MilanKV

Members
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MilanKV

  1. Ako je u pitanju automatska klima onda nije veliki posao.Kad se skinu sedista(prednja) i centralna konzola kod rucne kocnice(zadnja),onda otkaci cd ili kasetofon(sta je vec) i onaj deo gde su prekidaci.Takodje skini zastitu levo i desno(kaseta) ispod instrument table i onda je i prednja centralna konzola slobodna. Kad nju izvadis doso si do velikog poklopca. otkaci osigurace sa poklopca i stizes do malog hladnjaka.

  2. Prvo kazi koliko je auto presao? Ovo pitam zato sto BMW daje 'life time warranty' na ulje u transmsiji...ali.... to je samo prazna prica jer je nemoguce da izdrzi duze od 100000km. Drugo,zamena ulja u menjacu kod BMW-a je malo slozeniji proces(ako hoces objasnicu ti) tako da ne moze bilo ko da ga radi. Ovi simptomi su karakteristicni za nizak nivo ulja u menjacu,zaprljan filter ili losi solenoidi. Zaboravio sam kako su rasporedjeni solenoidi za brzine ali imas jedan za torque,jedan za rikverc i dva ili tri,u zavisnosti od oznake menjaca,za brzine.... Dijagnostika tesko da moze da ocita pravo stanje menjaca.....

    Izvinjavam se sto kvarim temu ali imam isti menjac u e39 520i '98 god., pa me zanima kako se menja ulje u menjacu?Radio sam to ranije na obicnim automatik menjacima sam, ali na ovom nebih probao dok me neko ne posavetuje.A da, koje ulje ide u ove menjace? Unapred hvala svima.

  3. http://www.beisansystems.com/procedures/vanos_single_procedure.htm

    Ovaj link koji je postavio marudza je odličan, ali nigde u srbiji nema ove teflonske gumice(O-prstena) kako je na tom sajtu zovu. U BMW LINE-u, DELTI i Raduloviću to ne postoji kao deo, a čak postoje elementi za reparaciju elektro ventila. Jedino ako pronađem kataloški broj ove teflonske gumice onda mogu nešto da mi potraže. Ima li neko ideju kako doći do kataloškog broja?

  4. Hvala M54,redovno citam tvoje odgovore,ti bi trebao da radas u BMW-u!Ja vec imam M52 sa alu-blokom.Pa me zato zanimalo da li moze kompletan(grane, davaci i ...) M50 TU u E39 i koliko bih posla imao oko elektronike(kompijuter, instalacija i...)? Najvise bih voleo da stavim M50 polumotor a da glava ostane moja, zbog instalacije i promena grana i raznoraznih komponenti.Da li je to moguce I da li nesto gubim pri tom poduhvatu?

  5. Evo jos jedanput da pokrenem ovu temu mada je svima dobro poznata, ali opet mozda nekom pomogne! Menjao sam cep na hladnjaku, probao razne rastvore, ispustao vazduh i td. Opet je pumpao creva cak je poceo i vodu da izbacuje. Zatim sam skinuo glavu, premerio blok lenjirom i odneo glavu na hidroanalizu. Posto je hidroanalizom glava bila ispravna, obrusena je i namontirana. I posle toga ista prica. Zatim je zamenjen termostat od 80 stepeni i prica se ponavljala sve dok nisam zamenio hladnjak i ako je izgledao cist. Od tada sam presao 20.000-30.000 km. Hvala svima koji su davali savete i izvinjavam se sto ranije nisam napisao resenje problema zbog mnogobrojnih obaveza.

  6. E sad me plasite, da je nesto od toga neverujem da bi tako terao 20 dana i tera dalje a dokle..........?

    Imam isti problem,u pocetku sam resio stvar ispustanjem vazduha,medjutim posle nekog vremena ponovo je poceo da pravi pritisak u cevima a do toga je doslo zato sto mi se ispljao hladnjak spolja.Medjutim,sad pravi takav pritisak u crevima da moram da skidam glavu.Moracu da menjam dihtung i da brusim glavu a predhodno cu da odnesem glavu na hidroanalizu pa cu ovde napisati sta sam uradio.

  7. Uredjaj se zove Modular start od BRC ili okstart od AEB-a i to radi ali samo verglanje se desava detonacija posto si vec ispucao protokomer moras da znas da mikser neide iza protokomera bez deto klapne ( video sam sliku) drugo ni uredjaj ti ne nahrani motor i opet pozdravi majstora (bas je hrabar ili ga boli K...c)

    Ps kosta oko 50E

    Da li se ovih 50E odnose na ovaj uredjaj(gde moze da se kupi) ili na protokomer?

    Kada se radi ovako kako imas na slici uradjeno TJ venturi sistem mora da se mixer postavi na usis a deto klapna iza protokomera da bi sto manje kolicine plina bile u eksploziji,

    Neki cak postavljaju deto klapne i na samu granu medjutim kod nas nema da se kupi postena klapna da ne vuce fals vazduh zato je nemojte ni postavljati sem ako nenadjete Fi 45 od firme Polliauto Srl italija.

    DA li bi neko mogao da mi posalje sliku svog LPG uredjaja i eventualno ovog:MODULAR START-a ili OKSTART-a?