automatik

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About automatik

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 10/06/1975

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.yahoo.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Davor Nikolic
  • Lokacija
    bor
  • Automobil
    bmw 525i
  1. jedno prosto pitanje za one koji imaju sedmice. kolika je realna potrosnja za E32 730i (sestak)sa obicnim plinskim uredjajem i 730 v8 isto, posto planiram jednu E32 oko 90god.na oglasima se potrosnje krecu od 15 do 22lit sto mi je bas malo za 3000 kubika. moj 525 E 34 je trosio 17 do 20lit u gradu.
  2. Ne 100% nego 1000000000000000000000000%. A sto je najgore meni su u servisu (nebitno kom) rekli da kada izbaci gertribbeprograme kompjuter to je menjac i nema mu pomoci samo da se menja. I ja tako menjam menjace (3 kom. ako nekom treba nek se javi) a ono komp. Sta ces!!
  3. Probao sam sa ABS-om i nista.Da li se ti kataloski brojevi nalaze na plocici ili ne. Ortak mi je sacuvao plocicu i na njoj ima dva broja gore levo kucan broj 0846834 i drugi 1043010663 (zadnja tri su kucana) i model 4hp-22 ZF.
  4. Ma slazem se sa tobom u potpunosti i to sam uradio sa dijagnostikom odmah po kupovini i to na dva mesta ali nista nije pokazivalo sve je ok??????? Posle kvara isto tako.Idemo dalje!
  5. Ljudi moji dal je to moguce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Meni rekose senzori nemaju veze sa nicim tek tako da te obaveste a meni blinka pola sata kad dam kontakt . ide prvo Kuhlwasserstand , Bremsbelage , Sensor Oelstand , Betriebsanleitg pa opet Kuhlwasserstand To je za ulje, tecnost hladnjaka, i kocione plocice i sve to iskontrolises povremeno i nemas brige teraj. Oterao sam ga! A sto se tice manuelnog menjaca ne bih prvo jer sam odusevljen automatikom ,drugo ja sam toliko veliki covek d
  6. Stvarno mi nije padalo na pamet da ABS ima veze ikakve sa menjacem a u saobracajnoj pise da je '90god. Kupio sam ga od lika odavde iz grada marta meseca ove god, a auto je iz nisa na niskim je tablicama.Vozio ga mesec dana i rikno i od tada stoji parkiran. Upalim ga s' vremena na vreme obrnem neki krug da ne zariba i gledam ga pa se pitam sto sam uzimao auto od preprodavca i dodje mi da se ujedem za k.... od muke. I sta sad da mu radim i sta da mu menjam ne znam ni sam vise
  7. Da li to znaci da moram da trazim po kataloskom broju menjac ili moze bilo koji 4HP22 ili da zamenim kompletno i menjac i komp( naravno da menjac i komp budu sa istog auta- od Bojana), a sutra cu da zalegnem ispod auta da vidim da li ima jos nekog broja na tablici. Stari menjac je otisao u staro gvozdje, a sto se tice struje i ABS-a struju sam iskljucivao po nedelju dana(obe kleme) i nista a ABS je poceo da me zeza pre menjaca cas radi cas ne radi kako mu dodje i nije mi na pamet padalo da ima veze sa necim drugim osim sa modulom.
  8. Menjac ima jednu sajlu i prikljucak za elektroniku sa sest iglica(valjda)
  9. Broj sasije je WBAHC210703516663, a oznaka menjaca je 4HP22. ajde sada budi pametan dali ja imam nesto pakovano ili to moze tako menjac od 535 na motor od 525 ili je sve 535 a u papirima je drugo. Cak mi je i hladnjak ogroman naime procureo je i ja narucim drugi za 525 automatik kad ono stigne upola manji jos zovem ja lika iz radnje kaze to sto si trazio to si i dobio za 525 automatik. A kada mi je otkazao menjac izgubio sam sve brzine vratio sam kola kuci vozeci u rikverc vrat sam usino gledajuci u nazad, a tek posle zamene menjaca imam samo jednu brzinu
  10. Secne muski kada ga saltam iz P u R ili N-D a bez obzira dali ga stavim u 1,2,3 ili D on ide u toj nekoj brzini. Ja sam iz bora a ovde ne znam da neko ima dijagnostiku za BMW a pogotovo ne za menjac ako sam te dobro razumeo. Nasao sam preko foruma menjac i komp od Bojana84 ali je od 535 ne znam dali ce da odgovara.? Culi smo se danas i poslao sam mu oznaku i menjaca i komp da uporedi sa tim sto ima pa cemo da vidimo kad se javi. Nadam se da ce da odgovara!!! E i sta je to LIMP MODE??
  11. Imam E34 525iA (automatik) '90god. U toku voznje mi je jednostavno otkazao menjac izgubio sve brzine osim rikverca kao i modove za rezim voznje ( M,E i S) a na tabli izbacio natpis GERTRIBBEPROGRAME i kraj. Nadjem drugi menjac zamenim ali nista. Ide ali samo u jednoj brzini ( do 120 km/h na 4000 o/m) i idalje nema modove za rezim voznje, a na tabli opet GERTRIBBEPROGRAME. Dali je i taj menjac neispravan ili je do kompjutera (menjac ima svij komp. iznad zvucnika iza kasete za stvarcice kod suvozaca). Dali neko zna sta je u pitanju?
  12. Rekaomi je jedan prijatelj koji je veliki zaljubljenik u BMW isto kao i ja!!!