Stevan1992

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Stevan1992

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Stevan Milutinovic
  • Automobil
    BMW 525 TDS e39
  1. Da obnvim malo temu da ne bi otvarao drugu.. Boro imam potpuno isti problem kao i ti sto si imao samo je kod mene u pitanju 525 tds e39. ja sam ocistio onaj filter ali mi se sve isto desava. prethodno mi je bila gumica na filteru ona donja sjebana pa je mnogo bacao ulje.. stavio sam novu gumicu i sada baca ynatno manje.. to jest na malim obrtajima ne baca uopste a na veci obrtajima ostane mi bara ispod auta.. da li ima jos neki filter koji ide posle onog creva ya iber moyda je i on zapusen. hvala
  2. Nemam ja ispod filtera ta vazduh nista. Jedino ako si mislio na onaj zicani filter ispod poklopca glave motora.
  3. Ma sve sam uradio vise neznam sta da radim, sada sam skinuo i usisnu granu zatvorio sve rupe i napunio sam je benzinom ostavio sam da prenoci do sutra da se sve to lepo opere.. razmisljam da uzmem onaj aditiv koji ispira dizne i prociscava dovod goriva do bos pumpe, a cisti i samu bos pumpu.
  4. Hahaa. Brate 10 centi original... :) e sad imam novi problem kad stanem.na semaforu gusi se pri kretanju mnogo tesko krece. Sve do 2000 obrtaja. Posle toga ide kao lud.. :(
  5. Ocistio sam filter.. nrma vise da izbacuje kapljice. Isklucio sam agr totalno nema vise ni da dimi. ;) nova masina.. jos me zeza protokomer mislim slabo prima gas do 1500 obrtaja.
  6. Da sada sam malo listao i nasao sam da je to zicani filter.. moguce je da mi zbog toga izbija crni dim na auspuhu. i da znog toga izbacuje kapljice ulja na onoj rupici koja je 2 cm ispod meraca. a pumpa je pri kraju ali dobro ide samo zto malo teze pali.. ne mnogo ali primecuje se. ;)
  7. Eto i mene taze sam se vratio od majstora, gledali smo na komp kaze da je bosch pumpa dosta stara i da ne moze da predje jos mnogo.. ali da ono sto curi i izbacuje ulje na onoj rupici na meracu. kaze da treba da se otvori poklopac motora i da tamo ima neki deo koji je zanitovan da to treba da se ocisti lepo jer ga gusi i zbog toga izbacuje crni dim.. sta vi mislite sta je to i gde se tacno taj deo nalazi?
  8. :( danas idem kod jednog druga da ga prikacim na komp. Pa javim sta sam uradio.
  9. nesto mi je pricao onaj svaba za Bos pumpu, a i vidi se da mu je rasturana bos pumpa sta mislis kolika je mogucnost da nije lepo uzubljena?
  10. Ujutru ako ga samo jednom zagrejem. vrti dosta dugo mozda i nekih 8-10 sek dok upali. zato ga grejem dva tri puta.
  11. uzeo sam ga pre 3 meseca ulje je za nekih 3000 predjenih km/h potrosio negde oko 200g. a to ulje je bas bilo retko izgubilo je masnocu skroz.. ko zna kada je menjano.
  12. ja ga ujutru zagrejem 2-3 puta. i pali lepo.. ali sada ovih dana vozim ga stalno pa pali lepo.. jednom mi stajao na parkingu 7-8 dana bez paljenja.. kad sam hteo da upalim bas je bilo muke grejao sam ga 5-6 puta.
  13. Pa ono koliko sam ja uspeo da primetim nije da nesto znacajno bolje ide ali oseca se promena a mozda sam i ja navikao na njega. cudno je sto ujutru kada ga upalim skoro da uopste ne dimi dok je hladan kada dobije radnu temperaturu pocinje.
  14. Problem je sto ja zivim u Becu. to sam kupio za male pare od jednog svabe. on mi je rekao da mu je menjao kocnice komplet da je radio korpu kvacila menjao mu farove stopove i tako te spoljasne stvari.. stvarno izgleda extra i u extra je stanju. samo to sto se desava neznam zasto. Jos nesto nisam napomenuo. kada ga upalim ujutru sacekam malo da se zagreje pa mu namerno dajem jaci gas da vidim kako se ponasa i cudno je to da ujutru skoro uopste da ne dimi.