icemilos

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About icemilos

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 09/27/1978

Contact Methods

Profile Information

  • Ime i prezime
    mm
  • Lokacija
    banjaluka
  • Automobil
    bmw e30 m40b18
  1. Bio kod majstora, on turirao, vrtio protokomjer, skidao svjćice... Ma oči me zabolile od benzina. E sad usuo je ono nešto za pročišćavanje dizni i rekao da vozim na benzin i da vidim hoće li se stanje popraviti. :D Njegovo jemišljenje je da se jedan ventil ne zatvara ponekada. Ima takve simptome ali opet nekako bolje ide na plin iako nisam ga puno vozalio na plin od nekidan. Vozim na benzin i čekam da vidim šta će biti. OK ajde da je ventil, to bi bilo u slučaju kad se stisne gas na 5000 i tada počne trokiranje par sekundi (2-3) i ponovo radi normalno do visokih obrtaja. Ali na benzin trok
  2. E zaboravih da kažem da i to sa kablovima može biti danas ga gonim kod majstora na kompjuter pa da ga provjeri. Ali mi to sumnjivo kako je radio na plin cijelo vrijeme do juče!
  3. Teško da je guma usisa ali ću da provjerim. Kako da je cijelih pola godine dobro išao na plin, valjda bi vukao loš zrak i na plinu?
  4. Mijenjao sam filter naravno, a i mala je šansa da su se oba začepila. Hajde zamijeniću i filter plina premda je i on mijenjan prije 7-8 mjeseci, platio sam ga 30KM i rečeno mi je da može izdržati 30000km.
  5. Dakle, prije otprilike pola godine počeo mi je auto trokirati na benzin i to samo u nižim obrtajima (ispod 3500). Kad sam mu dodavao gas on zatrokira sekund dva i onda primi gas. To me je nerviralo ali pošto imam ugrađen sekvent plin nije mi previše skakalo po nervima!!! :drinks: Međutim kako sekvent radi tako što je na benzinu do određene temperature ja sam hladan auto morao voziti na benzin a to mi je pravilo probleme na raskrsnicama, stalno sam morao računati na sporost reakcije prilikom davanja gasa. Odlučim da to riješim, dobijem informacije da je možda pumpa za benzin (kod mene je ona
  6. E sad sta bih volio, pa najljepša mi je stara šestica npr 635csi. Inace ne volim ona budženja na kolima tipa spojleri, ludilo i tako to. Samo da je auto uredno i u lijepom stanju!
  7. Vozim kocku sa M40B18 motorom. Prije 9 mjeseci sam stavio plin - sekvent i imam samo pohvale
  8. Zovem se Miloš Malić iz Mrkonjić Grada sam a sad živim u Banjaluci. Pozdrav svom radnom narodu!!! :prankster2: