Buldog

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Buldog

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 06/16/1988

Profile Information

  • Ime i prezime
    Denis Susnjar
  • Lokacija
    Bihac
  • Automobil
    bmw E30 325i
  1. Prva brzina, gas do poda, dok dirne blokadu prvi put oduzme gas na sekundu dvije, pukne na auspuh i opet primi gas, prebacis u drugu opet oduzme gas pa primi, i isto pukne na auspuh.
  2. Bosch 413, auto pali normalno, rad motora perfekcija, i u normalnoj voznji do 4-5000obrt sve ok. Samo u blokadi je problem.. Samo izgubi gas na 1-2sec i nekad pukne na auspuh kad nastavis drzati gas.
  3. Uradio nedavno swap u e30, prvih 7 dana auto bez problema, odusevljen, medjutim onda se javi problem, a kako su sve strucnjaci u mom gradu nikad to necu ni rijesiti. Kad stisnem gas u pod, prva brzina, nekad primi odma u blokadu, a nekad ga zagusi par sekundi, ili ful gas pa prebacim u drugu opet oduzme gas i nekad pukne na auspuh i onda primi gas. Mjenjao svjecice, pumpu goriva, protokomjer probao drugi. Dijagnostika pokazala samo gresku senzor brzine, ponistena greska i ne pali je vise. Jesu to simptomi vanosa? Lp
  4. Auto rijeseno, motor odradjen, struja rijesena. Jos ga nisam isprobao kvalitetno, dok se ne razradi sve, ali po ovom sam zadovoljan. Ima dobar obrtni moment, sa nizih obrtaja odmah vuce extra.Ko se odluci na ovaj potez, nece se pokajati ;)
  5. Napokon uhvatio vremena da uradim taj swap, i danas je sve zavrseno, sastavljeno sve. Medjutim ima jedan problem, ako je ko od vas imao takav problem da mi kaze. Auto vergla, ali nece da upali. Sa bobine ne ide struja, a i na pumpu goriva ne dolazi. To je sve sto sam stigao ispitati danas (veceras), pa cu sutra dalje pregledati. Zanima me jedna stvar, znaci elektronika motora komplet je sve sa 2.5i (86 god), ali, kutija osiguraca i struja za unuta je ostala od novijeg modela (88 god), vise pinova ima na stekeru. Jel moze biti do toga, ili imate neki drugi savjet, sta da gledam?
  6. Takodjer sam citao ovo, klipovi od ete su 130mm a i 135mm, ali sam nasao na drugom forumu da je glava od ete veca, pa da cak nebi smetalo da se stave klipovi od i.
  7. Znaci po tom je isplatnije ostaviti od ete blok, i spakovati glavu struju dovog goriva od i. Nisam provjerio koja mi je elektronika, kako sam citao najbolja je motronic 1.3. I da, nisam nasao jel' ostaje protokomer od ete, ili ide sa i. Za dihtovanje motora vec imam sve spremno, ako mi uspije, do kraja ove sedmice bi eta trebala doci. Tako da imam komplet sve od jednog i drugog, zato se i raspitivam. Na jednom sam nasao cak najednostavnije (ako ima neko da potvrdi), etin blok sa svim, i i glava koja se mora zbrusiti 3mm (ako prije toga nije brusena, sto je mala vjerovatnoca) radi kompres
  8. Znaci imam kompletna 2 e30, jedan 2.5i, drugi 2.5e. Oba 86gp. Citajuci na stotine tema o tome, na svakoj od tih tema drukcija prica. Pa me zanima iz licnog iskustva. Sta sve treba uraditi, da se uradi dobar swap, koji garantuje dobitak snage. Ne planiram turbo.
  9. Znaci, imam "problem", prije ovog sam imao 2.0 i 2.5i motore, ali nije mi se ovo desavalo nikad. Kad dam gas preko 5000rpm, nebitno u voznji, ili u mirujucem polozaju, i naglo pustim gas, treba mu par sekundi da vrati obrtaje. Dok npr do 4000rpm kad sam gas i pustim, odma i vrati obrtaje, brzo. Nadam se da ste me razumjeli o cemu pricam. I da neko ima rjesenje za to, jer me stvarno zivcira. Radi se o E30 modelu, 325i 12v.
  10. Da se i ja napokon predstavim ovdje, vec dugo registrovan, al se cekalo pravo vozilo :e30: Zovem se Denis, iz Bihaća sam,od nedavno ponosni vlasnik bmwa e30 325i. Predstavit cu ga u ovo koji dan. Pozdrav :preved: