Mikac1602

Members
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mikac1602

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 06/04/1984

Profile Information

  • Ime i prezime
    Milan Miletic
  • Lokacija
    Nish
  • Automobil
    BMW 320i e30; bivsi Gagijev :) (prodao sam 1602)
  1. Zna li neko gde mogu naci srafove za tockove za E21? Drug je kupio alu felne 15-ice i stavio distancere da guma ne bi kacila u amortizer, pa mu trebaju duzi srafovi. Posto je distancere stavio samo pozadi trebaju mu bar 8 duzih stafova.
  2. Mozda malo kasnim sa odgovorom, ali jesi li proveravao kociona klesta. Mozda imaju nekog lufta, ili plocice lose nalezu pa prilikom kocenja mrdaju u lezistu. Ne znam jeli ovaj model ima plivajuce kanzde ili klipove sa obe strane diska.
  3. Pa zapravo ako se ne cuje kada je dooobroo zagrejan motor i ako ne upali lampicu u leru, vrlo verovatno je da ce M10 terati jos duuugo. Imao sam jednom problem sa jednim M10 kada sam stavio novi filter ulja, uvek sam imao pojavu "hladnog starta", tj lapicu je gasio tek nekoliko sekundi posle paljenja motora, i sve dok je ne ugasi cuo se ostar zvuk. Cim sam zamenio filter ovo je prestalo (neki fitri imaju los ventil, pa se ulje slije u karter). Prati taj motor neko vreme, ako je sve u redu, samo pun gas :)
  4. lja Komsija doneo neki manometar (mehanicki merac pritiska) Odsrafi se senzor pritiska u usrafi se prikjlucak za ovaj istrument, koji se spojkom i nekim crevom spoji sa meracem. Koliko sam shvatio ovaj istrument moze da se napravi vrlo lako. Uzme se bilo koji manometar opsega 0.1- 10 AT, i naprave se razni reduciri za razlicite tipove vozila, koji se srafe umesto senzora. Originalni bosh senzor za BMW m20 treba da reaguje (da gasi lampicu) na oko 0,5 atmosfera, ja sam imao preko 4 na leru a nije gasio lampicu, ni na jednom od dva senzora. Tek kada sam probao treci koji sam skinuo sa drugarev
  5. Dobro je :) danas sam sa komsijom izmerio pritisak ulja i bije preko 4 bara na oko 800 rpm. Tako da smo definitivno utvrdili da je problem u senzoru (davacu) pritiska ulja. Koincidancija je ta da sam imao dva neispravna davaca... Koliko jedna glupa sitnica moze da iznervira. Sve u svemu srecan sam. :)
  6. Pokusacu popodne kod majsotra da vidim da li ima merac pritiska. Inace probao sam sa dva davaca (doduse polovna) i isto pali lampicu. Ono sto me buni zbog cege neko kratko vreme nakon promene filtra ima pritisak cak i u leru (kada je motor vruc i kada je hladan) a posle kao da "zalepi". Sumnjam na pumpu ili mozda neko zacepljenje negde. Ne verujem da je u pitanju radilica, jer motor lepo radi, ne lupa, ne greje se... UHHHH...... poludecu :( Moze li karter da se skine iz kanala bez skidanja nosaca ispod motora?
  7. ali zbog cega je onda sa drugim filtrom ulja radio ok neko vreme??? :(
  8. Drugari imam ozbiljan problem. U pitanju je e30 320 m20. Pre neko vece neposredno pre ulaska u dvoriste mi je upalio lampicu za pritisak ulja. Posto mi je ulje vec preslo nekih skoro 5000 mislio sam da je do njega pa sam promenio i sipao isto polusinteticko 10-40. Uvece mi se opet desilo isto i nije hteo da ugasi lampicu ni na 2000rpm. Posto sam relativno skoro menjao davac pritiska ulja(stari je procureo) mislio sam da je do njega (tj. da taj novi ne valja), pa sam opet vratio stari (ali sam ga zalepio oko buksne da ne curi). Upalio sam auto i opet isto. Onda sam bio siguran da je zapuse
  9. Da malo osvezim temu. Isto pitanje isti motor e30 320i (m20b20), da li su 100% 0.25? I ako moze neko da posalje redosled stelovanja. Hvala!
  10. Bato, kod tebe nema labavo, daj posalji neke koze za kocku :)
  11. Prvo proveri je li ti se isto ponasa u svim stepenima prenosa. A drugo kazaljka obrtomera ti pokazuje brzinu rotacije motora a kazaljka brzinomera brzinu na tockovima. Ako obrtaju skacu a brzina ne onda je problem u prenosu, tj, kao sto su mnogi rekli u lameli. Medjutim, moguce da je lamela dobra ali da se glavi sekundarni cilindar kvacila (ili ima vazduha), pa zbog toga postepeno popusta nakon podizanja noge sa kvacila, kao da ga ti drzis na kvacilu i postepeno popustas.
  12. Ima li te bato... ili samo zatisje pred buru (grmljavinu sestaka)...?
  13. Svaka cast na trudu i entuzijazmu... Svidja mi se video... R.A.T.M. bas ide uz fotografije. :)
  14. Prvo: ove gume su ti siroke i to mnogo.... trosice ti 25L/100km, stavi neke uze (ne preko 205) Drugo: imas plasticnu usisnu granu moraces sekvencijalni plin :-) Trece i najvaznije: na pretposlenjoj slici se vidi kutija cigareta, iscupacu ti usi kad ti dodjem tamo, do sada si trebao da prestanes. >:-/