twintower

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by twintower

  1. Resen a redom je bilo ovako,promenio sve sto ima na motoru i on proradio...dakle nove dizne,pumpa,davaci,motorna instalacija,svecice kablovi,protokomer,ono za ler i uspust svega ne vezano za motor,U sustini,strucnjak koji je ubacivao plin je iskasapio mot.instal.i ona je od starta drkala a ovo ostalo sto je menjano su svakako umorne i stvari stradale od plina.

  2. "potrebno je staviti redizajnirani zatezac lanca"

    Nego ima li u NS pouzdan majstor da uradi ovaj posao, ja kupio djelove samo jos majstor... dajte preporuke

    izvinjavam se sto ovako upadoh u pricu

  3. Dal je neko razmisljao da ubaci panel automatske klime umjesto digitalne u E46... samo da vam javim da sve pase i radi extra.

    Nema potrebe za budzenjem ili bilo kakvim improvizacijama, znaci svi konektori od sporet klime pasu na automatsku i sve funkcije ferceraju.

    Pozdrav iz Amerke, vas Kolumbo ;-)

  4. Da iskoristim priliku kad kad smo vec kod ovoga

    Ako ugradim samo rucicu zmigavaca(lijevu) sa BC tasterom te njene kablove sa konektorima, dali je to sve ili moram kupiti i instrument tablu iz donatora. Moze li rucica funkcionisati sa ovom tablom koja je vec u autu (vidim da displej ima sve simbole kao i onaj iz BC opcije)

    Ako je ipak neophodno da promjenim i instrument tablu uz rucicu...da li je to sve sto se mjenja, ima li jos nesto od komponenti sto se mora dokupiti, moram li poslije raditi kakvo podesavanje softvera, reprogramiranje i sl.

    Stalo mi je da ovo istjeramo do kraja, da vidim dal da se upustam u ovo, svakako hvala na prethodnom odgovoru.

  5. Mozete li mi pomoci da podesim display (onaj ispod cajgera u sredini) da pokazuje spoljasnju temperaturu i ukljuci zvucni signal na -3

    Provjerio sam ispred lijevog tocka ima ugradjen senzor spoljasnje temperature pa mislim da ta opcija kod mog auta postoji samo je treba podesiti. Auto nema fabricki B/C (onaj upravljan sa rucice zmigavaca) Trenutno taj displej pored kilometraza pokazuje vrijeme koje takodjer imam i na displeju od radija...unaprijed hvala na savjetu

    BMW E46 316ti Compact /04.god

  6. Vidim da je kod motora N42-B18AB boljka klizac lanca(11317512520) i zatezac istog(11311439851)..

    U ove hladne dane dok je motor hladan pojavio se neki cudan zvuk iz motora koji skoro da nestane kad se ulje u motoru zagrije na radnu temperaturu. Ubacim u 1. i zaletim auto cim pritisnem kuplung pojavi se taj "rrrrrrrrrrrrrrr" zvuk, kako padaju obrtaji tako se i zvuk mjenja. Isto se desava prilikom prebacivanja iz 2.3. i 4. brzine

    Nesto razmisljam da pokusam zamjeniti samo zatezac klizaca(11311439851)posto je posao jednostavan i ne zahtijeva namjenski alat.

    Svaki savjet, preporuka, neka vasa iskustva su dobrodosli.

    Radi se o BMW 316ti Compact /04.god

    U motoru je Castrol Magnatec 5W-40 c3

  7. Evo malo sam se ponovio pa da ga predstavim

    BMW 316ti Compact (E46) 1796ccm/85kW, motor N42B18A.....2004god.

    http://img52.imageshack.us/i/img1374dk.jpg/

    http://img715.imageshack.us/i/img1373a.jpg/

    Schwartz, bez sibera :pleasantry: sa alu-felgama od E36Compacta, prvo da uradim ono vaznije, ulje, filter, kocnice pa ce i sminkanje doci na red.

    Unutra je kao nov, nazad kao da nikad niko nije ni sjedio...motor radi izuzetno tiho i djeluje mi jako ekonomican (mozda je malo prerano da ovo napisem ali tako mi se cini bar za sada) ima manuelnu klimu, podizace.... skroman je sa opremom ali me privukao uglavnom jer je izuzetno sacuvan.

    Tamo je dugo stajao pa su kocnice lose, kad sam polazio iz Minhena ubacim neki aditiv za ciscenje dizni i natankam pun, sad kontam ubacit aditiv u ulje da isperem motor i ubacim novo ulje i filter.

    prije koji dan kupim ovaj auto, jutros carina porez, sutra akobogda...tablice

    Svaki savjet, preporuka...neka vasa iskustva su dobrodosla.