kuciste filtera za vazduh da dobije vise vazduha da vidis da li ce onda padati vakuum. Ovo je ako su ti ta merenja tacna.

    pa to sam i ja nesto razmisljao da je 0.35 manji vakum od 0.5.odskrinuo sam sve zivo sabijao sve zivo ja skinem crevo od vakuma i ustima vucem vakum i on sa o0.5 pada na 0.35skto jacee uvlacim i pravim vakum ustima e tada sam posumnjao da ovaj map senzor ne pokazuje dobre vrednosti iako je nov.

  2. Zlatko, u prvom postu si napisao da je podpritisak 0,5 bara a da treba da bude 0,35 bara. Gde si i cime si to merio? Ako imas veci vakuum nego sto treba onda gusi dovod vazduha ili motor vuce previse vazduha.

    Pa preko dijagnostike za plin vidim podpritisak usisne grane jer ima map senzor na plinu.pazi ovo kada je 0.5taj pritisak onda je vakum slabiji kada je 0.35 onda je jaci ni to mi nije jasno kako..

  3. ler motor da ne zatvara kako treba broj obrtaja bi bio visok.

    ako postoji falš vazduh podpritisak će oslabiti i motor neće raditi lepo

    a ovo za potrošnju ulja...

    ti izgleda imaš motor koji se regeneriše pa troši manje nego kad je bio nov

    pa motor radi u leru bas lepo ne trese se ne dize obrtaje.pa meni i jeste problem sto je podpritisak oslabio.jer kada je veci vakum map senzor pokazuje manju vrednost a kada je slabiji vakum on pokazuje vecu vrednost.ili mozda ovaj map senzor od plina nesto brljavi ne znam sta je u pitanju.danas upalim auto skinem crevo sa step motora sto ide na filter od vazuha i zacepim ga prstom on se ugasi i drzi vakum nekih 30-40sekundi a kao da negde cujem da pomalo uvlaci...zasto sumnjam na step motor jer je u leru ubrizgavanje benzina 4.5,4.7ms sto je mnogo ja mislim pa sam razmisljao da ne zaglavljuje on i ostane tako otvoren kao da radi pod sauhom.

  4. znam ja dobro o čemu ti pričam

    nego izgleda ti ne znaš kako taj auto treba da radi na leru

    da ti auto radi kao sat nebi ti bio toliki podpritisak

    znam da boli kada se čuje ovakav odgovor

    znam i koliko boli

    NE razumem kako treba da radi taj auto u leru?moj auto ne radi nemirno u leru i drzi obrtaje na 650-700 obrtaja.Auto trosi 200grama ulja na 10000km.a toliki podpritisak moze biti zbog fals vazduha jer ako vuce fals vazduh osabi i vakum.ako se malo bolje razumes od mene hteo bih da te pitam da li moze step motor da mu pravi ovaj problem da ne zatvara dobro?

  5. Naime imam problem sa pritiskom usisne grane pa zbog toga ne mogu da nastelujem plin.u pitanju je sekvent plin a pritisak usisne grane mi je 0.50-0.55 u leru a koliko znam treba da bude 0.30-0.35.sva creva sam pregledao skidao usisnu granu predihtovao ali nista nisam dobio.kada radi u leru kao da se cuje da negde sisti ali ne mogu da odredim gde jer sam prskao i start sprejom ali nista.to sistanje kao da se cuje iz step motora.ima li neko neki savet kako da to spustim jer mi dize potrosnju zbog toga?

  6. Koliko se ja secam pritisak mora da bude nizi, negde oko 1. Slobodno otidji da ti pogledaju isparivac, ali ne idi bilo gde da se ne provedes kao ja-dosao sam na naj obicnije stelovanje plina u servis uvoznika opreme, a oni poceli da se ceskaju po glavi.

    znam da je visok pritisak ali nemogu ga ga oborim u tome je problem a mogu da ga dignem.neznam zasto ali kada odvrcem onaj sraf na isparivacu za regulisanje plina on ne reaguje kada hocu da ga spustim a kada ga zavijam on dize pritisak...

  7. Negde ti nije dobro namesteno crevo,tj.pricvrsceno pa tu izbacuje plin.

    Proveri sve selne da li su zategnute,stavi neku penu sa sundjerom na svaki spoj sa crevom pa vidi da li negde izlaze mehurici.

    Imao sam isti problem sa potrosnjom na drugom autu pa mi je majstor tako proverio i resio.

    Nije to proverio sam ja to sve prvo ja imam dijagnostike za sekvente pa mogu da pratim parametre problem velike potrosnje je visok pritisak na isparivacu koji ne mogu da oborim...neznam zasto a mogu da ga dignem.