igorir

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About igorir

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 10/28/1979

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Igor Radovanovic
  • Automobil
    BMW e 30 318i
  • Interests
    Prosirenje znanja o BMW vozilima
  1. poz e ovako cini mi se da su ovi M 40 motorii stvarno lose rijeseni,ja sam imao taj problem sa trokiranjem na visokim obrtajima na svome vozilu koji sam uspjesno rijesio zamjenom kablova to jeste senzora na kablu. al sada imam isti problem kod duga e36 M 40 motor i njemu sam mjenjao kablove i senzor al nista ista stvar trokira iznad 5000 rpm i maksimalna brzina 160Kmh. e sada ja sam na svome mjenjao sve sto se moze promjenit sem motora, i nasao sam problem u senzoru na kablu od svijecice, ali kod drugara to nije problem posto sam probao stavljati svoje kablove i nista a usput sam sa svoga
  2. Problem na motoru je resen, sasvim slucajno. Sve je bilo do onoga kabla od svecica, sto na sebi ima neki prsten sa kablom koji se kopca na instalaciju ispod usisne grane. E sada ako neko zna sta je onaj prsten na kablu i kakvu on funkciju obavlja? Volio bi znati?
  3. Da li neko zna, moze li se na 318i 85KW M40 staviti druga glava od 318 IS 16v naravno uz promjenu motorne instalacije i kompjutera?
  4. Imao sam sličnih problema...Dizna mi je jedna loše radila...A to crevo što si umotavao bolje promeni...Ništa time nisi postigao...Veruj mi... Promenuo sam danas gumu na protokomeru ali isto se desava i protokomer po treci put ali nista. A sto se tice dizne nebi trebalo, jer indeticno se ponasa i na plinu a tada one ne rade!
  5. Jesi li resen ovaj problem, imam isti? Nije resen djole, a kako je krenulo izgleda da nece nikada ni biti. Ostaje mi sutra da probam druge kablove od svecica mada mislim da nije do njih jer sam ih merio instrumentom i svaki ima od 5-6 Kohma. A mozda i probam da zamenim senzor od paljenja na radilici.
  6. nije do blokade menjao sam kompjuter ista stvar. U prvoj brzini sve je ok,blokada na 6200rpm kada i treba, ali u ostalim problem.
  7. Ljudi jos nisam rijesio problem oko ubrizgavanja isprobao sam sve ali nista. Menjao sam protokomer nista,kompjuter opet nista,lambda sondu,kapu na razvodniku i rotor,svecice, auspuh ,mjerio pumpu, 3bar u radu a 5.5bara kad je blokirana skroz,guma sto spaja protokomer i usisnu granu je u skroz losem stanju ali sam je resio privremeno (umotao sam je dobro trakom) i sada mi motor skroz mirno radi bez podrhtavanja ali ostao mi je stari problem nece da postigne 6200rpm u trecoj i svakoj narednoj brzini,pogotovo ako se vozi uzastranu max 5200rpm i pocme da mrsi kao da je nestalo goriva. Pomagajt
  8. toyo je zakon stavio sam pozadi dvije polovne toyo gume (Snowprox S952) 205/55 r16 sa 5mm kanalima stare oko 2 godine,i napred michelin alpin 8mm kanali, vjerovali ili ne kod moje kockice sada uvjek prvo izbacuje prednji kraj, znaci ni na mokrom ni na suhom nema teorije da mu pobjegne zadnji kraj,auto je kao zakovan za cestu.
  9. :D imam problem sa bmw 318i 88g motor je nova tipa od 83KW,a to je prilikom potezanja to jeste kada punim obrtomer do 6000rpm automobil mi pocme da mrsi negdje oko 5000rpm tako da nemoze da primi vise od toga,ali samo u cetvrtoj i ponekad u trecoj brzini tako da obrtomer nece da ide vise od 5000rpm,dok je u prvoj i drugoj brzini sve ok obrtomer ide do sestice. mislim da problem nije u dotoku goriva jer imam ugradjen i plin i na jednom i na drugom se automobil indenticno ponasa. ako je neko imao slican problem neka mi javi da li je resio i kako.
  10. vozim bmw 318i 89g,83kw.E sada me interesuje da li ovaj motor koristi zupcasti kais ili je u pitanju lanac? I jos jedno pitanje da li se kod ovoga motora moze stelovati razvodnik paljenja, ili je fiksni.
  11. zasto mislis da su presiroki to su samo 205-ice nista pretjerano
  12. Druze pazi ako stavis crvene kratke opruge naprijed a pri tome ako su amortizeri uljni, doc ce do pomjeranja nagiba tockova sto se kod kockice ne moze korektovati,i za poslijedidu ce doc deranja guma sa unutrasnje strane.
  13. je li moguce da niko nema nijednu preporuku za prednje amortizere,da li bi mi valjali obicni uljni amortizeri ili mozda kombinacija ulje plin? Imam jos jedno pitanje u vezi stabilnosti vozila,Sta da mu uradim da bi dobio na stabilnosti po krivinama jer imam problem sa zanosenjem zadnjeg kraja,uprkos zadnjim tockiovima dimenzija 205/55 ZR16 sa solidnim gumama.Jel moze da bude problem u letvi volana jer imam veliki radijalni luft na puzu letve,oko 4 do 5 mm,ili je nesto drugo.
  14. zovem se igor, vozim metalik crnu kocicu 88g 318i i zelim da sto vise saznam o ovim vozilima.Pozdrav svima.