FloydM3

Members
  • Content Count

    253
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by FloydM3

  1. I proveri cene jednog i drugog u njihovoj rodnoj zemlji :D Vidi moguce je da je e30 skuplji zato sto je stariji i gori ko zna... :)

    A moguce je da je skuplji zbog nekih drugih faktora...? Aaa sta mislis?

    Kockica je zapocela slavu u klasi touring automobila ali je marsovac nastavio i to jos digao na visi nivo. Mozda pre jedno 20 godina bi se i govorilo kako je E30 konstrukcijski i mehanicki zastrasujuce dobar i donosi rezultate ali vreme gazi i naravno da ce novija generacija biti bolja i savrsenija i tu je glupo govoriti kako stariji modelima vece rezultate. Ako mislite na osvojene titule, to je samo takva situacija bila, moge razni faktori da uticu na to a ne samo kvalitet auta. Ja sam imao i kocku i marsovca i uvek kazem da sam se slatko navozao u kocki koja je za mene bila decacki san, ali opet ne mogu da kazem i da slazem kako je bolja od E36-ce.U marsovcu sam se vozio kao bre gospodin,udobniji i jaci i upravljiviji je u svakom pogledu. Ja se izvinjavam ali to je moje vozacko iskustvo.A M3 E36 sam imao prilike da vozim i mogu da tvrdim da mi klecaju kolena kad se setim zvuka i ubrzanja. Toliko.

  2. E36 M3 - komercijala

    E30 m3 - ikona

    ende.gif

    Smesno... :pilot:

    Vidim svi ovi sto voze kockice su kao za E30 . Zanimljivo... Osim Transportera, on je tu uvek kontras...xaxaxax

    Poredite nebo i zemlju . Jeste E30 prva M3-ca ali sigurno ne bolja od naprednije E36.

    4 cil i 6-ak se nikada ne porede i tu je tacka turena sto bi rekli Leskovcani...

  3. 2.0 dizel od 150 konja klipovi jednom nedeljno se traze,a za 136 konja radilica...celi motori takodje,stv ne znam ko hvali taj dizel...pozzz

    JA cu da ti kazem nesto o tom dizelu, imam ga i mislim da je fenomenalan, osim sto sam radio remont turbine koja je limitirana da izdrzi do 120000 ili 150000km. I to sam narucio TAUSH iz Nemacke. pri tom zahvatu sam merio kompresiju , koja je iznosila na svim cilindrima jednako i to 26. a pritom je auto presao oko 350000km. Motor sam zbog turbine otvorio znaci komplet skidao glavu stavljao na test sve sam uradio da bi video koji deo je sjebao turbinu jer su lopatice bile pokidane, znas kakvo je stanje klipova i cilindara, FENOMENALNO...... Mana su im klapne na usisnoj grani koje su kod mene za cudo bile ispravne. Motor znaci kida koliko je dobar obrtni moment i snaga. Po meni idealan za 3ku. A dizne uopste nisu skupe kao sto ljudi pricaju ovde sam otreba imati prave ljude za te delove a neke koji se ovde busaju da su majstori, a rade pod nekom sljivom u nekom selu u Zapadnoj Srbiji....

  4. TAj kljuc se puni automatski pri stavljanju u bravu, e sad zasto se ispraznio ili se nesto desi lo sa nji mto nebi mogao da ti kazem,ali moguce da ti je ukljucena blokada koja se deaktivira tako sto cikm zakljucas pritisnes jos jednom dugme Lock.

  5. Pitao sam bas za tu kilometrazu zato sto je realnija mnogo od onih koje pisu prodavci po oglasima, oko 250k(30-40k godisnje)je po meni realnija km za auto od 7-8god preko, nego 120-140k(15-16k/god)...

    Ko to moze znati pri kupovini, kako je vozen negde u inostranstvu...u Nemackoj bi trebalo najvise da voze po auto putevima, e sada ko ce znati koliko su ga pritiskali tada. :)

    Sto se tice turbine, dzini, seta kvacila i plivajuceg zamajca...to su tipicni problemi koji "muce" svaki motor novije generacije, bilo koja marka automobila da je u pitanju. To sam citao za sve. Al opet i to nije sve vise skupo kao nekada, pre su ti delovi kostali na vise hiljada eura, a sada su skoro i vise nego duplo jeftiniji. Ali naravno opet treba biti obazriv pri kupovini, jer ni to nije malo. :)

    Kako provaliti da li je set kvacila dobar? I taj plivajuci? A da se ne tera odmah kod majstora? Za turbinu i dizne znam da to dobra dijagnostika lako proveri.

    I koji je tvoj menjac? Sa 5 ili 6 brzina? Ja bih iskreno vise voleo taj sa 6, jer verovatno dosta smanji potrosnju na otvorenom. A ne znam kako se koji pokazao u praksi.

    Ja imam 320 td compakta iz 2002 godine. prezadovoljan sam njime sto se tice performansi auto ide kao lud, znaci nema toga benzinca od 2000ccm koji moze da mi parira, sa tim sto jos je ovo auto tezak 1400kg. samo nemoj da se zanosis da ce ti potrosnaj biti ispod 7l u gradu i do 9l ide. Ja sam morao da menjam turbinu na mojih pravih 150000km, jer jo je to rok kada strada otprilike, srce turbine je poruceno iz Bmw-a i kostalo je 480e. pri toj zajebanciji sam morao jos mnogo sitnoh stvari da izmenjam vezano za turbinu a i grejaci su stradali tako da je to izaslo bez ruku oko 800e. a zamajac ces proveriti tako sto ce ti papucica kvacila podrhtavati pri pustanju iste...

  6. Imam jedan problem, hocu vise da izludim..

    Kad idem preko nekog neravnog i dzombastog terena, napred nesto lupka, znaci to je zvuk kao da su mi tockovi odsrafljeni..

    Sve sam zivo pregledao, izmenjao sumnjive kugle, krajeve spona, zamenjeni sileni na viljuskama, zamenjen i onaj amortizer na letvi..

    Ali nesto lupka, pomalo to osecam i na volanu, ne znam vise sta moze biti

    Obicna je letva, nije servo

    Stabilizatori...?

    Solje...?

  7. Pozdrav svima!

    Opisaću Vam simptome, pa ako neko zna šta da radim, bio bi mu zahvalan na savetu.

    Za prvo jutarnje paljenje ponekada treba da se zavergla 2-3 puta...isprva nestabilan rad motora, a kada se krene sve je OK. Primećujem odsustvo povećanog broja obrtaja, dok je motor hladan(obrtaji su uvek do 1000o/min), a kada se zagreje obtaji su 800 o/min.

    Kada kazaljka pokazivača temperature motora izađe iz plavog polja, pri dodavanju gasa ( recimo prva ili druga brzina ) auto izgubi snagu ( pobada ), i kako mu oduzmem malo gasa, dobije ponovo snagu, sve dok mu ne pronađem položaj pedale gasa koji mu odgovara.

    U vožnji auto ide normalno sve dok se ne zavrti do, recimo, 5000 o/min, kada naglo počinje da cima, gubi snagu. Muči se da dohvati 170 km/h, što ranije nije bio toliki poduhvat.

    Pri zaustavljanju, ako je uključena klima, obrtaji motora variraju sve dok ne pustim pedalu kočnice...ponekad se i ugasi.

    Sumnjam na protokomer, ali bi mi mnogo značilo mišljenje stručnjaka, koji bi eventualno pomogli zalutaloj ovčici!!! :)

    Lambda sonda, katalizator zapusen,sad sam otklonio kvar isti simptomi,stavi ga na diajgnostiku, ili samo otkaci lambdu i probaj ga ima da progleda...

  8. Dakle,525i 24v,92 ili 93 godiste nisam siguran,karavan,manuelni menjac,motor je bez vanosa i gusani blok.

    E sad, zanima odrzavanje vozila,da li ima neke mane,koliko su redovni servisi,kolika je potrosnja,trapovi itd...

    da znam sta da me ocekuje ako ga budem uzeo???

    Sto se tice motora mogu ti reci nemas boljeg u Bmw-u ,zanci za trista godina...xaxax

    Ozbiljno to su super motori,cene odrzavanja su onako kako za koga,sve zavisi kakav dzep imas,ali pravi motor za taj model,vozio sam ide vrlo dobro,cak i na plinu,ja imam e36 i mogu ti reci cene su slicne . potrosnja grad oko 12 otvoren oko 9l

  9. Jel varira u leru, moze biti step motor na ler gasa... E da, dobro si se setio M54 u vezi lambde, verovatno pokazuje gresku jer senzor ne daje tacan signal pa baca varnicu kad on hoce i ne sagoreva sve.. :( Zameni senzor, pa na dijagnostiku da proveris sondu..

    Ne varira na leru od kako sam promenio protokomer kod mog drugara Igora u Zucu. al sto svetlucaju bobine u mraku kad radi motor ,jel to normalno...? ocu koliko moze da bude senzor radilice u domacoj valuti....?

  10. Kad bi se problemi rešavali brisanjem istih iz memorije bilo bi lepo :)

    I pre nego si završio pitanje i pomenuo greške očitane na dijagnostici posumnjao sam na senzor radilice, tipični simptomi koje si naveo da ti se dešavaju sa zagrejanim motorom.

    Ako ti je dijagnostika očitala te greške plašim se da ćeš morati zameniti senzor radilice, a verovatno i lambda sondu. Probaj prvo samo sa senzorom radilice, jer može da javlja grešku sa lambdom kao posledica lošeg sagorevanja usled problema sa senzorom radilice, ali isto tako može da bude da je i lambda u problemu.

    Tek kad to odradiš obriši greške iz memorije i očekuj da ti auto (motor) ponovo radi kako treba.

    :(

    edit: Miki brži... :)

    Verovatno da je tako,hvala vam puno... i da 4. protok vazduha na gasu 16kg/h na leru padne na 2 kg/h...

  11. Promenis te 3 stvari, obrises greske i GAS! I verovatno nije radio ocitavanje posle brisanja i oduzimanja kontakta, te greske se opet pojave pri prvom paljenju...

    Hvala miki prvo si se javio ,jeste opet bacio na dijag, ali nije vise pokazivalo greske. e sad majstor mi rece da dodjem u petak kao detaljno ce ga pregledati i sumnja na neku instalaciju jer su sve greske povezane jedna sa drugom, tako kaze. jbg videcemo

  12. E ovako imam jedan veliki problem koji neznam kako da otklonim, ako mozete pomagajte...

    Pre neki dan zamenim protokomer zbog velike potrosnje i zaletanja na leru. Problem otklonjen,radi sve extramanje trosi,ali, od tada pojavila se greska i motor pogotovo kad je zagrejan kad ga upalim posle nekih kilometar pocne da ne prima gas da se gusi kad pustim na ler trokira. Ja ga ugasim i ponovo upalim on radi i , opet posle 10 sec gusi,ne prima gas i trokira. Jedno vece vidim slucajno u mraku oko bobina svetluca kao da nema mase ali na svih 6. Odem na dijagnostiku i pokaze 4 greske, koliko se secam opisacu ih: 1. senzor radilice motora, 2.temperatura sonde,3 . lambda sonda. Obrisao mi covek greske ali isto se ponasa.

    Ako neko moze da mi pomogne onako bas strucno ako je imao slicni problem neka mi javi. Hvala unapred svima...

    M50 320i

  13. Mislio sam na auto koji je u rublici 320 iz mladenovca je covek i bas dugo stoji na oglasu. A sto se tice tvog lepotana nemam reci sve pohvale cak sam i imao prilike da ga vidim na uscu na BMW skupu, samo sto sad bas ekstra izgleda. A i imao sam prilike nesto malo sa tobom da razgovaram ako se secas objasnjavao si mi o bordu tj 11-sto i 18-sto redni razlike i tako jos neke sitnice nadam se da ti nisam bio dosadan :-) Sto se tice tvoje masine, za nju nebi mogao bas da se uklopim posto mi je u planu da nadjem nesto malkice jeftinije pa polako da ga sredjujem, sto se kod tvog auta podrazumeva da nema potrebe za ikakvim sredjivanjem auto je bas ekstra sredjen jedino sto se mog nekog ukusa tice vise mi se svidjaju felne sto si imao na skupu ali to je bukvalno nebitna sitnica.

    Moze li neki savet kakvi su za voznju dal su udobni nisam imao prilike nikad da vozim BMW a obozavam ih zbog prelepe linije i motora jer su sestaci i neopisivo prelepog zvuka koji imaju.

    Ja imam E 36 320 i mogu ti reci da je auto vrlo udoban,dinamican ,okretljiv ,u voznji nemoze nijedan da ga zameni,ima snage sasvim dovoljno,motori su uz redovno odrzavanje perfektni,ja sam prezadovoljan,jedino sto trazi obrtaje pa mu je i potrosnja malko veca...

  14. kupio bih automobil iz NP pa me zanima da li to sve ide normalno odnosno da li cu imati nekih problema pri prevodu na bg table ili nesto tome slicno, neka vasa misljenja i zapazanja

    Druze gde ti zivis,jel u Srbiji. A gde je Novi Pazar...? Jel u Srbiji?